Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Komedie
  • Krimi

Oblíbené seriály (8)

Akta X

Akta X (1993)

Agenti FBI Mulder a Scullyová pracují na nevyřešených případech FBI a přestože jsou oba úplně protikladné osobnosti, postupně se sbližují - a zjišťují, že v atmosféře vládního spiknutí nemůžou věřit nikomu jinému než sobě. Zábavně mysteriózní seriál, jehož zpracování jako u jednoho z prvních seriálů připomíná spíše než televizní produkci plnohodnotný film. Tajemství, slovní půtky hlavních hrdinů, parádní dialogy a velká dávka paranoii, to jsou Akta X. V posledních dvou sériích už jsoou sice méně o vztahu Muldera a Scullyové, více prostoru dostává Skinner a objevují se dvě nové hlavní postavy - John Doggett a Monica Reyes jsou ale natolik charismatičtí, že dokážou bez problémů okouzlit a i díky nim jsme se dočkali několika výborných epizod.

Zákon gangu

Zákon gangu (2008)

Seriál o drsných motorkářích není jen o drsném jezdění na motorce. Kalifornští bikeři sice pašují zbraně (a v druhé řadě dojde i na produkování porna), Sons of Anarchy se ale věnuje hlavně rozdílům mezi starší a mladší generací členů gangu. První řada představuje atraktivní prostředí, v němž hrdinové žijí, a hlavní téma jenom naťukne. Druhá už se naplno věnuje neshodám, které stojí v přímém rozporu s bezmeznou loajalitou ke klubu. Přirovnávání k Hamletovým tragédiím není od cesty, mezi všemi těmi řvoucími motorkami a masivními prsteny se ukrývá hodně zajímavých vztahů a řada skvělých postav.

Battlestar Galactica

Battlestar Galactica (2004)

Hned první díl nasadí giganticky vysokou laťku: Cyloni nemilosrdně pronásledují flotilu přeživších v čele s bitevním křižníkem Battlestar Galactica, každých 33 minut odhalí jejich pozici a zaútočí. Aby se lidstvo zachránilo, musí okamžitě provést další světelný skok, posádky lodí už skoro dav dny nespaly a všichni toho mají plné zuby. Battlestar Galactica dokonale mísí akci s psychologickým dramatem, které se odehrává v útrobách vesmírných plavidel, a představuje jednu zajímavou postavu za druhou. Znovu oživený koncept války na život a na smrt lidí s roboty, které sami vytvořili, nemá chybu.

Hranice nemožného

Hranice nemožného (2008)

Duchovní otec Ztracených J. J. Abrams a scénáristé nového Star Treku nebo prvních dvou dílů Transformers se sice dušovali, že jejich nový seriál není kopií kultovních Akt X. srovnávání se přesto nevyhnou. Fringe neboli česky Hranice nemožného by se na televizní obrazovku nikdy nedostali bez temných paranoidních vědeckofantastických dobrodružství Muldera a Scullyové a dobře vidět, že jim za mnohé vděčí. Zápletky jsou (většinou) dostatečně mrazivé, ale děj ženou dopředu zajímavé postavy. Samostatné epizody mají nádech hororu a celým seriálem se jako pověstná červená nit táhne tématická linie, která postupně skládá dohromady větší obraz. Pokud chcete hledat, (vizuální, slovní i vyloženě přímé) odkazy na staršího bratříčka rozhodně najdete. Jsou to prostě Akta X pro 21. století.