Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Dokumentární

Recenze (1 385)

plakát

Duna: Část druhá (2024) 

Geniální, naprosto geniální! Hans Zimmer se tady opět překonal. Jeho hudební pětihvězdičková delikatesa naprosto umocnila celkový mňamkózní zážitek a z pouštního příběhu vyčarovala neskutečnou velkolepost! Knihy mám rozečteny, takže jsem si ve filmu nedokázala některé kousky pospojovat, nedávaly mi smysl. Věřím, že až se těmi svazky prokoušu, přidám trochu toho koření! smysl mi dávat budou. :-)

plakát

Madam Web (2024) 

Až jsem překvapená, jak moc se mi to nelíbilo. V sále asi sedm lidí. Z těch sedmi lidí odešlo na chodbu protáhnout se a odskočit si asi pět z nich. Když přišli, o nic nepřišli. Jeden pár si začal šuškat, pán o tři řady níž si s někým četoval. Většinou s dabingem v kině problém nemám, ale toto ... ! No toto ... strašné! Nezajímaví herci, o příběhu se ani moc mluvit nedá a o nápadu zaujmout už vůbec ne. Až se divím, kolik tahle márvelovka ode mě dostává hvězd.

plakát

Aquaman a ztracené království (2023) 

Black Manta zřejmě přežije cokoliv, přežije i takový pád z útesu na šutry a v plné síle vpluje do dalšího dílu, aby se mohl mstít, živ jen svou pomstou mrtvého muže. Vtipné je i bratrské spojení, myslím tím, že zapomněli na své spory a rukou plácnutím - cojsmesi tojsmesi - šli zachraňovat vodní svět proti přerostlé mouše s velkýma rudýma očima! Mera (možná vzhledem k pravomocným okolnostem) tam měla pouhé štěky (což mi moc nevadilo) ... no ale třeba takový Ben Affleck si tam střihnul tak významnou roli jakou svět doslova neviděl! Nicméně přehršel akce vyvážil trochu chudý děj. Vzhledem k tomu, že se mi Jasoň vždycky líbil, líbil se mi i příběh z oceánských hlubin, budu v hodnocení milá.

plakát

Mission: Impossible Odplata - První část (2023) 

Film je až po střechu historického vlaku nabitý akčními scénami. Ty honičky v Římě byly parádní, moc se mi líbily. Ty kolem parní mašinky, jeho vagónů a tunelů byly zase úsměvné, jako vždy doslova k nevíře! Nás deset diváků v sále (tuším, že má tento snímek těsně po premiéře v českých kinech) pár takových scén svorně velmi pobavilo a smích byl slyšet ve všech obsazených řadách. Nechci přemýšlet jak přitažené za vlasy to všechno bylo. Akce spolu s tajemnou sci-fi zápletkou prostě fungovala a já se bavila. Není ale divné, že nejsem napnutá na pokračování? Vím o co všem jde, komu o to jde a kam je potřeba to strčit. Když se ale nad tím zamyslím, víc bych asi nadávala, kdyby to utli v nejlepším. Takže za mě dobrý. :-)

plakát

Strážci Galaxie: Volume 3 (2023) 

Tenhle díl se mi zdál takový vlažnější než předchozí filmy a jestli je závěrečný? Pochopila jsem to dobře? Fakt poslední?? ...... (vůbec nemám přehled) ..... tak je mi to velmi líto. Strážci mě vždy moc bavili. Pokaždé akční, originálně vtipné, milé a se skvělým obsazením. Zlá fena mě ovšem naprosto rozsekala :-)))

plakát

Avatar: The Way of Water (2022) 

Vydýchaný, těžký a horký vzduch v sále na nějakou dobu způsobil mou mírnou paniku, zda tu stopáž zvládnu a neuteču přes všechny hlavy ven.  Už jenom pro tu naprosto oslňující vizuální stránku podmořského světa bych na Avatara šla znovu. Viděla jsem se v té vodě s nimi, jak všechno objevuju a zkoumám. Obešla bych se kamarádšoftem s místními tulkuny, ti mě krapet děsili, ale jinak nádhera ... fakt se jim to povedlo.  Jediné, co mi na filmu vadilo, byla typická zápletka. Vím, že se odehrála po x letech od prvního vpádu nebešťanů, že měli místní domorodci dost času na oddych a plození dětí, ale i tak jsem spíše čekala něco originálnějšího. Upřímně si nedokážu představit zápletku trojky. Jestli zase zrecyklují starého záporáka s ještě větším vrtulníkem než minule, tak mě teda pěkně našlehají a to fakt nechtějí! I přes mou mírnou nespokojenost musím dát plný počet. Ten vizuál byl prostě vrcholně magický a jsem neskutečně ráda, že ho tam bylo opravdu hodně. Hodně toho dobrého a příjemného.

