Reklama

Reklama

V roce 1641 je ve francouzském vězení Skot James McCullen shledán vinným z prodeje zbraní oběma stranám konfliktu. Před vykonáním rozsudku vyřkne poslední slova o tom, že klan McCullenů je velký a mocný a že moc jeho synů poroste i po dlouho po jeho smrti. Místo popravy ho však čeká rozžhavená železná maska, kterou je odsouzen nosit až do své smrti... V nedaleké budoucnosti mluví na fóru McCullanův potomek, mocný zbrojař. Představuje nanomity – dokonalé mini vojáky. Původně sloužili v lidském těle k likvidaci nádorových buněk, ale podařilo se je naprogramovat tak, aby jedli prakticky cokoliv, například kov a beton, a ničili tak nepřátelskou techniku a budovy. Pak jsou dálkovým ovladačem zkratováni, aby nedošlo k další nežádoucí aktivitě. Druhý den ráno má být vyexpedována z McCullanovy továrny v Kyrgyzstánu další várka bojových hlavic s nanoroboty. Dva vojáci Duke a Ripcord, kteří vezou v koloně aut kufr s nanohlavicemi, si všimnou chybějícího průzkumného týmu na 40. kilometru. Vyhlásí pohotovost a vrtulníky potvrdí, že radar nic nehlásí. Najednou se ale zničehonic objeví jakoby mimozemské letadlo a oba Apače sestřelí. Vojenská vozidla se rozptýlí, podivný letoun střílí i po autech a ničím nejde zničit. Pak se na zemi objeví jakýsi výsadek vojáků, které vede štíhlá černovlasá žena. Nezastaví je ani granáty. Duke odnese zraněného kamaráda stranou a vrací se pro kufr. Žena se mu s několika vojáky postaví. Vyjde najevo, že se znají, jmenuje se Anna. Najednou se z oblohy snese další neznámý stroj a z něj další „muž v černém“. Ten začne likvidovat Anniny vojáky. Duke Anně pomáhá. Objeví se další žena se zrzavými vlasy a muže v černém zastřelí. Anna nakonec odletí bez kufru, ten nechá Dukovi. Za Dukem přijde zrzavá žena se svými muži a chtějí kufr. Jsou prý tajná jednotka – jako hologram se jim představí velitel jednotky, generál Clayton Abernati aneb generál Hawk. Je prý ve zvláštní jednotce. Jeho tým Alfa je prý dopraví i s kufrem k němu. Během letu Duke zjistí, že zrzavá žena je u speciální jednotky – je v ní Brit, Maročan a muž, který nemluví. Chce se k nim přidat. Na základně zjistí, že se jedná o útvar G. I. Joe, který formálně neexistuje, ale slouží u něj ti nejlepší z nejlepších. Jednotka se snaží zjistit, kdo je napadl, proč a kdo za jejich nepřáteli stojí... (TV Prima)

(více)

Videa (10)

Trailer 1

Recenze (1 212)

Botič 

všechny recenze uživatele

Asi jsem se zbláznil, ale v tomto případě kašlu na veškerou korektnost. G.I.Joe je nehorázná kravina, jenže to má jeden háček – užil jsem si jí se vším všudy a to i přes převládající zápory. Pravdou ale je, že Stephan Sommers je nekorunovaným králem brakových poct kdejakého žánru. Kam se na něj hrabe Robert Rodriguez. Somersova první Mumie se pomalu vytrácí a topí se ve svém dokonalém vektorovém slizu a na místo ní přichází CGI bordel nastolený Mumií se vracející pokračující Vanem Hesingem a končícím v dokonale vyšperkovaném G.I.Joe – sebeparodické podívané, která se nedá brát vážně. Nebo snad ano? Vidět souboj digi-spermií ve sklenici digi-vody za doprovodu hlášek: „vyhoďte ledovec do povětří“, opravdu stojí za to. Akční honička Prahou smíchá Dejvice, Staroměstskou a pražské panorama do jedné nepřehledné scény, které je ve výsledku jen pražsko-pařížským cucflekem. G.I.Joe má na své straně všechny záporná nej: nejpitomější scénář, střih, režii, nejdigitálnější CGI a dalo by se pokračovat do aleluja. Najít jednu slušně natočenou scénu je jako hledat jehlu v kupce uhlí – ne opravdu jsem se nezbláznil, jen jsem použil hlášku z filmu. G.I.Joe není pro všechny, v hodnocení je rozkročen někde mezi 4-7/10, kdy navíc záleží v jakém rozpoložení se na film vypravíte. Ale pokud popadáte hysterický záchvat při zmínkách o postavách jménem Destro, Storm Shadow či je pro vás Sienna Miller proklatě sexy a Vana Helsinga máte ve značné oblibě je tohle to ta správná volba v parném létě. Kam se hrabe Yatterman, navíc je tady těch falických symbolů o něco víc. 7/10 ()

