Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Dokumentární
  • Akční
  • Animovaný

Oblíbené filmy (10)

Temný rytíř

Temný rytíř (2008)

Klenot světové kinematografie. Životní výkon herce Heatha Ledgera v hlavní roli Jokera, ale skvělé výkony zde podávají i Morgan Freeman a Christian Bale. Film je výborně zrežírovaný od Christophera Nolana, který nás utvrzuje v tom, že rozhodně patří do světové špičky mezi režiséry..

Pán prstenů: Návrat krále

Pán prstenů: Návrat krále (2003)

Naprosto impozantní film se skvělou atmosférou. Bitva u Minas Tirith je dechberoucí a na dobu natáčení jedinečná. Nejsou tu opravdu ty největší světové herecké hvězdy, přesto tento film patří do naprostého topu. Největší zásluhu na tom všem ale rozhodně má pan Tolkien, který dokázal vytvořit jeden z nejpropracovanějších knižních světů! Vzhledem k monstróznosti tohoto projektu také nemohu zapomenout vyjádřit obdiv nad režií Petera Jacksona..

Terminátor 2: Den zúčtování

Terminátor 2: Den zúčtování (1991)

Film, který předběhl dobu. Efekty, scénář, režie jsou jedny z mála aspektů, které činí tento film jedinečným. Je jen těžko uvěřitelné, že byl natočen na začátku 90. let... Stěžejní dílo Jamese Camerona, díky němuž se dostal do smetánky světových režisérů..

Kmotr

Kmotr (1972)

Doslova plejáda hereckých výkonů. Na tomto filmu by se měli učit všichni herci. Děj filmu se přesně drží Puzovy předlohy, takže kdo má rád knihu, ten by se měl určitě podívat i na toto velmi povedené filmové zpracování. Mým favoritem je jednoznačně Al Pacino, který Michaela Corleoneho původně ve filmu ani hrát neměl..

X-Men: První třída

X-Men: První třída (2011)

Naprosto odlišné pojetí X-menů, než jsme mohli vidět v předchozích dílech. Film je dynamický, má spád a ani na chvíli nenudí. Charakter postav je tu výborně rozvinut, hlavně Profesora X a Magneta. Jediná "kaňka" na filmu, kterou tvůrcům asi nikdy neprominu je, že je tu pár nelogičností, které nenavazují na předchozí díly X-menů.. To by však mohl spravit nejnovější film.. Uvidíme.

Schindlerův seznam

Schindlerův seznam (1993)

Precizní filmové zpracování podle skutečných událostí. Je dobře, že film je černobílý, protože jinak by určitě neměl možnost dostat se k tolika divákům, vzhledem k hektolitrům prolité krve.. A určitě to také pomohlo Stevenu Spielbergovi k tomu, aby se mu podařilo splnit rozpočet..

Gran Torino

Gran Torino (2008)

Tleskám Clintu Eastwoodovi a Nicku Schenkovi! Film, který bojuje proti lidským předsudkům a rasismu naprosto jedinečnou cestou a dokazuje nám, že i dlouholeté neměnné názory se mohou jednoho dne úplně změnit.. Všechno není tak černobílé, jak by se mohlo na první pohled zdát..

Tmavomodrý svět

Tmavomodrý svět (2001)

Úžasný film. V rámci českých filmů patří bezesporu k úplné špičce. Těžko se pocit z něho popisuje slovy, ale specifické je, že ho cítíte jen během filmu. Po filmu rychle vyprchává. Ale je jen málo filmů, které by ve mně vyvolávaly takovýto typ emocí. Film jsem viděl už několikrát, ale pokaždé, když se na něho dívám, mě baví, ani chvilku nenudí a vždy ho prožívám. 79 % procent je setsakramentsky málo pro film tohoto kalibru. Jednoznačně by měl patřit do top 5 českých (nikoliv československých) filmů!

Hodný, zlý a ošklivý

Hodný, zlý a ošklivý (1966)

Naprostá pecka! Eastwood a Wallach nadpozemské herecké výkony, ale pokud bych si měl z těchto dvou vybrat, volím Wallacha, supersympatického "ošklivce". Hudba perfektní a příběh ještě lepší. Pro mě nejlepší western všech dob. Dabing zdařilý. "Blonďáákuuu!"

Obvyklí podezřelí

Obvyklí podezřelí (1995)

To se mi snad ještě nikdy nestalo, abych se dodíval na film a hned si ho pustil podruhé.. To byla prostě paráda. Ve filmu do sebe vše perfektně zapadá, nenajdete zde žádné zbytečné scény, vše vede jednoznačně k mrazivému konci.