plakát

Doctor Strange v mnohovesmíru šílenství (2022) 

Spousta akce, vizuálních efektů ale i tak se jim podařilo mě uspat. Ještě, že vedle mě seděl potomek a ne cizí marvelovec, kterému bych slintala na rameno! Někde jsem četla, že tomu předcházel nějaký seriál, který u nás neběžel, no asi jo, pač jsem netušila, jak se z Vendulky stala běsnící harpie s outěškem! Také konečně někdo chápe, jak je hudba důležitá a dokonce s ní dokážeš umlátit protivníka! Harfa je ze všech nástrojů ta nejsmrtelnější! Bacha jo! Ještě, že na ni neumím. Rozesmálo mě obsazení jistého invalidy s nadpřirozenými schopnostmi, u kterého jsem zvědavá, ve kterém filmu se zas objeví živý, opět překonávající svou vlastní smrt. Film se nás snaží rozdrtit nabouchanými účinnými triky, ale chyběl mi tam zasrdcesebraný příběh. Je to takový rychle do světa poslaný výrobek něčeho nedotaženého.

plakát

Fantastická zvířata: Brumbálova tajemství (2022) 

Pozor, tento komentář může obsahovat stopové množství spoilerů!!! ......... "notyvole" - ano, tento výraz mi mimoděk vyklouzl z hrdla a můj výraz v obličeji mohl někomu připomínat chovance Jedličkova ústavu, když ho zkouší z násobilky v momentě, kdy Rowlingová z Brumbála udělala cukrouše! Celý film byl pro mě najednou v keramickém zařízení určené pro vylučování lidských tělesných odpadů čili v hajzlu. Už mi bylo jedno, o čem to je.  Nic proti cukroušům, ale ve filmu se na to dívat nechci, neviděla jsem ani tu ... Horu!!! Myslím, že to pro úplné prcky ale není. Hned ze startu se hraje na mollové akordy. Depp mi v této sáze nikdy neseděl a i když je mi líto, za jakých okolností byl nahrazen Madsem, jsem radši. Mads mi jako záporák sedí mnohem víc. Každopádně byla chyba, že jsem se těšila na nějaké povzbudivější dílko, jelikož to předposlední mě moc nepotěšilo. Neříkám, efekty jako jooo, dobrýýý, ale ten děj ... těžko říct, jestli to nějaký ucelený děj mělo. Spíše jsem to vnímala jako chaos, jako takové zoufalství z ničeho stvořit něco, co nakonec fakt nevyšlo.

plakát

Jurský svět: Nadvláda (2022) 

Jak je možné, že jakýkoliv plac pro obživlé prehistorické ještěry kdekoliv na světě hned lehne popelem? To by ale pak nebylo na co jít do kina, že.  Potěšilo mě obsazení zásadních herců ze všech předchozích dílů. Nicméně mi zde chyběl ten pěkný temný napnelismus, jež by u mě způsobil kýženou cukatůru v podobě roztřeseného hrníčku s ovocným čajem v mých dlaních, případně obavu z nutné návštěvy latríny. Rovněž jsem se těšila na zásadnější roli Blue. Její štěk na začátku a na konci mě docela zklamal. Takže pokud někoho nenapadne natočit ještě další pokračování, vnímám tento díl jako takový příjemný, lehký, rozlučkový večerníček pro batolata.

plakát

Karel Special (2022) 

Karla měli v úctě snad všichni. Od rockerů po kotlíkáře. Jeho odchodem jako by odešel velký kus z nás všech. Karel byl naše "rodinné" stříbro se zlatem v hrdle.  Moc příjemný dokument.