Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Sci-Fi
  • Drama
  • Komedie
  • Animovaný

Recenze (9)

plakát

Operace Entebbe (2018) 

Vyplýtvaný potenciál. Solidní obsazení, výprava i kamera, feeling 70.let a populárních únosů letadel je navozen správně, ale selhává v dramaturgii. Respektive, i dramatické momenty skutečného zásahu jsou přebity a zabity nepochopitelně namontovaným tanečkem. Pokud jste se chtěli podívat na film místo dokumentu, tak smůla. O jedné z nejlegendárnějších protiteroristických operací se nedozvíte skoro nic.

plakát

Bright (2017) 

Moje hodnocení je platné pouze pro hráče a GM Shadowrunu. Nás nějaké alegorie útlaku a historických křivd míjí a užíváme si jen svět, který je se Shadowrunem kompatibilní řekněme na 80%. Akorát děj je docela nudnej run.

plakát

Podnikavá dívka (1988) 

Průměrný film s tak utahaným dějem, že by tam mohla hrát Meg Ryan. Z průměru tří hvězdiček ho sráží robotické hraní Melanie Griffith, která má problém i s intonací replik ze scénáře. Paradoxně ho možná zachraňuje český dabing, se kterým jsem ho neviděl - v původním znění je to otřes.

plakát

Ordinace v růžové zahradě (2005) (seriál) odpad!

Seriál, který se velmi snadno kritizuje, protože špatné je na něm snad všecko. Vypíchnu tedy ty nejvíc do očí bijící a nejzbytečnější, kterým se mohli i v tomhle žánru laciného nekonečného seriálu vyhnout: - Z první série, kde se alespoň trošku snažili o přiblížení k "lékařským" seriálům, vykrystalizoval do podoby, kdy si doktor prohlíží rentgenový snímek vytištěný stolní tiskárnou na kancelářskou A4, nezná defibrilátory a komu nepomůže růčo resuscitace, prostě exne, klidně v nemocnici na stole. Jako by do rekvizic nemohli sehnat pár kusů vybrakované techniky, starých snímků apod. - Dětští herci, stejně jako v ulici, jsou špatní konstantně - ať se jedná o jednorázový kompars nebo o malé herce, kteří rostou věkem, ale ne hereckými schopnostmi a pořád "roboticky", bez změny intonace, předříkávají svoje repliky. - Navzdory nějaké počáteční snaze směřovat seriál k medicíně a gynekologii, stále si uchovává přísně nařízený scénář dle PRO-LIFE regulí. Dokončený, plánovaný potrat je něco tak strašlivého, nemyslitelného a nerealistického, že se za celé trvání seriálu, v ordinaci nebo nemocnici, nikdy neuskuteční :-D

plakát

Knight Rider (1982) (seriál) 

Hodnoceno pohledem 9-letého kluka, co skuhral každý pátek ohledně odjezdu z domova, aby se kvůli Knight Riderovi o 40 minut posunul. Každý seriál má svou dobu a svoje publikum.

plakát

Tak jde čas (1965) (seriál) 

Seriál by si zasloužil jednu hvězdičku - za nostalgii (přijdu ze školy, zapnu bednu, čekám na StarGate SG-1, běží ještě Tak jde čas), za vtipnou snahu o až Bondovské zápletky. Taky se klaním KOMUKOLIV, kdo to vydržel celé ty roky dabovat, ať byl herec, nebo ne. Druhou dostane jednoduše proto, abych ho lépe oddělil od hrůz OVRZ a Ulice. V Tak jde čas se totiž o zápletku alespoň snažili.

plakát

Grandhotel Budapešť (2014) 

Podle nominací, komentářů a zahraničních recenzí jsem čekal mnoho, výsledek byl spíše zklamáním. Z prvního dojmu se může zdát, že je tu určitá podobnost ke Obsluhoval jsem anglického krále, ale žánrově se filmy zcela rozchází - Grandhotel Budapešť nenabízí satiru, vlídný nadhled vypravěče ani odkaz na dobové reálie. Po celou dobu filmu jsem měl pocit, že stylizací a dějem se tvůrce snaží něco říct, ale nakonec to vzdá a nechá si to pro sebe. Paradoxně nejpodobnější mi to přišlo k Lemony Snicket: Řada nešťastných příhod.

plakát

Poslední loď (2014) (seriál) 

Americké námořnictvo v tomhle seriálu jsou ti "good guys". Řídí se služebním postupem, instrukcemi vlády a státu co už dost možná neexistuje a nikdy nezakolísají. Naoplátku za to jim Michael Bay zřejmě vyjednal své obvyklé podmínky u skutečného námořnictva, takže se seriál doslova hemží uniformami, vybavením, loděmi a vrtulníky. Přidávám se k několika zmíněným názorům - přes cílené návaly patosu, je to moje guilty pleasure. A stojí zato shlédnout celou sezónu a nenechat se odradit několika "hluchými" epizodami. Závěr sezony za to fakt stojí.

plakát

Spice World (1997) 

Všechny CDčka poctivě koupená, film shlédnutý v původní premiéře v kině, na jehož místě dnes stojí OBI... snad se tomu ani nedá říkat film, ale jako dávný fanoušek Spice Girls, kterýho Emma Bunton zahnala k učebnici angličtiny prostě NEMŮŽU dát míň jak tři hvězdy :-)