Reklama

Reklama

Jeanne du Barry - Králova milenka

  • Francie Jeanne du Barry (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Jeanne, mladá dívka z chudých poměrů se zálibou v kultuře i jiných radostech života, díky své inteligenci a půvabu postupně stoupá po společenském žebříčku. Jako kurtizána se stane oblíbenkyní krále Ludvíka XV., který neví o jejím postavení, ale získá díky ní zpět svou chuť k životu. Propukne mezi nimi vášnivé milostné pouto. Jeanne se naproti všem konvencím a správným mravům stěhuje do Versailles, kde její příchod vzbudí na dvoře skandální povyk… (Film Europe)

(více)

Videa (8)

Trailer 1

Recenze (53)

Bozvav 

všechny recenze uživatele

Tak hezky to začalo, aby se to celé zvrtlo v rozvernou taškařici, která (asi nechtěně) parodovala kde co. Za velmi nešťastný považuji i samovýběr herečky v roli Jeanne du Barry. neboť pokud 25 letou atraktivní (dle portrétů) kurtizánu hraje 46 letá kobyla s předkusem, která by si u rozmlsaného Ludvíka VX. ani neškrtla, je to na pováženou. (ačkoli v reálu je to docela hezká baba) Škoda, že Johnny Depp dostal jako Ludvík XV. tak málo prostoru, stejně jako Pierre Richard. Chemie mezi oběma hlavními aktéry moc nefungovala, byť Johnny se snažil, seč mu síly stačily. Celé to pojetí Versailles a jeho atmosféry bylo sice vizuálně vymazlené, ale na stranu druhou dosti karikaturní. Spousta věcí byla nadsazená a naopak některé důležité aspekty versailleské etikety zcela opomenuty. Scénář dosti plytký, celé to tak nějak klouže po povrchu, bez většího prokreslení jednotlivých postav, emoce na nule. Nečekala jsem bůhví co, ale že to bude taková hrůza, tak to taky ne. Za mne hořce zklamaných 25%. ()

Dadel 

všechny recenze uživatele

Film, který je ve všech produkčních kvalitách zhruba na stejné (průměrné) úrovni jako české Il Boemo, jenže zatímco české Il Boemo nikoho mimo ČR nezajímá, Jeanne du Barry byla uvedena v Cannes. Filmy z východní Evropy to holt mají ve světě těžké... Film je zajímavý hlavně dvěma věcmi: 1) je s podivem, že film o ženě, která ve své době bořila sexuální tabu, je možné natočit tak, že v něm není ani špetka erotiky a hlavní roli hraje nepříliš pohledná paní ve středních letech (což je patrně tím, že je to zároveň producentka, scenáristka a režisérka filmu) 2) Johnny Depp ve filmu působí stejným dojmem jako Bruce Willis v posledních letech kariéry, kdy už trpěl frontotemporální demencí. Čehož si asi byla tvůrkyně filmu vědoma, proto je Deppova role mnohem menší než to vypadá, má tam jen asi 30 vět. ()

Reklama

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

V tomto filme herečka/režisérka Maïwenn lepšie zapôsobí pred kamerou ako za kamerou. Scenár priemerný, ale chýbajú v ňom lepšie dialógy, ostrejšie scény a lepšie herecké výkony. Nehovoriac o tom, že Johhny Depp podáva jeden zo svojich najslabších hereckých výkonov ever. Inak autentickosť kostýmov a prostredia nemá nejaké vážnejšie problémy. Osobné hodnotenie: 55% (*) ()

Bush13 

všechny recenze uživatele

Oceňuji, že se film zřekl takových těch moderních popkulturních experimentů a tváří se jako normální historický film. Nesmírně zajímavý je také fakt, že film o kurtizáně je prost explicitních erotických výjevů. A v neposlední řadě je bezesporu zajímavá režisérka, scénáristka a hlavní protagonistka v jednom... ale ruku na srdce, nejsem si jist, zdali je tou osobou, která by vizuálně natolik okouzlila samotného krále. Nejlepší byla ovšem postava dauphina a jeho lidská velkorysost doprovázená dokonalým resting bitch face. Škoda, že mu pak useknou hlavu... ale to bude asi až ve druhém díle. ()

blackJag 

všechny recenze uživatele

Režisérka, scénáristka a hlavní hrdinka v jedné osobě, respekt :) Já osobně bych v té roli viděl raději někoho jiného, někoho, s kým bych, řekněme, fyzicky souzněl (děvčica se mi nijak zvlášť nelíbila a tomu, že by okouzlila zrovna krále, jsem neuvěřil ani na sekundu), o to zajímavější je, že se mi film vlastně celkem líbil. Výprava je boží, je to francouzsky, i když krále hraje hollywoodská hvězda a navíc je v tom ten Depp i opravdu dobrý, vyloženě se do role hodí a film táhne nahoru. 70% ()

Galerie (18)

Zajímavosti (15)

  • Natáčanie začalo 26. júla 2022 vo Versailles a ďalších regiónoch Paríža a trvalo 11 týždňov. (Arsenal83)
  • Podle zvěstí to mezi Maïwenn (Jeanne du Barry) a Johnnym Deppem (Ludvík XV.) na place vřelo. Maïwenn popřela, že by mezi ní a Johnnym byly nějaké výpady nebo hádky, ale přiznala, že mezi nimi byly kulturní rozdíly, například jednou zaklepala na dveře jeho přívěsu, i když byla požádána, aby to nedělala, a to bylo z její strany považováno za neomluvitelné vniknutí, na což se jí Depp zeptal, jak by se cítila, kdyby klepal na její přívěs, i když byla požádána, aby to nedělala, a ona mu řekla, že je to na francouzském natáčení zcela normální. Dalším případem kulturního střetu byla nedochvilnost Johnnyho Deppa, který často chodil na natáčení pozdě. (Johnny.ARN)
  • První film, ve kterém Johnny Depp (Ludvík XV.) hraje a ve kterém mluví výhradně francouzsky. (Johnny.ARN)

Související novinky

Desátý ročník Be2Can začíná zítra!

Desátý ročník Be2Can začíná zítra!

03.10.2023

Be2Can, přehlídka výrazných filmů ze tří největších filmových festivalů v Berlíně, Benátkách a Cannes, oslaví jubilejní desátý ročník. Odehraje se mezi 4. a 11. říjnem a do programu ji zařadí 28… (více)

Johnny Depp se postaví za kameru

Johnny Depp se postaví za kameru

16.08.2022

Po letech kontroverzí kolem jeho bouřlivého vztahu s herečkou Amber Heard (Aquaman) a velmi veřejném soudním procesu za pomluvu se zdá, že se Johnny Depp (Alenka v říši divů) přece jen začíná pomalu… (více)

Johnny Depp bude král Ludvík XV.

Johnny Depp bude král Ludvík XV.

21.01.2022

Herec Johnny Depp za sebou má nelehké období. Po nařčeních z domácího násilí z úst bývalé manželky Amber Heard a prohraném soudním sporu s britským bulvárním plátkem The Sun, který ho otevřeně… (více)

Reklama

Reklama