Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Dokumentární
  • Krimi
  • Krátkometrážní

Recenze (424)

plakát

Temný případ - Part 2 (2024) (epizoda) 

Z minulého dílu jsem moc nadšená nebyla, takže si asi počkám delší dobu na hodnocení mých oblíbenců. Čas je vzácný!

plakát

31. Český lev - Ceny České filmové a televizní akademie za rok 2023 (2024) (pořad) 

Mám jenom pár poznámek k celému večeru. Filmové zahájení předávání cen s panem Ebenem jako detektivem hledajícím sošku lva se mi moc líbilo. Nápad s kouřem u pultíku, který měl naznačit, že děkování je dlouhé, mi přišel vtipný. A dle mého názoru určitá daná pravidla mají dodržovat všichni s ohledem na další tvůrce. O nic jiného nejde. Průběh byl jinak standardní, někdy více někdy méně vtipný či k zamyšlení. Velkou radost mi udělalo několik ocenění pro Bod obnovy. A potom ještě jedno nepochopení, jak je možné, že film, který nedostal v průběhu večera žádné ocenění, se mohl stát nejlepším filmem roku? Divné.....spontánní radost z hlavní ceny měl snad jen producent filmu Bratři. Ostatní tvůrci tohoto snímku mi nepřišli zrovna nadšeni vzhledem k průběhu slavnostního večera. No a na závěr posílám velkou gratulaci panu Smutnému!

plakát

Asteroid City (2023) 

Tentokrát jsem již podle odezvy nečekala žádné zázraky. Wes je můj oblíbenec, ale musím říci, že tento film opravdu nepatří mezi ty jeho nejlepší. Bohužel forma zvítězila nad obsahem až moc a ani herecké hvězdy to nezachránily. Divadelní pojetí bylo opravdu hodně silné. Různé vtípky byly zavaleny velkou spoustou slov...U mne tedy lepší průměr.

plakát

Bastard (2023) 

Dánská trojka Arcel, Jensen, Mikkelsen nám předvedla to nejlepší, co v ní je. Vše už tady bylo napsáno, takže jen ještě vyzdvihnu originální historický námět, prostředí vřesoviště, skvěle odporně zahranou zápornou postavu Schinkela či pěkné ženské role. Drsných scén je zde dost, ale žádné zbytečné, které by nepatřily do děje. Tenhle film, jako mnoho jiných zahraničních, si nedokážu představit dabovaný, bylo by to velké ochuzení o autenticitu příběhu. Snad nebude Mikkelsen často odjíždět do USA.

plakát

Bod obnovy (2023) 

Po Úsvitu mohu zase jednou doporučit nový český film. Především kvůli originálnímu námětu i zpracování. Bála jsem se našeho novodobého scifi, ale jsem mile překvapena, je to svěží vítr v českých filmových poněkud stojatých vodách (až na světlé výjimky). Herecké výkony Andrey Mohylové a Matěje Hádka velmi slušné :)

plakát

Bohumil Kubišta (2023) (TV film) 

Celý těžký život a dílo houževnatého a nadaného pana Kubišty v kostce. Výborný dokument, vše podstatné jsme se dozvěděli. Navíc bohatá ukázka děl a archivních materiálů. Žádné zbytečnosti, které by diváka nudily. Dokumenty pana Kisila mne už delší dobu hodně baví.

plakát

Bratři (2023) 

Film jsem neviděla. Jenom si o něm a o režisérovi občas něco přečtu. Stále se mi do shlédnutí nechce. Myslím si, že takový námět si zaslouží zcela neutrálního tvůrce, který není s postavami vůbec propojen, je jedno, jestli jako vzdálený příbuzný či známý rodiny. Na prvním místě by měl mít nadhled a být nezávislý. Z dostupné historie sama nemám na bratry dosud jasný názor.

plakát

Dobré ráno, Brno! - Epizoda 1 (2023) (epizoda) 

Něco laciné, něco vtipné, takže zatím průměr. Ale konec prvního dílu byl na jedničku 🙂

plakát

Docent - Preso s mlíčkem (2023) (epizoda) 

Jednotlivé díly měly být kratší, délka ubírá na kvalitě. Pro mne jsou postavy Ramby a Vetchého příliš uřvané. Navíc mi připadá, že Vetchý divadelně přehrává, což je ale problém pana režiséra. Škoda.