Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Sci-Fi

Recenze (11)

plakát

Ilja (2009) 

46. MFF KV - Sobota 2.7.2011 ... zastávka v McD a jede se dál. Dva slepené dokumenty Ilja a Komeda byla jediná možnost, jak vyplnit škaredé sobotní odpoledne. Cesta za těmito "hudebními osobnostmi 20. století" byla zdánlivě nekonečná (kino Husovka) a obrázek plně neobsazeného pidi sálu oznamoval velice minoritní látku. Dokument o mě neznámém Il'ju Zeljenkovi mě dostal svými svižnými 30 minutami. Jenom škoda, že za tu dobu projekce ve mně zůstala pouze vzpomínka na skladatelovi vtipné životní prožitky...

plakát

Zátah na Jižní ulici (1953) 

46. MFF KV - Sobota 2.7.2011 - Časný ranní odjezd v 5 hodin z naší domoviny do Karlových Varů na pecku jménem Strom života se změnil v drama o zhlédnutí aspoň nějakého filmu tohoto dne. Ano, nováčkové, ano, vystrašení a vykulení z celé velké karlovarské tlačenice. Na co? Kdy? Kam? Jak? No a tady jsme nakonec začali naší filmovou pouť. Jméno Fuller mi do té doby nic neříkalo (omlouvám se), film-noir také ne (omlouvám se), ale s nadšením jsem film sledoval a vstřebával karlovarskou atmosféru. Příběh byl jednoduchoučký, Candy zamilovaná (asi ta láska na první pohled), některé scény velice drsné (chudák Candy) a herci si rozhodně neudělali ostudu...

plakát

Kajínek (2010) 

O tomto filmu se napsalo hodně. Po americku akční scény, nevídané dílko v českých kotlinách, charisma Lavronenka, vzhled Vilhelmové, velmi dobré výkony bratrů Dlouhých. Já k tomuto můžu říct jen jedno. Kajínka jsem si začal užívat od jeho útěku z Mírova až po jeho opětovné zatčení plus pár minut navrch. To bylo ono. To bylo Kajínek na hrad. Vrchol filmu. Co bylo předtím a potom, byla stejná nuda jako každodenní rutina ve věznici Mírov.

plakát

Sex Drive (2008) 

Panové scénáristi, já Vás neposlechl a zhlédnul jako první unrated verzi. Po nečekaném zážitku, který mě rozsekal – opravdu spoustu kůzlatek a dohrávaných scének (bohužel i ty slibovaní pindíci), jsem byl nadšen, vysmátej a natěšenej na kino verzi. Ta mě měla dát ten skutečně zábavný romantický příběh v mezích škatulky. Jenomže! TO pro moji smůlu NEVYŠLO. Bylo to velice slabé pokoukání. Unrated verze měla tu sílu, mě nechat přemýšlet o tom, co vlastně v kině bylo promítáno. Donutila mě se na ostrouhanou verzi podívat. Opačně by to pravděpodobně nevyšlo. Kino verze hadr.

plakát

Vzhůru do oblak (2009) 

Silně mě hlodá tam vzadu v hlavě, že dávám jen tři hvězdičky. Z tohoto důvodu si snad klidné spaní vykoupím komentářem. UP se opravdu drží svého názvu a za pomocí balónků vylétne hodně nahoru (úžasný začátek!). Možná pak kvůli tomu není, kam výš už stoupat, a proto se dostaví pozvolné klesání a opětovné stoupání. Nevím. Co však vím, že balónky utíkají a to je pro film škoda. Po měkkém přistání můžu říci, že to bylo místy velké a veselé dobrodružství se psy, kteří mi totálně nesedli (ani Dug-pořád jsem si říkal, aby mu už konečně strhli ten obojek).

plakát

Avatar (2009) 

Dnes 17. prosince roku 2009 jsem přišel o svoje IMAXí panenství. Čekal jsem dlouho. Možná je to tím, že jsem byl dost náročný a možná jsem byl jenom moc mladý, ale nakonec přišel ten pravý, AVATAR. Nejprve byl něžný, provedl mě po své krásné Pandoře. Ukázal mi, jak nadherný život zde můžu prožít a tím mě uchvátil. Ano, něco se mi zdálo povědomé, ale to už mě měl plně ve své moci a mohl si se mnou dělat, co chtěl. Náhle přitvrdil a já pocítil mírné zašimrání v slzných kanálcích. Jenomže než mě stihla ukápnou jediná slza přišel neuvěřitelný orgastický zážitek, výbuch slasti, ... a konec mého příběhu. Už se těším, až ho znovu uvidím, určitě bude trošku jiný, ale věřím, že neztratí nic ze své krásy.

plakát

Po přečtení spalte (2008) 

Začalo to na ústředí CIA a skončilo to na ústředí CIA. Mezi tím byla nuda, nuda, nuda, Pitt ve skříni, náznak rozjezdu na ústředí CIA, nuda, nuda, nuda. Film ukončil úsměv nad viděným absurdnem a silná pachuť na jazyku, že tohle už vícekrát ne.

plakát

Zachraňte vojína Ryana (1998) 

Válečná vřava 2. světové války zachycená pomocí příběhu o hledání posledního přeživšího syna jedné americké matky patří mezi mé TOP válečné filmy. Síla, jakou je zachycena syrovost války, by dokázala odradit nejednoho zájemce od služby v armádě. Takovýto film mě pokaždé přivádí na myšlenku, jak blízko je realitě a jak bych se choval já, kdybych byl v centru dění těchto událostí. Ke komu bych se z filmu připodobnil? Ještě bych doporučil se podívat na herecký ansábl, který představuje jednotlivé charaktery, jací to známí herci zde odvádí službu vlasti a bojují za naši svobodu. WORLD PEACE

plakát

Rychlí a zběsilí (2009) 

Testosteronová jízda s cool borečkem jménem Diesel a nelegálně upravenýma auťákama, který točej film do maximálních otáček. Pryč s dvojkou a trojkou, zařaďte rovnou z jedničky na čtyřku a doufejte, že pátý stupeň bude mít stejný ba ještě lepší tah.

plakát

G. I. Joe (2009) 

Alpha jednotka z G. I. Joe to dokázala, přetavila moji jednu hvězdičku z prvního zhlédnutí v kině ve dvě. Dobrá práce, guys. Poprvé jsem si totiž zapomněl popcorn a ten k tomuhle bijáku neodmyslitelně patří. Možná jsem ještě zapomněl složit přísahu, že nebudu řešit strašný digitální efekty (v 90 % filmu) a okopírování filmů jako Star Wars a Transformers (v některých detailech i The Man in the Iron Mask, Iron Man, Universal Soldier, Underworld, Stealth, Fantastic Four).