Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Romantický
  • Animovaný
  • Krimi

Recenze (104)

plakát

Lásky čas (2013) 

Dokonalé. Pět hvězd *****.

plakát

Stockholm East (2011) 

Poctivé severské drama jak se patří... Na začátku chytí a na konci nechce pustit.

plakát

Blízko od sebe (2013) 

Známá divadelní konverzační tragikomedie Srpen v zemi indiánů ve filmovém zpracování s hvězdným hereckým obsazením a hutnou atmosférou. Avšak trošku velká nuda...

plakát

Jak je důležité míti Filipa (2002) 

Wildeova klasika na filmovém plátně... Příjemně zpracovaná adaptace divadelní hry, na oko zajímavá, veselá a vtipná, plná humorných nedorozumnění a omylů a nekonečných dialogů.

plakát

Tajemství staré bambitky (2011) (TV film) 

Největší výhrou Bambitky jsou dvojka Ferenc a Lorenc a jejich daňový ráj :D Každopádně je to jedna z povedenějších pohádek za pár posledních let...

plakát

Osamělost prvočísel (2010) 

Mezi prvočísly se vyskytují některá ještě podivnější. Matematici jim říkají prvočíselná dvojčata: jsou to dvojice prvočísel, která stojí vedle sebe, vlastně skoro vedle sebe, protože mezi nimi je vždycky nějaké sudé číslo, které jim brání, aby se skutečně dotýkala. Jsou to čísla jako 11 a 13, jako 17 a 19, jako 41 a 43. Když má člověk dost trpělivosti, aby počítal dál, zjistí, že výskyt těhle dvojic je postupně stále řidší. Naráží na stále osamělejší prvočísla, ztracená v tom mlčenlivém a rytmickém prostoru tvořeným pouze číslicemi, a pocítí úzkostnou předtuchu, že dvojice, na než až dosud narazil, jsou pouhým dílem náhody, a že jejich pravým osudem je zůstat samotná. Pak, když už to chce vzdát, když už se mu nechce dál počítat, nečekaně narazí na další dvojčata, pevně sevřená v objetí... Myslím, že ten, kdo nečetl knižní předlohu, tento film úplně nepochopí. Dávám pět osamělých hvězd.

plakát

Noc plná zázraků (2011) 

Snad i lepší než tolik známá Láska nebeská. Zařazuji ho rozhodně mezi "moje vánoční filmy".

plakát

Modrý tygr (2012) 

Líbily se mi akorát ty animované věcičky okolo, ožívající kreslená dětská fantazie a modrý tygr, ale jinak nic moc, bohužel.