Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Akční
  • Animovaný

Recenze (115)

plakát

Gravitace (2013) 

Na čistých 5 hvězd to není, ale na druhou stranu, za tak precizní herecké výkony, kameru a skvostnou hudbu to snad ani jinak ohodnotit nelze.

plakát

12 let v řetězech (2013) 

Jedni si tento film nemohou vynachválit, druzí zase říkají, že na to o jak silné téma se jedná, film působí celkově chladně. Na nikoho zde nečekají scény, u kterých probrečí ne jeden kapesník. Steve McQueen dal již ve svých předchozích snímcích jasně najevo, že ona "paráda navíc" ho nijak neláká a dává přednost realitě a já si jeho přístup nemohu vynachválit. Scény jsou znázorněny tak, jak ve skutečnosti byly - realisticky. Kruté, bez soucitu, protože ani kdysi nehrála žádná "utěšující" hudba v pozadí. Žádným násilím vás nenutí v záchvaty pláče a přesto jsou tak silné a stěží smazatelné z paměti. Jediné, co je zde "navíc", je nádherná hudba, ať už se jedná o lidové písně nebo skladby Hanse Zimmera. A přestože jsem neviděla Dallas Buyers Club, stále doufám, že tento rok si pro svého Oscara půjde Michael Fassbender, protože v tomto snímku byl famózní.

plakát

The Great Lie (1941) 

Další z hereckých koncertů Bette Davis.

plakát

Soumrak dne (1993) 

Na jednu stranu kvalitní snímek, na druhou jen lehce nadprůměrná adaptace brilantní literární předlohy. Záleží jen na Vás, z jakého pohledu se na film budete dívat Vy. 4*

plakát

Burton a Taylorová (2013) (TV film) 

Škoda místy až nudného scénáře, který ale na druhou stranu vyvažují skvělé herecké výkony. Helena Bonham Carter zde předvádí jeden z dalších hereckých koncertů, na který je radost se dívat.

plakát

Nevinné lži (2013) (seriál) 

Vzhledem k tomu, že není možné hodnotit díly jednotlivě, ale pouze jako celý cyklus, musím tedy takto; 1. Pod hladinou ****, 2. Lež má rozbité auto ***, 3. Druhý dech ***, 4.Hvězdička **, 5. Klukovina ***, 6.Chromozom ***, 7. Čistá práce **, 8. Byl lásky čas **** Stručně řečeno, kvůli tomu prvnímu a závěrečnému dílu tento projekt stojí za Vaši pozornost.

plakát

Gilda (1946) 

"Put the blame on Mame, boys. Put the blame on Mame." 80%

plakát

Bosé nohy v parku (1967) 

Jednoduše - jedna z nejlepších romantických komedií, kterou jsem kdy viděla.

plakát

Ve jménu vlasti (2011) (seriál) 

Zatímco z první série jsem někdy mívala až smíšené pocity, ta druhá mě naprosto pohltila a já tak musím změnit své předchozí hodnocení. Již od prvního dílu je laťka nastavena velmi vysoko a žádné další pokračování pod její úroveň neklesne. Každý díl nabízí spád, nečekané zvraty, perfektně promyšlený děj, který je sice smyšlený, ale po celou dobu dokazuje, že tato fikce není, v leckterých případech bohužel, daleko od pravdy, skvělé herecké výkony. Pokaždé jsem se těšila na další pokračování a už teď se nemůžu dočkat třetí řady. Za mě tedy zasloužených 5*.

plakát

Příběh mého syna (2012) 

Nějak nevím, co napsat.. napadá mě ono anglické slovíčko 'speechless', které naprosto přesně vystihuje mé pocity. A přestože zde byla slabší místa, v samotném závěru se jedná o velmi silné pocitové drama, na jehož některé scény se nedá zapomenout.