Kryšpín 

všechny recenze uživatele

Existují pohádky, které pobaví děti i rodiče a dávají dokonalý smysl, ať už jsou dějově zamotané jakkoliv. Perfektním příkladem může být právě Star Wars. Pak jsou pohádky, které nemají smysl i když je v každé druhé větě vysvětleno, co se řeklo v té první. Tyhle pohádky jsou určené pouze pro retardované děti (čti američany). A přesně takový je G.I.Joe. Od začátku filmu si říkám v duchu WTF! Se nedivím, že američané patří mezi nejblbější národy světa, když jsou vychováváni na takových hovadinách (omluvte můj slovník). Když přimhouřím oko, tak by se mohlo jednat o parodii. Podtitul Scary movie 5 by sednul. Parodie na Iron Mana, Star Wars, Spider-mana apod. se objevovaly na každém druhém filmovém okénku. Ať už to bylo záměrně nebo se to prostě nepovedlo (k téhle verzi se po předchozích Sommersových filmech přikláním), přeci jen G.I.Joe diváky pobaví. Sice odcházíte z kina s úsměvem na rtech, ale nevíte, co si vůbec o filmu myslet. Proto dávám jednu hvězdičku, člověk by měl ze sálu odejít s čistou hlavou a něco si z toho vzít. Já odešel a mám pocit, že to spíš vzalo něco ze mě :) ()

Reklama

Nathalie 

všechny recenze uživatele

Mumie se vrací na režisérskou sesli. Sommersi, je čas, abyste natočil další film. Ať je tam armáda, triky, potupa Francie, sexy ženy, zelené mozky a tolik motivů, aby vystačily na celou sezonu akčně sci-fi seriálu. Rozkaz, pane. Bez invence, bez mozku, bez vtipu- Sommers se po velenudě jménem Mumie plní zadání a oddává se svým dvěma vášním: uspat cokoli, co se mu dostane pod ruku a znetvořit lidský obličej. Navzdory snaze proměnlivé Sienny, racionální zrzce Rachel a vtipálkovi Marlonovi (první interracial romance a pořádný polibek v blockbusterovém vesmíru) se mu to povedlo dokonale. České znění, které evidentně namluvili mutující pubescenti, sice přidává neplánovanou švandu, ale na 118 minut to nestačí. Moula, jenž umí zabít fantastickou honičku, zmateně přeblikávat mezi scénami a zruinovat i rozebrání pražské Eiffelovky, si další velký film nezaslouží. Stupidní scénář by nebyl paradoxně na škodu- ale to by byl potřeba Bay nebo třeba Abrams, anžto Sommers by béčkové jiskření nepoznal, ani kdyby k němu omylem zabloudil. Nemá cit pro dětinskou destrukci, postrádá čuch na adrenalinové klukoviny a co se mě týče, definitivně zůstává v šuplíku Patlal somnabulní. Zíííííív. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Jak by řekla, paní odbornice Spáčilová, znalkyně a písatelkyně do Mladé Fronty Dnes. Tento film je akčně na úrovni, leč jeho kvality jsou skutečně laxní až hanlivé...Aneb, jak odborník vidí pořádný kus zábavy. G.I. Joe, film, který příběhem je úplně mimo, ale akci dokáže zlomit vaz kdekomu, okamžitě, cíleně a s naprostou chutí. Já jsem od toho měl blbej pocit. Hlavně že to bude fantasmagorie jako prase. Taky že to je fantasmagorie jako prase, ale stylová, jak jinak. Jen mě mrzelo, že bylo TAK málo akce v přirozeném prostředí. Ta s auty byla totiž monstrkrutózní a já jsem z ní byl hotovej ještě na hodně dlouhou dobu. Jenže ostatní akce už byla jen stylová a rozhodně ne skutečná. Každopádně i tak svůj cíl rozhodně splnila. Krom toho si Česko udělalo další reklamu. I když to byla na hodně dlouhou dobu poslední. Zaplať pánbůh, že už jim to daňový zvýhodnění potvrdili. Protože co jiného dokáže Praze udělat reklamu, než kvalitní americká produkce plná bouchajících aut, střílejících kulometů a drsných chlapů, co Amíci tak moc žerou. A kdo přece bude nejvíce utrácet v Praze??? ()

