Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Horor
  • Dokumentární

Recenze (353)

plakát

Květiny v podkroví (2014) (TV film) 

Květiny v podkroví jsou pro mě příjemným překvapením. Za prvé jsem vůbec nevěděl, že film je na motivy knihy, takže mám zase co číst postupem času a za druhé snímek mě udržel v ději po celou dobu a vůbec nenudil. Ano daly by se mu vyčíst nelogická místa třeba o tom, že děti mohly utéct klidně dříve, ale tak to prostě bylo, že zůstaly v domě tak dlouho a vůbec mi to nevadilo. Matka této čtveřice se vybarvila jako hodně sobecká mrcha a společně s babičkou vytvářela v domě pořádné dusno. Matka se celou dobu tvářila jako ta co chce, aby vše bylo jako dřív a ta zlá byla hlavně babička, ale ve finále byly obě stejné. Na konci jsem už dětem moc přál, aby se osvobodily ze zajetí a říkal jsem si, kéž by byl druhý díl, že bych chtěl vidět, aby se děti matce za to co jim dělala pomstily a ono se moje přání splnilo. Když jsem zjistil, že film má pokračování, měl jsem radost a už se těším na další díly.

plakát

Proud smrti (2017) (TV film) 

Proud smrti je napínavý film, který mojí pozornost udržel po celou dobu stopáže. Jednak téma smrti na řece je samo o sobě napínavé a krajina ve filmu je skvělá a navíc film disponuje vcelku dobrou hudbou, která skvěle doplňuje to, co se děje na obrazovce. Herecké výkony nebyly vůbec špatné a když si připočtu podařený závěr se zvratem, který byl ale možná už moc překombinovaný, tak mi vychází dobrých 70%. Hlavní hrdinky mi bylo docela líto, protože do průšvihu padla aniž by věděla jak a znovu se ukázalo jak moc je těžké dokazování nevinny.

plakát

Kdo přežije - Vanuatu (2004) (série) 

Poslední řadou All Stars koncept Survivoru uzavřel jednu kapitolu a ostrovy Vanuatu vstupuje do té druhé. Kvalitativně bych tuto řadu s pořadovým číslem devět hodnotil někde na úrovni Thajska. Lokace byla parádní, k logu série také není co dodat, bohužel velkým problémem Vanuatu je špatný casting, protože zde nenajdete moc oblíbených hráčů a vlastně jsem si horko těžko dokázal vybrat kmen, který bych měl raději. Naštěstí se od sloučení hra docela rozběhla a ke konci už měla tempo, na jaké jsem zvyklý. Oblíbení hráči: Eliza, Chris. Oblíbený kmen: LOPEVI

plakát

Robinsonův ostrov (2017) (pořad) 

Po roce a kousek vkládám komentář. Čekal jsem totiž, jestli TV Nova odstartuje i druhou sezónu a představte si, že odstartovala. Moc jsem tomu nevěřil, protože přeci jenom jde o velkou finanční náročnost celého projektu. Musím říci, že Robinsonův ostrov má prostě smůlu v tom, že není naším produktem, ale pouze českou verzí legendárního amerického Survivora. Kdyby to byl totiž náš projekt, tak si myslím, že by zde neměl tak nízké hodnocení. Předně řeknu, že výběr hráčů byl takový, že někteří soutěžící ani moc netušili, o co jde a tak měl náš první český Robinson vítězství chtě nechtě tak nějak v kapse, protože prostě hrál nejlíp. On vlastně ani moc hrát nemusel, protože mu stačila pouze znalost americké verze. Co se týče soutěží, tak mě hodně bavily a dalo by se říct, že kvalitou byly srovnatelné se Survivorem a některé vlastně byly stejné nebo hodně podobné jako v americké verzi, což vůbec nevadilo. Co mi ale vadilo bylo to, že tvůrci se snažili předvést vše nejlepší z amerických verzí a nacpat vše do jedné naší řady, takže často byla hra moc komplikovaná a až moc se do ní zasahovalo, co se týče imunit a různých zvratů. Celkově dám ale první sérii 70% a jsem rád, že jsem se vůbec české mutace dočkal, ale musím říci, že výběr soutěžících moc dobrý nebyl. Oblíbenců jsem našel jenom pár. Oblíbení hráči: Radovan, Martin, Jakub, David. Oblíbený kmen: CALLAO

plakát

Posedlá láskou (2015) 

