Reklama

Reklama

Máte železný oblek, jste zelený vzteky, kousnul vás pavouk, hrajete si na netopýra nebo jste jinak super? Připravte se na to, že francouzská komedie Super-Blb si z vás bude celou hodinu a půl dělat nelítostnou legraci. Zkrachovalý herec Cedric je looser k pohledání, odsouzený životem vždycky prohrát. Od přítelkyně dostane kopačky, kámoši i vlastní táta nadobro ztratí naději, že by z něj mohlo někdy něco být. Ale pak se zableskne na lepší časy, když Cedric dostane hlavní roli superhrdiny Badmana. Velká šance konečně všem ukázat! Cedric s rolí vstává i usíná, ale jeho nezvratný osud nešťastníka udeří znovu. Na cestě z natáčení má autonehodu a ztratí paměť. Když se probere, je stále oblečený jako Badman a přesvědčený, že je skutečným neohroženým superhrdinou s jasným úkolem zachránit svět. Může se někdo jako on postavit zlu, ochraňovat slabé, nakopat gaunerům zadky a neublížit si? Může konat dobro navzdory svým vrozeným předpokladům všechno pokazit a nic pořádného nevykonat? To je jedno, Cedric vyráží do akce plné zmatků, katastrof a náhod. Být hrdinou je super, nevinné děti a ženy by se ale raději měly schovat. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (184)

bozka10 

všechny recenze uživatele

OUI!Tak toto vyšlo.Philippe Lacheau má už za sebou niekoľko dobrých vecí,ale teraz to uvaril tak, že mu zato posielam plnú palbu.Takúto pohodičku som si v kine už dlho neužil a pár krát som sa že ozaj zasmial.Bláznivá komédia, ktorá v pohode funguje aj ako superhrdinský film.Bavil som sa prakticky celý čas.Zamňa suverénnych 5/5. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Pro mne okamžitě srdcová záležitost, která letí do TOP 10 movies of all the time. Film jsem viděl v kině už 2x, ale jsem z něj pořád tak vedle, že nevím, jak své nadšené pocity pořádně vyjádřit. Režisér Philippe Lacheau je chlap, kterého sleduji už 8 let a dá se říct, že je i můj idol, plní si můj sen a natáčí filmy se svými nejlepšími přáteli a dělá to chytře, odvážně, vtipně, originálně, ale hlavně se srdcem ( Myslím, že Phillipe je podobný blázen do filmů jako já a ctím jej za to, co pro filmový svět a pro Francii dělá). Super-Blb je dá se říci jejich filmové Avengers a zároveň nejlepší film z té party ( zbytek filmů je však také na hranici 8-9), každopádně výborné načasování vydat film v době nového Batmana. Hlavní hrdina je né příliš úspěšným hercem, který omylem příjde k hlavní roli nového filmu Badman, ovšem nešťastnou náhodou nabourá a probouzí se se ztracenou paměťí v batmobilu, v batmanovém obleku a taškou plnou peněz a vše nasvědčuje tomu, že je opravdovým superhrdinou. Ten námět je podán zkrátka velmi chytře a zábavně a Phillipe si to celý film neskutečně užívá. Je to narvané hláškami od první minuty po konec ( vyloženě Řev a pláč zdůrazňuji!), je tu nespočet easter eggů a odkazů ( Možná i víc než v Ready Player One), jde vidět, že režisér má filmy opravdu nastudované a nejsou tu narážky jen na Marvel a DC, ale i na jiné filmy ( Intouchables 2 Lol), ale také se zde objeví hodně nekorektní narážky na jiné události ( ilegální imigranti, Vyhořelý Rotterdam a Alec Baldwin- makety) to mě dostalo. Samozřejmě zde funguje i akce ( souboj Batman vs Joker na nože je výborný), skvělá kamera, hravé slow motiony, působí to Evropsky draze a má to švih a eleganci. Jakoby toho nebylo málo, tak zde fungují i emoce a dramatické momenty ( Scéna s otcem je fakt parádní), samozřejmě je zde i výborná hudba ( Jakmile začla hrát znělka od Marvelu, tak jsem měl v očích slzy), ale Guardians of Galaxy nebo main them z KickAss potěší taky ( o Survivoru z Tomb Raidera nemluvě!!) a ano je to i narvané inteligentními a překvapivými zvraty, to je neskutečný, jak může někdo do 90 minut narvat úplně všechny filmové ingredience a podat je tak svěže, chytře a působivě. Na konci projekce jsem se chvěl a brečel štěstím a dojetím, že jsem viděl film s velkým F. Já k tomu nemůžu mít ani jednu výhradu, ale věřím, že pro některé diváky bude humor občas až moc přes čáru ( občas je to nečekaně morbidní a WTF, ale já to uvítal vřele). Tohle si budu pouštět tak 5x do roka. V tom filmu je tolik skrytých věcí, detailů a maličkostí, že každý si všimne něčeho jiného a při opakovaném zhlédnutí má divák pocit, že to sleduje poprvé, což je super! Excellence.Příběh 5/5, Akce 4/5, Humor 5/5, Násilí 2/5, Zábavnost 5/5 Hudba 5/5, Vizuál 5/5, Atmosféra 4/5, Napětí 4/5, Emoce 4/5, Herci 5/5. 10/10. ()

