Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Dobrodružný
  • Animovaný

Oblíbené filmy (10)

Svěrací kazajka

Svěrací kazajka (2005)

Po Pianistovi zřejmě druhá největší role Adriena Brodyho. Tento film jsem si velice oblíbil, nejen kvůli extrémně zajímavému příběhu s motivem cestování časem alá Osudový dotek, ale především kvůli úžasnému hereckému výkonu právě Adriena Brodyho. Na vedlejší koleji trochu zaostává Kiera Knightley, ale to je dáno spíše povahou role, i ona byla v tomto filmu výrazná. Hudební motiv je velice líbilý, k ďeji se hodí. (SPOILER) Zaujal mě též velice nevšední konec, kdy je na otázku "Kolik máme času?" odpovězeno prvními slovy písně, kterou začínají titulky.

Pan Nikdo

Pan Nikdo (2009)

Tak tomuhle filmu nemám takřka co vytknout! Jedinou věcí, kterou musím zmínit, je scéna ke konci filmu, kde spolu hovoří skrze televizi. Ta scéna tam nezapadá, a to už jen z hlediska koncepce děje. Jinak je to skutečně úžasný film. 95%

Nezapomeň na mě

Nezapomeň na mě (2010)

Málo který film rozebírá osudy, příběhy a vnitřní stavy obyčejných lidí bez větší zápletky. Nezapomeň na mě to dělá, s na pozadí jednoduchou, avšak uvěřitelnou a použitelnou, zápletkou. A to se mi na tomhle filmu líbí. Překvapivý konec byl jen třešničkou na dortu. Ještě před ním jsem byl, při prvním zhlédnutí, s filmem spokojený, a to v něm prakticky o nic nešlo. Velice povedené dílo.

Osudový dotek

Osudový dotek (2004)

Škoda závěru, který byl předvídatelným klišé... podle mne by vše nedopadlo tak dobře, jak nám film ukazuje. Vždyť Kayleighin bratr byl stále malej parchant a její otec stále pedofil. To, že se jeden incident nestal ještě neznamená, že všechno dobře dopadne. Chápu sice, že se můžeme bavit pouze o událostech děje, které známe, ale závěr mi přišel zkrátka slabší. Scénáristi z dobrého filmu a komplikované zápletky, která se Evanovi nedařila po celý film rozseknout, vybruslili pomocí jednoduchého triku... Jinak bezesporu úžasný film.

Velmi nebezpečné známosti

Velmi nebezpečné známosti (1999)

Film o mladých lidech znuděných svými životy plnými luxusu, kteří hledají východisko ze stereotypu bohatství sázkami, manipulací s lidmi a sexualitou. Film s dobře zvoleným hereckým obsazením a přímo výborným soundtrackem, je počátkem již ne tak dobré série. Zápletka je velice zajímavá, děj příjemně graduje a závěr je více než skvostný. Již zmiňovaná hudba dokonale podtrhuje většinu z důležitých scén. V čele s Placebo a The Verve, kteří bezchybně doprovází závěrečnou scénu, je tento film skvělý i po hudební stránce.

Hvězdný prach

Hvězdný prach (2007)

Pohádka! Přesně tohle potřebujeme, pohádku po staru, tak jak má vypadat. Čarodějnice, princové, krásná dívka, cesta hlavního hrdiny od hlupáčka k šarmantnímu mladému muži, který se ničeho nebojí, získá lásku krásné dívky a porazí zlé čarodějnice. Žádný krvelačný remake pohádky o Červené Karkulce... Výborný film, nádherný příběh, vcelku moderní pojetí. Několik povedených nápadů (mrtví princové, létající loď apod.). Kvalitní herecké obsazení, De Niro a Claire Danes excelují.

23

23 (2007)

Respektuji názory ostatních, ale nedokážu je pochopit. Tenhle film je občas sice dosti přehnaný, ale jakožto vyprávění je podán velice dobře. Pasáže, kdy Jim Carrey, který mimochodem tuhle roli stvárnil velice dobře (vážnější role mu jdou stejně tak jako komediální), vypráví, jsou výborné. Dvě dějové linie byly velice dobře vyvážené. Film dal člověku rozhodně důvod k přemýšlení. Oproti podobným snímkům bylo neustálé hledání a odůvodňování čísla 23 zcela paranoidní. Pokaždé jiná řada matmatických operací dala vždy kupodivu výsledek 23. Páni! Každopádně na tomto byl film založen. Líbil se mi a za tímto názorem si musím stát. Mimochodem, jméno Topsy Kretts mělo asi dle záměrů mít co dočinění s fonetickou podobností slovům Top Secrets, ale ve filmu to nebylo zmíněno ani využito. To mi vcelku vadilo, neustále jsem to očekával.

Sněženky a machři po 25 letech

Sněženky a machři po 25 letech (2008)

Berete-li film tak, jak ho zamýšlel autor, dostane se vám proudu melancholie, nostalgie, smutku, sebelítosti, tragičnosti života a dalších ne zcela pozitivních témat. Jako celek to vypadá velice dobře. Při každém zhlédnutí ve mně film vyvolává tytéž emoce, myslím že přesně ty, které autoři zamýšleli. Život je smutný, zde máte příklad. Čtyři hvězdičky a ne jinak.