Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Benjamin Franklin Gates (Nicolas Cage) obětoval celý život hledání bájného pokladu řádu Templářů, za kterým se bezúspěšně honilo už šest generací jeho předků. Konečně našel potřebnou indícii k jeho nalezení. Bohužel o ní ví i jeho nesmiřitelný nepřítel (Sean Bean), který má na poklad také spadeno. A tak začíná ten pravý hon, ve kterém zvítězí ten, kdo poklad najde dřív a navíc rozšifruje správný klíč. Která strana nakonec zvítězí? A existuje poklad vůbec? (Warner Home Video CZ)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (671)

salahadin 

všechny recenze uživatele

Cage a jeho věčně buď ubrečený nebo flouťácký kukuč, tentokrát v pitomosti rozměrů aztéckého pokladu! Víte, proč je Tutanchamónova maska tak vzácná a jedinečná? Kdybychom našli egyptské pyramidy nevyloupené, měli bychom tucet masek, co tu Tutanchamónovu strčí do kapsy a nikdo by na ni nestál fronty. Jenže žádné takové už nejsou a Tutanchamónova pohřební maska je jen JEDNA, nádherná, dechberoucí. Jenže Bruckenheimerům nebyl nadělen od přírody selský rozum, a tak zábrany při filmování šly do dža. Pokladem totiž může být i jediný svitek. Ne fakt, kdybych věděl, co to je za práskanec, radši těch 40 korun hodím do kanálu. Nene, fakt nemá smysl tu rozebírat, jak ten film pitomý, ohraný, plný klišé a nesmyslů, to by bylo jako popisovat trávu jako zelenou. Ubohá filmařina, takový filmový Michal David se svými vlezlými melodiemi a ukňouraným hlasem, který se s pleškou na hlavě a pivním boubelíkem snaží dětem v 21. století namluvit, že sbírá céčka. Tím chci říci, že Lovci pokladů jsou beznadějně obstarožní a strašně, fakt strašně směšní a těžko akceptovatelní i jako bezduchá zábava pro enšpígly. To pravé dobrodružství zůstane už navždy skryto pod výrobní značkou Indiana Jones. -----------------------------------Enšpígle - ty vořechu a vodborníku, vopravdu víš, vo kolik seš mladší jak vobšlehnutej týnejdžr? Čučaj na tenhle nejlepší film historie a nevokevácej tu nic svou vodpornou češtinou, voe. ()

Indiana 

všechny recenze uživatele

Ale tak musíte se to brát s nadhledem. Nesmíte dát na recenzenty, kteří to stírají, protože to není film z Ruska nebo Koreje a když se vám do povede, dočkáte se vcelku příjemné, svižné rodinné zábavy. Akce tam sice mohlo být trochu více a o kvalitním scénáři se nedá diskutovat, ale jinak je to skutečně docela dobrá zábava. ()