Reklama

Raccoon.city 

všechny recenze uživatele

Táto partička jednoducho komédie vie a je zárukou kvality. Škoda že Elodie Fontan tentokrát nedostala toľko priestoru ako v NICKY LARSONOVI. Z filmu cítiť akúsi paralelu k filmu Kick-Ass čo tak trochu aj naznačuje záverečná hudobná intro téma (Marius Vries - Flying Home) ktorá zaznie počas začiatku záverečných titulkov kde sú hlavný hrdinovia znázornený komiksovými kresbami. Presne táto zaznela v Kick-Ass ako Jetpack Scene music. aj pri konci filmu Kick-Ass'2. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Po povedené komedii Alibi.com a jeho pokračování jsem chtěl zkusit nějakej další film z filmografie Philippe Lacheaua. Zvolil jsem tento. A ani tentokrát Philippe Lacheau nezklamal a předkládá divákovi zábavnou parodii na superhrdinský filmy. S humorem je to tak(aspoň teda za mě), že občas trochu drhne a občas šlape jak má. Pořád jde ale o slušnou zábavu a to i pro někoho jako jsem já, protože zrovna nejsem milovníkem filmů, který zde byly parodovány. Takže je docela možný, že fandové DC a Marvelu půjdou s hodnocením podstatně výš. 3hvězdy. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

"Ten má ale tah. - Je to jednička na trhu." Super-Blb je vskutku super-blbinka, parodující různé superhrdinské filmy od A do Z a ještě jednou nazpátek. Lacheauovi se vesměs po celou (a relativně krátkou) stopáž daří utahovat si z MCU a DC filmů a rozhodně mu nechybí nápady. Chvílemi jsou některé narážky trochu nucené, ale to vyváží spousta povedených vtípků a gagů, které diváka v kině opravdu pobaví. Plusovým bodem je, že v rámci parodií se Super-Blb drží celkem na uzdě, co se týče oplzlostí a fekálního humoru. Slabší čtyři hvězdičky! ()

Galerie (24)

Zajímavosti (16)

  • Na začátku filmu, když Cedric (Philippe Lacheau) dostane roli Badmana, tancuje na píseň „Mr. Blue Sky“, která je ikonická z filmu Strážci Galaxie Vol. 2 (2017). Tanec na schodech je zase narážkou na ikonický tanec Arthura Flecka z filmu Joker (2019). (Knowho)
  • Film sa natáčal v lete (2021), takže Philippe Lacheau sa obával scén v kompletnom kostýme, pretože oblek Badmana je ťažký a hrubý. Aby to bolo znesiteľné, štáb sa pri streľbe uchýlil k tomu, že do obleku vložil studenú semišovú kožu. (Arsenal83)

Reklama

Reklama