Reklama

Reklama

Modrý tygr

  • Slovensko Modrý tiger (více)
Trailer
Rodinný / Komedie
Česko / Slovensko / Německo, 2012, 87 min

Co se stane, když se ve městě objeví modrý tygr? Dobrodružný, magický a humorný rodinný film vtáhne děti i jejich rodiče do světa fantazie. Středobodem všeho dění je trochu zapomenutá, ale stále kouzelná botanická zahrada, ukrytá uprostřed hlučícího města. Dva kamarádi Johanka a Matyáš žijí bezstarostně mezi tropickými rostlinami společně s mluvícím papouškem a svými svéráznými rodiči v podání Báry Hrzánové a Jana Hartla. Když se ambiciózní starosta Rýp rozhodne zbourat zahradu, aby na jejím místě mohl postavit úplně novou čtvrť, přímo na křižovatce se objeví tajemný modrý tygr. Ten se s dětmi vydá na magickou cestu záchrany jejich jedinečného světa. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (113)

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Děcka, jásejte! Po době dlouhé tak, že by se dala lehce nespočítat, máte v kině film, po němž vás rodiče nebudou fackovat za opakování sprostých slov nebo za to, že si v hračkářství po vzoru hlavního hrdiny vyberete samopal. Využijte toho, protože kdo ví, kdy se to zase bude opakovat. Duchaplnými výlevy zdejších odpadních specialistů, kteří z tygra vtipně dělají "kripla" anebo kteří už podle obsahu poznají, že je to "píčovina", se nenechte odradit. Však ono jestli se podle nějakého obsahu něco pozná, tak leda podle obsahu komentáře úroveň komentátora. Jen rodiče klidně pošlete do jiného sálu, tenhle film si asi více užijí v pohodlí domácího gauče nad talířem guláše od babičky. No a nyní se vám, milé děti, omlouvám za ty pohlavky, co dostanete za opakování sprostých slov z mého příspěvku... ()

anli 

všechny recenze uživatele

Režisér Petr Oukropec si pro svůj režijní debut vybral knihu Terezy Horváthové a natočil podle ní klasický rodinný film,kterých je tak málo,že když už se objeví,je to skoro událost(kde jsou ty doby,kdy takových filmů vznikalo v tehdejším Československu jako hub po dešti).Film,který je opravdu rodinný v pravém smyslu slova si užijí kromě dětí a rodičů,snad i zvířata.Je to lehce dobrodružný příběh,plný fantazie a lehkého humoru.Reálie filmu,hlavně zahrada a skleník jsou zachyceny opravdu velmi dobře a zajímavě.Všechny postavy jsou lehce uvěřitelné,snad jen starosta-záporák,je ne moc dobře napsán a jeho postava mi dělala problémy s uvěřením,neb jí chyběla nějaká motivace.Vyzdvihl bych zejména animované pasáže,které jsou skutečně brilantní,zajímavé a vtipné.Trochu nemotorně byl napsán scénář a trošku mu chybí spád a gradace děje.Na začátku se příběh velmi dlouho rozjíždí a poměrně dlouho se skoro nic neděje,což mi trochu připadlo jako plýtvání časem.Dětští i dospělí herci sem skvěle zapadají a hlavně díky nim je spousta nudnějších pasáží vcelku příjemně koukatelná.U režie to chtělo trochu více nápadů a místy malinko přitlačit na pilu a nedržet se při zemi.Petr Oukropec se zřejmě bál,aby nic nepřehnal a vše bylo podle řádné šablony-rodinný film.Je to trochu škoda,protože měl film našlápnuto určitě navíc.I tak jde ale o velmi příjemný snímek ,který nikoho neurazí a hezky pohladí.Chvíli jsem s hodnocením váhal,ale myslím,že si úplně vpohodě zaslouží 65% a kdo má rád mluvící papoušky,klidně ať si ještě něco přidá. ()

Reklama

ibeh 

všechny recenze uživatele

Kladně hodnotím originalitu a výtvarné zpracování. Dětská fantazie, modrý tygr a nádherná botanická zahrada byly kouzelné. B. Hrzánovou vždy ráda vidím v divadle nebo na plátně. Děj je ovšem nedotažený, pomalý, uspávající. Opravdová ukolébavka. Ani herecké výkony nejsou oslňující, pan Hartl opět hraje mimoně a jeho filmový syn jenom stále na něco zírá a téměř nehraje. Postava starosty se typově do příběhu vůbec nehodila a herec je zbytečně afektovaný. Škoda. Ráda už bych byla někdy českou pohádkou zase po letech mile překvapena. ()

Kracken 

všechny recenze uživatele

Tomuhle filmu bych především vytkl nesourodý scénář a herecké výkony. Co bych naopak pochválil, jsou vkusné, různorodé animace, které se táhnou průběhem filmu. Zvláštně abstraktní svět ve kterém se odehrává triviálně-dětsko-kouzelný příběh, mě nadšením ze sedačky rozhodně nezved. Potenciál velký, výsledek průměrný. Nejlíp se mi koukalo na modrého tygra :) ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Nálepku rodinný film moc nechápu, protože představa že by se na tohle mohly dívat i rodiče, a něco by jim to dalo, je lehce absurdní. Tohle je určené jen pro ty nejmenší děti, kterým nebude vadit že děj se točí pořád dokola, a je celkově vzato o ničem. Zápletka se dá shrnout jednou větou. Ve městě se objevil modrý tygr, a ten má bůh ví proč potenciál ohrozit výstavbu nové obchodní čtvrti. Scénárista si nedělal žádné potíže, a k děravému příběhu napsal kupu samoúčelných scén s výplňkovými dialogy. Herci je poctivě křečovitě recitují, kamera volí módní pohledy, a film se zdá skoro bez konce. Devadesát minut původně nevypadalo jako moc, ale stopáž má tak tři hodiny subjektivního času. Ovšem, radši bych si to pustil dvakrát za sebou, než se znovu dívat na Saxanu a Lexikon kouzel. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (5)

  • Natáčať sa začalo v júni 2011. (ČSFD)
  • Velký skleník, který vznikl jako dekorace pro potřeby natáčení, byl inspirován podobnou stavbou až z Budapeště. Ve skutečnosti se pak filmovalo v botanické zahradě Přírodovědecké fakulty Univerzity Karlovy, v botanické zahradě v Praze - Troji a v Liberci. (Listeroman)
  • Knížka, kterou Johanka (Linda Votrubová) čte, se jmenuje "Trosečníci z vlaštovky" od Arthura Ransoma. Není bez zajímavosti, že jedna z postav zmíněné knihy, Titty Walkerová, se povahově Johance velmi podobá. (dvd-L)

Reklama

Reklama