Reklama

Reklama

Svatby pana Voka

TV spot
Československo, 1970, 100 min

Režie:

Karel Steklý

Hudba:

Luboš Fišer

Hrají:

Miloš Kopecký, Pavel Landovský, Vladimír Brabec, Otakar Brousek st., Marie Drahokoupilová, Darina Chlebová, Jan Schánilec, Václav Sloup, Alois Müller (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Český šlechtic Petr Vok z Rožmberka již není tak mladý, ale jeho milostná dobrodružství nadále vyvolávají závist mužů a pobouření ctihodných dam. Na zámku Bechyně mu je k dispozici 12 půvabných dívek, stále však neváhá svést mlynářovu ženu a služku. Jednoho dne se ocitne ve finanční nouzi a starší bratr Vilém mu proto poradí, aby se oženil s bohatou nevěstou. Petr všechny překvapí oznámením, že si chce vzít velmi mladou Kateřinu z Ludanic. (Filmbox)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (97)

Mylouch 

všechny recenze uživatele

Lehká životní filosofie renesančního kavalíra v podání M.Kopeckého. Poněkud statické scénáristické i režijní zpracování nevyužívá bohatosti výpravy a nedává příliš prostoru hercům ve vedlejších rolích překonat fraškovitou schematičnost jejich postav. "Život, milý Cyrile, neplyne v samých radovánkách" ()

Ištván87 

všechny recenze uživatele

Miloš Kopecký jako zestárlý proutník a Pavel Landovský jako Rudolf II. Úžasná kombinace. Nechápu nízká hodnocení. Film plný úžasných hlášek, které na vás sypou herci formátu pana Kopeckého, nádherně jízlivého humoru, krásných gagů, do toho nádherná hudba v čele s průvodní písní zpívanou Waldemarem Matuškou. Mimoto taky životní role pro Václava Sloupa. Mimochodem, jednu hlášku za všechny zde musím uvést: "Takové klevety psát o našem nejjasnějším císaři... A plné pravopisných chyb!!! Copak debil se píše s tvrdým Y???" " ()

Reklama

blackrain 

všechny recenze uživatele

Petr Vok, kterého úžasně zahrál Miloš Kopecký, žil rozmařilým životem. Vydržoval si fraucimor (asi 12 žen), ale i tak nenechal jedinou ženskou sukni na pokoji. To ho málem zničilo. Nakonec i jeho zasáhl Amorův šíp. Zamiloval se do mladičké Kateřiny, která souhlasila se svatbou pouze pod podmínkou, že se zbaví svého fraucimoru. Zbavil se ho skutečně originálním způsobem, provdal je. Miloš Kopecký filmu vévodil. Jeho Petr Vok byl elegantní a vtipný. ()

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

Snad je to krajem, odkud pocházím, snad tím, co jsem studoval, ale Svatby pana Voka mám rád. I když krávovin je tam tolik a do očí bijících - Petr Vok bydlí na Červené Lhotě, Kateřina z Ludanic v Telči, Vok se "přiznává", že za svůj život "dokonce i on jednu knihu přečetl" (což mi tam vadí nejvíc, vzhledem k jeho skutečné obrovské knihovně a péči o český jazyk a velkou vzdělanost). Ale to jsou podružnosti, které filmu dokážu odpustit, když mě něčím zaujme. A Svatby mě zaujaly postavou Petra Voka Miloše Kopeckého. Prosluněná pohoda renesančních Čech, životní filozofie frejíře z Rožmberka, moc pěkně zahraný Landovského Rudolf II. ... "Situace je katastrofální. Ale to neznamená, že je snad ještě vážná." ()

Biopler 

všechny recenze uživatele

O Petrovi Vokovi som pri návštevách Južných Čiech počúval iné historky a jeho príbeh by bol hodný sfilmovania. Bolo by to určite znateľne lepšie ako táto historická zlátanina pod taktovkou Steklého. Film ozaj stojí na Kopeckého umení, ktorému som všetko veril. Veľmi dobre sa vžil do roly Petra Voka. Historické nesúvislosti napr. so zámkami na Červené Lhotě či Telči, zosmiešňovanie Rudolfa II. nebudem rozpitvávať. Na záver len vyzdvihnem fajn výber pani Chlebovej do roly Kateřiny z Ludanic. Krásna žena. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (7)

  • V zámku Červená Lhota, kde sa natáčalo, bola položená nová dlažba, a tak ju štáb musel prekryť trávou privezenou v balíkoch, aby vyzerala staro. (Raccoon.city)
  • Prostopášnost až zhýralost Petra Voka z Rožmberka je literární a filmovou fikcí a není pro ni žádný písemný důkaz. (sator)
  • Růžové šaty, které má na sobě Kateřina z Ludanic v závěru filmu, byly ještě použity na plese ve filmu Tři oříšky pro Popelku pro jednu z tanečnic. (Jezinka)

Reklama

Reklama