imf 

všechny recenze uživatele

Digitální zlo s nejlepším českým dabingem za poslední roky (...ironie!). Dějových linií na kompletní sadu Amerických ninjů (to je na pět dílů), víc flashbacků než v Lostu, víc blbých hlášek než v Kameňáku a nad tím vším američtí igráčci s pulzníma puškama, nanověcičkama a patriotismem, kterým by se daly lámat skály. Je to k smíchu a zábavné zároveň, pokud si připustíte, že Sommers je patlal a neobratně vykrádá Star Wars (celá finální sekvence jako by Hvězdě smrti z oka vypadla) a dělá mu problém vyrobit nejen uvěřitelné charaktery, ale i lokace, situace nebo zvraty. Ale když se podíváte na plakát, vážně od toho filmu čekáte něco uvěřitelného? Jděte na to, a kdykoliv nějaká z postav promluví, prostě zadržte dech a uši. Nebojte, bude to jen pár vteřin, než zas někde něco vybouchne. p.s. Pokud nebudete zadržovat dech, jistojistě u toho filmu umřete. Někdo v křečích, někdo smíchy. ()

Galerie (71)

Zajímavosti (43)

  • Když spolu bojují dva malí chlapci, zapálí jeden z nich sporák. V další scéně je však sporák vypnutý. (Hem.m)

Související novinky

Hasbro zakládá filmovou a televizní divizi

Hasbro zakládá filmovou a televizní divizi

17.08.2023

Hračkářský konglomerát Hasbro spustil novou filmovou a televizní divizi, skrze kterou nyní hodlá ve velkém produkovat vlastní projekty na základě svých značek. Nová produkční společnost vznikla… (více)

Spin-offu G.I. Joe se v kinech nedaří

Spin-offu G.I. Joe se v kinech nedaří

26.07.2021

Hračkářský konglomerát Hasbro a jeho produkční společnost eOne, pod kterou v budoucnu budou vznikat i nové filmy ze série Transformers, jistě doufal, že nový akční snímek Snake Eyes: G.I. Joe Origins… (více)

Spin-off G. I. Joe nabírá sexy posilu

Spin-off G. I. Joe nabírá sexy posilu

15.10.2019

Kolem chystaného spin-offu akční série G. I. Joe Snake Eyes se dlouhou dobu nic nedělo, spousta lidí tak projekt považovala za mrtvý. Studio se ale v posledních měsících zdá být spokojené s dosavadní… (více)

Nový G. I. Joe na obzoru

Nový G. I. Joe na obzoru

10.08.2019

Premisa značky G. I. Joe už by snad ani nemohla být jednodušší. Skupina drsných vojáků zachraňuje planetu. Na tom není co pokazit, že? No, soudě dle dosavadních filmových pokusů zjevně omyl.… (více)

Reklama

Reklama