Reklama

Reklama

Zákon gangu

(seriál)
  • USA Sons of Anarchy (více)
Rozhovor 2 - Ron Perlman
USA, (2008–2014), 79 h 33 min (Minutáž: 39–81 min)

Tvůrci:

Kurt Sutter

Hrají:

Charlie Hunnam, Katey Sagal, Mark Boone Junior, Ron Perlman, Kim Coates, Tommy Flanagan, Theo Rossi, Maggie Siff, Winter Ave Zoli, Johnny Lewis, Emilio Rivera (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(7) / Epizody(92)

Obsahy(1)

SoA je motorkářský gang působící ve fiktivním americkém městě Charming u mexických hranic. Gang vedený Clayem (Ron Perlman) a jeho nevlastním synem, hlavním hrdinou, Jaxem (Charlie Hunnam). Živí se převážně obchodem se zbraněmi. Seriál mapuje působení gangu, obchody se zbraněmi, Jaxovy pochyby o směřování gangu, osobní spory mezi členy, do kterých zasahuje v neposlední řadě rodina. Největší hrozbou pro SoA je však agentka ATF a místní zástupce šerifa. (Sonnik)

(více)

Videa (12)

Rozhovor 2 - Ron Perlman

Recenze (283)

Wormboy 

všechny recenze uživatele

Sons of Anarchy je prvym serialom, ktory som spolocne s manzelkou pozrel od prvej epizody uvodnej, do poslednej epizody zaverecnej serie v jednom tahu s nevyhnutnymi prestavkami prinesenymi zivotom. Mozem veru povedat, ze v ziadnom inom serialy som nevidel tolko plakajucich a potlapkavajucich sa drsnakov ako prave tu :) Jax je sympatak jak svina, Tig ma vlasy ako moja mladsia dcera, Gemma je prvotriedna svina a ostatne osadenstvo je spravne namiesany mix poloblaznov, sociopatov a inych stvoreni, s ktorymi by clovek najradsej nic nemal. Pozeralo sa vsak na to vyborne a nemam dovod dat menej ako 4*. ()

Amroth666 

všechny recenze uživatele

Tohle je moje hodnocení mimo názoru na motorkářské gangy a vše s tím spojené. 1. sezóna - 75%.. poznávání klubu, postav, hlavního hrdiny, vlastních zákonů. 2. sezóna - 80%.. První navštívenky věznice. 3. sezóna - 85%.. Jedna velká akce Belfast. 4. sezóna - 90%... Nový šerif, nový prezident, gradující seriál a konečně mě to začalo bavit. 5. sezóna - 90%.. 6. sezóna - 100%... Neskutečný nářez, každý díl, velké zvraty, slušná akce, jediným rušivým elementem byl Nero, ten mě prostě "sere" už od začátku, co se objevil. Jinak seriál nabírá slušné obrátky a bavil mě každým dílem více a více. Uvidíme, co přinese sedmá řada. Každopádně od chvíle, kdy Clay skončil mrtvý, měl seriál prostě spád jako prase. Pochvala. :) 7. sezóna a závěr... 1. díl, probodnutá asijská kebule Jackím, 2. díl Jackího probouzí sekačka, na konec dílu song Till Its Gone od Yelawolfa. 3. díl- Jax vykuchá na konci dílu týpka. 4. díl - mrtvá blondýna. Od pátého dílu už je to jízda až do konce, to se prostě musí vidět. 10. díl - Abel vyzradí Jaxovi tajemství. ()

Reklama

erased 

všechny recenze uživatele

Je cosi shnilého ve státě dánském. Kurt Sutter, jedna z vůdčích osobností za kultovním The Shield, se na svém vysněném dítku o motorkářském království vyřádil, a dnes, po sedmi letech, je setsakra sympatické vidět, že se i přes všechny více i méně ladně vedené odbočky svého konceptu moderního Hamleta udržel. A co je ještě lepší je fakt, že z rozpačitých začátků první a druhé řady postupně vyrostl, a posledními dvěma sériemi nakonec uzavřel jednu z nejlépe fungujících zločineckých kronik - a že konkurenci neměl vůbec slabou. Je možná škoda, že se trochu víc nesoustředil na vedlejší postavy, kterých se za tu dobu na všech možných stranách a ve všech možných konfliktech vystřídá habaděj, ale když to ve výsledku znamená, že se o to víc mohl zaměřit na členy SAMCRO, nemám s tím nakonec nejmenší problém. Samotní motorkáři, i všichni, kteří se kolem nich točí, jsou totiž naprosto bez chyby. Zpočátku se může zdát být družina kolem mladého prince na seriálové poměry zbytečně jednoduchá - všichni do jednoho trpí tou nejextrémnější verzí machovství - ale Sutter je (stejně jako sebe) postupně vybarvuje a zoceluje jednou tragédií vršenou na druhou, a každý z nich je u konce svého času v seriálu tak naplno propracovanou postavu, jak je to jen možné. Prakticky jakékoli konkurenci se pak vzdalují tím, že dokážou být nejen sympatičtí, jako je to v seriálech obvyklé, ale zároveň se nikdy nezbaví jinde tolikrát zanedbávaného zločineckého odéru. Protože když na to dojde, všichni do jednoho postrádají byťjen náznak soucitu a lítosti a je jasné, že z hloubi duše se jim fandit nedá. Dají se pochopit, při nejlepším se s nimi dá soucítit, jsou ostatně stále vykreslení jako obyčejní chybující lidé, ale to je tak vše. A to platí i o hlavní postavě, nejednou tolik připomínající Vica Mackeyho. Od původních šarvátek se soupeřícími motorkáři, přes neúprosné pletky s IRA, přes pokusy vycouvat z vražedného podniku, až po smíření se s realitou; od černobílého mládí dědice království, přes naivitu i pochyby dospívání, přes odhodlání odevzdat se rodině v dospělosti, až po završení jednoho života a kruhu; od mladého jednoduchého motorkáře, přes nekompromisního gangstera, až po životem ošlehaného matadora; autor Jaxovi cestu životem nijak nezjednodušil. Spolu s povedenou akcí jsou na ní mrtvoly, které se kolem něj kupí, jen ponurým pozlátkem. Cesta je to proto stylová a zábavná, a přestože se ani poslední série nezbaví nešvarů jejího zbytečného natahování, nakonec jsem rád za každou minutu, kterou jsem na ni spolu s vránami zažil. The crow flies straight - a perfect line. ()

