Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Animovaný
  • Drama
  • Akční
  • Dokumentární

Oblíbené filmy (10)

Amélie z Montmartru

Amélie z Montmartru (2001)

Tenhle film buď nenávidíte anebo bezmezně milujete. U mě byl dlouhou dobu (několik let) absolutní jednička. EDIT 10.6.2022: A musím říct, že právem zůstává. Tento skvost je čistá poezie na plátně. Dnes jsem ho viděl (asi poprvé) na velkém plátně a každý záběr rezonoval mojí duší, každý detail mě naplňoval radostí a štěstím. Tak neuvěřitelně propracované záběry, kamera, postavy a výprava. Neskutečně se to vše do mě vpíjí a musím říct, že asi není žádný jiný film, který bych tak miloval. Pravda, Naše malá sestra nebo Šepot srdce umí krásně pohladit, ale neumí tak krásně zvednout tlak a intenzivně prožít každou vteřinu filmu jako to umí Amélie. Vzpomínám si, že před patnácti lety, jsem taky chodil v úterý kupovat kuře a dodnes se u nás doma ustálilo: "Měl jsem dva inkfarty a potrat, protože jsem v těhotenství bral crack..." Když má člověk pocit, že ho druhý neposlouchá :D

Z makové hůrky

Z makové hůrky (2011)

Za tohle tě, Goro, taťka už určitě pochválil. Mé srdce plálo radostí a film jsem si strašně užil. EDIT 26.12.2016: Na tomto filmu se mi strašně líbila atmosféra příběhu, doby ve které se odehrává, zvuk (který si labužnicky vychutnávám - kdykoliv vytahuje ty brambory, např. :p ) nádhernou titulní písničku ve skvělém podání Aoi Teshimy animaci vůbec všechno. Za ty léta už jsem ho viděl mnohokrát a čistě co do atmosféry, je to pro nejlepší film vůbec. Odraz mého srdce.

Šepot srdce

Šepot srdce (1995)

Jeden z nejkrásnějších filmů které jsem kdy viděl. ovšem pouze Pokud nasloucháš. ;) Velmi snadno se stáváte součástí příběhu, ten vás vtáhne, vcucne, žmoulá si vás jako nejoblíbenější pamlsek a po jeho skončení si jej chcete pustit znovu. Viděl jsem ho bezpočtukrát, nechápu jen proč jsem ho dodnes nekomentoval.

Ztraceno v překladu

Ztraceno v překladu (2003)

Úžasný. V jednom měsíci jsem ho musel vidět denně. Český dabing není špatný, je prostě nechutný !!!

Naše malá sestra

Naše malá sestra (2015)

Opravdu nádherný film který vás potěší i když se na filmy nedíváte jako Kristusazapad. Skvělé ale i slabší výkony, báječná Suzu Hirose (které je dle bulváru pěkný kvítko, asi) a nádherná poklidná atmosféra filmu.

Kokuhaku

Kokuhaku (2010)

Takový správný japonský noir :) Zase mám chuť si pořádně přečíst Sun-c’ - Umění války. *EDIT* 24.12.2017 Přidávám hvězdu, takový krásně propracovaný námět dokonalé pomsty si nic jiného nezaslouží.

Počátek

Počátek (2010)

Dnes viděno potřetí. Prostě něco jako skvělá Bondovka, bez patetického Jamese. A s krásnými příběhovými liniemi, pro mě asi nejvíc ta mezi Fisherama a Cobbem a jeho dětmi. (V kolikátým že už filmu zněla Non, je ne regrette rien?? I když ikonická, přece jen trochu opruz). Lepší než Interstellar BTW. edit: Další zhlédnutí 19.2.2023. Ano je to jeden z nejlepších filmů minulé dekády, s báječně propleteným dějem. Příběh lásky, viny, špatných vztahů ale i cesty z toho ven. (Jediná chyba je E. Page, i když dobře hraje, nesedí mi mezi ostatní postavy.)

Na hraně zítřka

Na hraně zítřka (2014)

Jo takhle se daj točit nový sci-fi. Ušlo to. Edit: 23.3.23 doplněno do plnejch