Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Horor
  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný

Recenze (24)

plakát

Super-Blb (2022) 

Pár scén bylo půjčených ze suprhrdiny, ale musím ocenit, že humoru bylo sice víc poskrovnu, ale za to byl sofistikovanější, děj propracovanější, zápletka zajímavá a přitom skvělá parodie na DC a Marvel.

plakát

Potvora (2017) 

Myslím že takovou ženskou má ve svém životě každý a film velmi přesvědčivě ukazuje proč se takovým ženám vyhnout. Zpracování Potvory je navíc tak děsivě realistické, že nejen že s tím autor nejspíš má buď osobní nebo alespoň blízkou zkušenost, ale že by se film měl vysílat v rámci prevence zkažených životů hodných blbečků. Občas mi připadalo, že se dívám na umělecké zpracování svého posledního vztahu až mi z toho bylo místy špatně.

plakát

Démon zatracení (2019) 

Film mi připadal jako vykradená Jaga. Košmar ťomnogo lesa. Ten teda vznikl prý o pár měsíců dříve. Stejný motiv, ale nudnější, i když kratší stopáž. Kdybych předtím neviděl tu jagu, asi bych dal tři *, ale takhle jen dvě, protože sorry, ale Rusové to opravdu natočili o něco lépe.

plakát

Megan is Missing (2011) 

Jedna hvězdička za fotky Megan, druhá za její tělo v sudu. Jinak byl film neskutečná nuda a za zhlédnutí nestojí.

plakát

Deadpool 2 (2018) 

Ok, tak si shrneme tuhle naboostovanou užvaněnou a hláškami přepálenou akční komedii. Ukecaný hlavní hrdina, který bravurně mixuje patetické scény se záchodovým humorem a prokládá je vynikajícími hláškami nenásilně vykrádajícími hromadu ostatních filmů, se tady ve 119 minutách urval ze všech řetězů. Kdyby mě přišel navštívit někdo z budoucnosti určitě bych se ho hned jako druhou nebo třetí věc zeptal, kolik dílů má Sharknado. :D Film se na vás už od začátku vyvalí a nabídne spoustu zábavy. Příběhově ale trochu pokulhává, navíc mě mrzely rutinně a nepřehledně sestříhané akční scény. Film je překvapivě docela naturalistický a brutální, o to víc je zábavný ten humorný kontrast Deadpoolova nevytříbeného slovníku, když každý jeho černohumornický žblept zdobí krev, praskání kostí a cáry utrženého masa jeho protivníků. Některé scény vstoupí do dějin, jako seskok padákem, nápad štěstí jako superschopnost, kterou měla Domino a skvěle vynikla při osvobozování toho kluka nebo Deadpoolovy dorůstající končetiny. Už dlouho jsem se takhle nepobavil. Trochu mi tam vadily ty rasistické narážky (retrospektivně i z budoucnosti), tomu záměru moc nerozumím. Když to shrnu, jedná se o našlápnutou blbinu, která nabídne vrchovatou porci prvoplánového pobavení a slušné akční scény, je tu ale zakomponováno příliš zbytečného patosu a ze scénáře vylezl jen průměrný příběh, který po návratu z kina hned zapomenete. Zůstane ve vás jen ta tuna oplzlé srandy, na kterou jsme se všichni nejvíc těšili. A o to tady přece jde.

plakát

Tajemství smrti slečny Neznámé (2016) 

Super film, ale ten konec mě trochu zklamal, dalo se z toho vytěžit víc. Zlom přichází zhruba v půlce, kdy se film přehoupne ze skvělého poznávacího rally s mystickým nádechem do stokrát okoukané lekačky a rozuzlení je takové nedotažené, mohli tomu dát ještě víc mystična. Ale pořád je to solidní nadprůměr, který určitě stojí za zklédnutí.

plakát

Flowers (2015) 

Asi jsem ten film nepochopil, ale nadšenej z něj teda vůbec nejsem. Jo, bylo to sice nechutný, ale taky hrozně nudný, bez jediného slova, ani pořádný křik tam nebyl. Je mi líto, ale tenhle experimentální snímek bez dialogů a děje na mě dojem neudělal. Jedna hvězdička za hostinu.

plakát

Noc drůbežích mrtvol (2006) 

Taky jsem měl z filmu rozporuplné pocity. Ze začátku to vypadalo velmi slibně, ale nakonec tam bylo moc vaty, falešných zpěvů a blbých keců. Některé scény jsou ale nepřekonatelné, takže tři hvězdičky si podle mého film určitě zaslouží. Směřuje ale jen k určitému publiku, takže hodnocení je subjektivní.

plakát

Wolf Creek 2 (2013) 

Celkem povedená gore vyvražďovačka, schovávačka, intelektuálně obohacující soutěž a místy komedie. Některé pasáže by mohly být kratší, protože nudily, ale díky klokanům, pěkným zvratům a povedenému konci si film 4* zaslouží.