Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Akční
  • Krimi

Poslední recenze (14)

plakát

Kingsman: Tajná služba (2014) 

Byla to jízda, ale některé scény (masakr v kostele, matka s nožem, švédská princezna nabízející anální sex) na mě byly prostě trochu moc. Mám ráda černý humor, ale jen pokud je dokonale absurdní jako např. ve scéně s vybuchujícími hlavičkami a klasickou hudbou v pozadí ("That was spectacular!"), což skutečně bylo spektakulární a lehce mi to připomnělo Q. Tarantina, jehož filmy žeru i přes to, že v nich tečou hektolitry krve. Podobně na mě působilo i beach party vraždění na pláži. Ale jakási polovičatost, něco mezi vážně míněnou realitou a nadsázkou zkrátka není pro mě. Ač je film založený na extrémech a nečekanostech, některé scény mi přišly vyloženě samoúčelné a nelogické (např. střílení psů bylo neopodstatnělé i pro samotný výcvik, jediným plusovým bodem je, že se od něj odvíjela nejlepší hláška z celého filmu: "Vy jste zastřelil svého psa a nechal jste si ho vycpat? Vy jste úchyl!") a spoustu nelogických věcí v závěru přehlížím s tím, že to bylo skutečně jak z "pulp" komiksu (střílení ozbrojenců v koridorech jako v počítačové hře), o což zřejmě tvůrcům šlo. No, původně 3*, ale jak říkám, byla to jízda a navíc na šíleného šišlajícího Samuela L. Jacksona jsem myslela další tři dny, tudíž dávám 4*.

plakát

Matrix Reloaded (2003) 

Tak já nevím. V jedničce bylo všechno tak jasné, srozumitelné a přesvědčivé (možná až na konec, kdy Trinity zachraňovala Nea, to už se svým provedením blížilo dvojce), ale tady trochu ztrácím nit a topím se v rádoby hlubokých dialozích. Články příběhu pro mě prostě nezapadaly. Nepochopila jsem motivaci Vědmy nebo postavy Dvojčat, ani co se vlastně stalo se Smithem poté, co ho Neo v jedničce porazil, a bylo by toho více... Ale především mě zhrozila postava Francouze. Měla film odlehčit, nebo byla myšlena smrtelně vážně? Jeho výstupy mi připadaly naprosto směšné. Takových scén hraničících s trapností tu však bylo více. Kupodivu Neova bitka se zástupem Smithů mě bavila a jako jediná mi přišla trochu ironická, ale např. milostná scéna v Siónu ve mně zanechala příšerný dojem. Obecně mnoho scén (třeba ta s líbáním Francouzovy manželky) bylo zbytečně samoúčelných, stejně jako vytvoření nových vcelku plytkých charakterů. Díky nim ztrácejí ty původní dech a hloubku, velice ošklivě se posunul např. význam Morfea. Rádoby vážné situace měly nepřesvědčivou, příliš vyumělkovanou atmosféru, než aby mě doopravdy vcucla, naopak jsem pořád měla nutkání představovat si, co by se tam v tu chvíli mohlo přihodit komického. No, ale tím končím s výčtem negativ - nápad zůstává skvělý, líbí se mi, jak si scénáristi hrají s detaily, které se přímo nabízí (déja vu, UFO a různé anomálie jako chyby v Matrixu), oproti jedničce upgradované akční scény mě většinou bavily a co mě vzalo, byl Neoův rozhovor s Architektem. To skutečně byl dialog, který vyvolal mráz po zádech...

plakát

Svatby pana Voka (1970) 

Podle mě zbytečně nedoceněná komedie z doby, o které toho mnoho natočeno nebylo (což je chyba :)), s naprosto excelujícím Landovským v roli Rudolfa II. Už kvůli němu stojí za to film vidět - klidně bych se vsadila, že podal historicky nejpřesnější obrázek Rudolfa II. vůbec. Vok je pro Kopeckého také role šitá jako na tělo a je krásné pozorovat, jak si ji užívá! Do toho bezvadné dialogy, někdy velice přísné hlášky (např. známé se zatměním slunce, průjmem nebo gramaticky nekorektně napsaným "debilem", ale osobně moje nejoblíbenější je: "Nenutím vás, abyste mě milovala, ale netečnost k mé senné rýmě by se dala vykládat jako urážka císařského majestátu." :)) a o zábavu je zaručeně postaráno!

Poslední hodnocení (544)

Chyť mě, když to dokážeš (2002)

20.04.2024

1984 (1984)

09.03.2024

Duna: Část druhá (2024)

09.03.2024

Tajemství a smysl života (2023)

18.12.2023

Služka (2023)

23.11.2023

Muž jménem Otto (2022)

20.10.2023

Jeanne du Barry - Králova milenka (2023)

08.10.2023

Barvy nekonečna (1995) (TV film)

31.08.2023

Nejkrásnější portrét (1988) (amatérský film)

21.08.2023

Reklama