Reklama

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Dobrodružná zábava, kde to slušne "odsejpá" a výsledok vôbec nie je až taký príšerný, ako som sa obávala. Nenáročná akčná zábava, ktorá sa na legendu Indyho absolútne nechytá, ale ani sa mi z nej nechce blinkať. Po chvíli som si dokonca zvykla aj na Cageov ksicht v takejto neprirodzenej roli, štandardne prkennú Diane Kruger, štandardne otcovského Jona Voighta i všetky ostatné štandardné klišé... Škoda toho príšerného účesu Seana Beana - taká drobnosť a z jeho záporáka je na prvý pohľad trápny sekundant. Lovci pokladov sú niečo ako Sahara, prirodzenejší ako Tomb Raider a oveľa lepší ako Da Vinciho kód :-p ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Tak tady jste mě s hodnocením pěkně nasrali. Bejt v blbý náladě, tak vás tady všechny zjebu jak malý Jardy. Jako to, že Lovce pokladů hodnotěj blbě samozvaný vodborníci je v pořádku. Jejich život je beztak jen jedna velká nepřetržitá snaha vypadat jako vodborník s vytříbeným filmovým vkusem, ale to, že mě tu bude blbnout i moje vlastní topka je i na mě silná kávička. Kyti, Kájo, tohle je zrada, kdyby jste ten film takhle ohodnotili ve válce, nechám vás za to na místě zastřelit. A ty tuny zdejších vodborníků na americkou historii, cha, podle zdejších komentářů to vypadá, že v naši zemi je víc odborníků na americkou historii než v samotný Americe, ale dost už srandy, TOHLE JE PROSTĚ NEJLEPŠÍ FILM NA SVĚTĚ A HOTOVO. Od začátku je jasný že film natankoval red bull a pořádně sešlápnul plyn. Kdyby to šlo klidně bych vstoupil do děje, nejlépe v okamžiku kdy do něj vstoupila Diane Kruger, protože nic na světě mě nedokáže vzrušit víc než když Diane Kruger zapáleně mluví o deklaraci nezávislosti. Svůj moment tam mám i Nicolas Cage, jak tam tu deklaraci čoruje, to je slušná husťárna, deklarka je hlídaná jak prase a on vytáhne šroubák a začne tam s ním rajtovat jak nějakej instalatér. No prostě bomba, akce sice stíhá akci. Jen Diane zůstává k mému velkému zklamání pořád oblečená. Všichni tam totiž pořád lítaj od domu k domu, že nemaj čas ani pořádnej sex což mě celkem mrzelo. Na druhou stranu to chápu, být na stopě pokladu v zemi, kde se dá najít asi už jen ekonomická krize by rajclo každýho. Po x letech jsem si u TV zase pořádně za dobrodružněl a zase jsem zatoužil objevovat zašifrovaná tajemství s krásnou holkou po boku. Z filmu doslova přetéká nadhled, zábava a dobrodužství a to pro mě byl, je a bude vždy ten nejkvalitnější filmový materiál. ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Americká historie made by Jerry Bruckheimer? V rámci ochranných křídel studia Disney se nedá čekat žádná akční vypalovačka, byť produkci zajišťuje výše zmíněná reklamní ikona a režíruje to John Turteltaub (Kokosy na sněhu ). Při ratingovém ocenění PG-13 se dá čekat spíše zábavný kousek pro celou rodinu (proto taky studio Disney), což taky Lovci pokladů víceméně splňují. Scénáristické překroucení americké historie (byť je sebekratší) je pro mě jako pro středoevropana velmi zábavné a objevit se podobné logické propletence v akční PC adventuře, budu s největší pravděpodobností nadšen. Tento mix však bude asi na škodu dospělým, kteří se budou (podobně jako já) dobře bavit na účet tvůrců, a stejně tak i dětem, kterým to všechno přijde moc složité a poněkud odporující si v rámci školních osnov v učebnicích dějepisu, čímž naznačuji, že tento film dosti marně bude pátrat po svém cílovém divákovi. Přesto si dokázal namastil kapsu velmi slušně, což budiž přičteno na vrub hlavně hereckému obsazení, ve kterém Nicolas Cage nehraje jako o život, ale taky nepatří do kategorie nejhorších. Pokud se Diane Kruger sehne nad mapou, mužská část publika si nenápadně přejede jazykem rty a lehoučký sasko-německý akcent pak zvýší její atraktivnost k bodu varu, což jinak kovová ozdoba, která by mohla ve snímku plnit roli příjemného módního doplňku místo Diane, nedokáže. Snad tedy jenom vynikající Sean Bean dokáže nějak zvrstevnatět svoji postavu podlého záporáka, a je k opravdovému koukání. A audio-vizuální doprovod nádherně sytých kamerových filtrů Caleba Deschanela (Umučení Krista ) a nejfamóznějšího elektra Trevora Rabina od Con Air a 60 sekund , je to, co dělá Lovce pokladů nejen snesitelnými, ale dokonce i sledovatelnými a v mém případě rozhodně ne jenom jednou. ()

Galerie (70)

Zajímavosti (22)

  • Celosvětová premiéra proběhla 8. listopadu 2004 v Pasadeně (Kalifornie, USA). (Varan)

Související novinky

Co nového připravuje režisér Guy Ritchie?

Co nového připravuje režisér Guy Ritchie?

19.01.2024

Britský režisér Guy Ritchie (Gentlemani, Rozhněvaný muž) v posledních letech nabral velmi zdatné tvůrčí tempo. Zatímco v loňském roce stihl představit v kinech akční komedii Operace Fortune: Ruse de… (více)

Zemřel Christopher Plummer

Zemřel Christopher Plummer

05.02.2021

Z Ameriky přichází velmi smutná zpráva. Dnes ráno ve svém domě v Connecticutu zemřel legendární kanadský herec a držitel Zlatého glóbu i Ceny akademie, Christopher Plummer. Populárnímu tvůrci známému… (více)

Vrcholný Nicolas Cage

Vrcholný Nicolas Cage

17.11.2019

Nicolas Cage ztvární Nicolase Cage v tom nejvíc nicolasocageovském filmu o Nicolasi Cageovi vůbec. Kultovní herec známý například z filmů Tváří v tvář, Con Air nebo 8 MM se čerstvě upsal snímku The… (více)

Kdy uvidíme páté Piráty z Karibiku?

Kdy uvidíme páté Piráty z Karibiku?

22.06.2014

Legendární producent Jerry Bruckheimer (Mizerové, Skála) už nedělá primárně pro studio Disney. Po několika finančních zklamáních (Princ z Persie, Čarodějův učeň, Osamělý jezdec) mu nebyla obnovena… (více)

Reklama

Reklama