Bylo to dobrý a mělo to všechno, co jsem od filmu téhle kategorie čekal. Amanda Detmer v roli matky byla stíhačka, až byla svým chováním protivná a byla opravdu "na pěst" a Dina Meyer v roli nadržené zkušené ženy, která si našla zajíčka, zahrála psychopata na jedničku. Sam Lerner v roli puberťáka byl trochu mezi nimi, takže jeho výkon nehodnotím, ale faktem je, že film opravdu není tak špatný, jak se tu píše. Ano jistě, chyby tam byly, ale tady rád přimhouřím oči. Člověk nechce furt jenom u filmů přemýšlet. Někdy stačí se jenom bavit no ne?

plakát

Satan přichází (2016) (seriál) 

Nenene, tohle nebude ono. Filmy a věci okolo exorcismu mám rád, ale tenhle seriál jsem opravdu nedokoukal. První díl mi dal naději, že to bude skvělý seriál, protože měl atmosféru a vše, co bych od téhle tématiky čekal, ale od dalších dílů přišlo zklamání, až jsem sledování vzdal. Velká škoda, protože pro mě to byl promarněný potenciál. Vydržel jsem asi čtyři díly.

plakát

Ledové ostří (1992) 

Velmi příjemné překvapení! Vůbec jsem nečekal, že mě film tak chytne, ale vlastně se divím sám sobě, proč jsem se Ledového ostří tak bál, vždyť je zde skloubený můj milovaný hokej s krasobruslením, což by vlastně mohlo dát zajímavý výsledek a k tomu olympijská atmosféra, takže není co řešit a já musím říct, že mě snímek nezklamal. Přikloním se k hodnocení nejvyššímu, protože i když je děj tak jasný, že hned na začátku víte, jak to dopadne, tak cesta obou hrdinů ke svému cíli a olympijskému finále je tak zajímavá, že stopáž filmu uteče tak rychle, že než se nadechnete, tak už je konec. Komediální i sportovní stránka filmu také funguje, takže ano opravdu se mi to líbilo a v tomto "předolympijském" období, kdy čekáme na olympiádu v Koreji, má snímek ještě větší kouzlo.

plakát

Žraločí jezero (2015) 

Podle ukázek jsem si říkal, že Shark Lake bude docela blbost, takže jsem nečekal žádnou oscarovou podívanou, ale i přesto jsem byl po dokoukání trochu zklamán a to hlavně z toho důvodu, že Dolph Lundgren je pouhé lákadlo pro přitáhnutí pozornosti diváka. Sám film totiž ničím jiným, než reklamou na solidní jméno této legendy, přitáhnout pozornost nemůže, protože se v něm neděje zbla nic. Akce hrozně málo a Dolph Lundgren je ve filmu zbytečná postava, protože téměř nic neukáže ze svého umění. Čekal jsem, že si to se zákeřným žralokem brutálně vyřídí a místo toho nic a ani žralok nedostává vůbec žádný prostor. To bych raději snesl více ŠPATNÉ akce, protože bych to v tomto filmu očekával, než toto jedno velké NIC.

plakát

Já, Kajínek (2017) (seriál) 

Nevím jistě, jestli vše, co Kajínek říká, je pravda a nevím jistě, zda střílel nebo ne, ale jedno vím určitě - jeho vyprávění mě hodně bavilo a všechny díly byly dost zajímavé, protože se člověk dozvěděl o tom co ve vězení prožíval a o jeho útěcích, i když znovu podotýkám, že je otázkou do jaké míry je jeho vyprávění pravdivé a do jaké míry jde pouze o výmysl. Stejně jsem byl ale rád, že jsem se z Kajínkových úst dozvěděl o tom, jak tedy z Mírova utekl, protože jsem si pořád říkal, jak to ten chlap udělal a teď mi to on sám objasnil Bavil jsem se dobře a spíše bych se přikláněl ke Kajínkově nevinně.

plakát

Posedlá (2009) 

Posedlá má dobrou atmosféru a vyniká i dobrou hudbou, což film pořádně utvrzuje a dodává na dramatičnosti. Musím také říct, že těží z dobrého hereckého výkonu Idrise Elby a Ali Larter. Idris hraje svou roli manažera dobře a Ali Larter se psychopatické kolegyně zhostila také na výbornou, čímž podle mě absolutně převýšila Beyoncé, která mě hodně štvala a do filmu se podle mě moc nehodila. Jen kvůli ní dávám Posedlé "pouze" čtyři hvězdičky. Film pěkně graduje s tím, jak Ali Larter začíná tlačit na pilu a dává Elbovi zabrat. I na podruhé velmi dobrá podívaná.