Gee.Rocks 

všechny recenze uživatele

Sons of Anarchy je skvělý seriál. Pokud vás zrovna někdo nebo něco strašně štve, tak si pusťte SoA. Nálož násilí a spád života podle zákonů gangu je přesně ta dávka satisfakce, kterou v naštvání potřebuju. Charlie Hunnam je perfektní. Katey Sagal se naprosto vymanila ze škatulky Peggy Bundové a hraje perfektní motorkářskou matku, která má v hlavě naprosto srovnané své hodnoty. Ví, za co bojuje a především tuhle ženskou by chtěl mít snad každý člověk doma (ať už jako manželku nebo matku). Gemma (K. Sagal) je totiž esencí přímosti, rozhodnosti a jasných cílů, kdo potřebuje, tomu pomůže. SoA je rozhodně výborný seriál. Tak abych už měla našetřeno na toho Harleye! ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Tak som sa v tomto filmovoseriálovom suchu rozhodol doplniť si ďalší rest, ktorý sa mi už roky sušil na disku. Tentokrát seriál o drsnom motorkárskom gangu od jedného z hlavných scenáristov famózneho Shieldu. Ale strašne ma to sklamalo. Postavy a ich súkromie ma vôbec nezaujalo. Je to banda zloduchov, ktorí veľa rozumu nepobrali. Klasický biely odpad, ktorý všetko rieši násilím. Nie je tu žiadny kladný hrdina a tá banda dementov nie je dostatočne charizmatická, aby som bol zvedavý jak dopadnú. Polícia je minimálne v prvej sérii neschopná alebo podplatená a tak je len do počtu. Druhým hlavným aspektom po postavách je hierarchia motorkárskeho gangu a to ma tiež príliš nebavilo. Pôsobilo to jak zákulisné pikle kdejakého veľkého podniku. Hlavným kladom seriálu kvôli ktorému ma doslova serie, že ma to nenadchlo, je herecké obsadenie. V hlavných úlohách sú obsadení drsniaci, ktorí sa väčšinou boria vo videosračkách a tak som sa tešil, že si ich užijem v niečom kvalitnejšom. Vo vedľajších úlohách sa zase objavia veteráni z drsných seriálov ako je Shield, Sopranos, Deadwood atď. Rozhodne sa všetci snažia a podávajú dobré výkony, ale ani ich charizma tie dementné a skazené postavy nezachránila. Nakoniec mi to pripadalo aj málo drsné. Celý čas som mal pocit, že Arménci zo Shieldu, Kolumbijci z Narcosu alebo Mexičania z El Chapa by si túto vidlácku bielu bandu podali ľavou zadnou. Vydržal som sledovať 5 dielov a ešte som preklikal zvyšok prvej série a začiatok druhej, ale táto téma a postavy išli mimo mňa. 5/10. ()

Galerie (2 445)

Zajímavosti (77)

  • Všechny postavy vyjma Chibse (Tommy Flanagan) jezdí pouze na jediné motorce. Chibs (Tommy Flanagan) však z motocyklu Harley Davidson Dyna Glide přesedlal na Harley Davidson Electra Glide. (Chibs)
  • V klubovně na zdi, kde visí portréty členů klubu při zatčení, je taky pravá fotka Sonnyho Bargera z jeho zatčení. Jedné se o druhou zprava v předposlední řadě. (Chibs)
  • Během castingu na roli Tiga byl Kim Coates upřednostněn před Theem Rossim. Tomu však nakonec připadla role Juice. (Chibs)

Související novinky

Nový western od tvůrce Zákonu gangu dostal zelenou

Nový western od tvůrce Zákonu gangu dostal zelenou

20.10.2022

Kurt Sutter svoji tvůrčí štaci u stanice FX zakončil nešťastně, když byl vyhozen poté, co se údajně nechoval ke svým kolegům a podřízeným úplně nejlíp. Autor seriálů The Bastard Executioner, Zákon… (více)

Tvůrce Zákonu gangu chystá westernový seriál

Tvůrce Zákonu gangu chystá westernový seriál

01.12.2021

Kurt Sutter, scenárista a tvůrce kultovního seriálu Zákon gangu, oznámil nový seriál. Ten tentokrát vytvoří pro streamovací službu Netflix, ponese název The Abandons a bude se jednat o westernové… (více)

Charlie Hunnam najde psího kámoše

Charlie Hunnam najde psího kámoše

25.05.2020

Málokterý herec by si zasloužil více práce než právě Charlie Hunnam. Hvězda seriálu Sons of Anarchy, nebo snímků Král Artuš: Legenda o meči či Gentlemani za sebou doposud nemá jediný komerční hit, v… (více)

Reklama

Reklama