Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kriminalisté z pražské mordparty intenzivně pokračují ve vyšetřování vraždy Jany Bortlíkové. Dvojčata sledují jednu stopu za druhou, vyslýchají svědky a splétají nitky, které postupně zase rozplétají. Docent Stehlík i kriminalistka Fousová se zdánlivě marně snaží v práci ukázat, že také patří mezi ty nejlepší. Šéf Šera občas uzná, že docentovy poznatky k něčemu jsou, ale Fousovou stále vnímá jako chodící katastrofu. Stehlík věří tomu, co vypátral nejen v archivu, a myslí si, že kriminalisté mají před sebou sérii vražd dívek, které nikomu nechybějí. Na rozdíl od Fousové i ostatních si docent uvědomuje, že jejich protivník nebude žádný amatér. (Česká televize)

(více)

Recenze (78)

ArthasKarfa 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na rozdíl od předchozích sérií tady se to točí kolem lesa, jednoho bezduchého úchyla a několika poměrně předvídatelných postav, nerozhodný docent, uřvaná kapitánka a vedoucí, který všechny a všechno zpucuje a sám jen sedí za stolem a rozhoduje. Málo tajemna a vyšetřování se stále dokola točí kolem jednoho nepřihlášeného nájmu a lidí, kteří tam bez souvislostí nějak zapadají. Chybí tomu nějaký dynamika a nebo detaily. které člověka nutí přemýšlet. Pachatel bez vlasů a obočí, je vlastně jediné netypické co zde uvidíte. ()

Annaroz 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nebylo by to špatné, když by tam ovšem nehrála Ramba. Ta je naprosto šílená (chce se mi napsat kráva) - jednak jako postava, která je totálně vymaštěná, uřvaná, neuvěřitelně drzá, která navíc podělá vše co se dá, ale též herecky je naprosto příšerná. Taky Vetchý ztvárňuje nesympatického, nerudného, vzteklého policajta, který udupe jakoukoliv iniciativu a akorát drží ochrannou ruku nad dvěma vyhořelými nýmandy... To opravdu vládnou na kriminálce tak hnusné mezilidské poměry? Asi jo, když to napsal Mareš... ()

Reklama

Anet21 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

⚪Kvalitou podobné ako prvý diel. Trojan štandard, Ramba (a trochu už aj Vetchý) stále k nevydržaniu, to afektované prehrávanie reže oči. Prichádza k posunu v deji, ktorý snáď každý pozorný, prípadne divák žánrovky očakával, len škoda, že v závere dielu sa vraj inteligentným postavám mení charakter len preto, lebo to potrebuje dej a scenáristi (konkrétne samotná Ramba, ktorá je vraj obozretná pozorná policajtka, no potom si príhodne neuvedomí ani podľa popisu nad číslom, na ktoré volá, ani skrz správanie páchateľa, že je páchateľ.)⚪Dobre nakrútená žánrová klasika, s uchádzajúcim tempom. Žiadne utrpenie, ale ani najväčší hit dekády.⚪ ()

Pepi74 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

I přes negativní hodnocení prvního dílu jsem se podíval i na druhý. Rozhodně nechápu, kde se bere stopáž natažených Hvězdných válek. Tohle by dalo na 90 minut celé a stačilo by i s docentem. Vždy jsem myslel, že kdo pracuje u policie musí projít nějakými psychotesty ale asi dle tvůrců ne, když policajtka řve naprosto bezdůvodně a dělá si co chce. Mareš má nějakou pokročilou poruchu, kdy řve jak nezavřenej a pak během minuty je jak milius.  Zápletka je o ničem. Maximálně za dva. ()

kingik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ještě spletitější než minule, Ramba řve jak Rambo a vrah už (možná) vkročil na scénu. Domnělý vrah spáchal na konci minulého dějství sebevraždu a podle všech indicií je mimo podezření. Docent Stehlík (Ivan Trojan) ve své dočasné pracovně na kriminálce, kde je víceméně stále držen v nemilosti šéfem kriminálky (Ondřej Vetchý), musí se svojí hubatou kolegyní, kapitánkou Fousovou (Tereza Ramba), najít tedy nové stopy, které by vedly k dopadení sériového vraha mladých žen, kterému se už deset let dokonale geniálně daří unikat spravedlnosti. Okruh podezřelých se začíná rozšiřovat. V hledáčku kriminalistů se ocitá podivínský fetišista (Petr Varga), který ve svém lesním příbytku shromažďuje dámské spodní prádlo, podezřelým je i bytný (Oldřich Navrátil), který pronajímá svůj byt mladým ženám, nejčastěji z východního bloku, stranou podezření není ani ukrajinský imigrant (Jiří Bartoň), který je vlastníkem hrůzostrašně vyhlížející vily. A kriminalisté už mají možná možnou podobu vraha na základě svědeckého identikitu a výpovědi svědkyně, sousedky domnělého vraha (Vanda Károlyi). Existují dvě verze podoby pachatele: jednou je to muž trpící (pravděpodobně) alopecií, podruhé je to muž s čelovkou a bujnou kšticí. Stačí si vybrat. Divák už nemusí mít Strach, že se celý další díl režisér nepustí do něčeho akčnějšího. Na konci se totiž začnou dít věci a Tereza Ramba nakročí přímo do náruče vraha, tedy přinejmenším závěr druhého dějství tak skoro akčně vypadal. Kdo se bojí o její přežití v této minisérii, musí držet roky nestříhané nehty na nohou dostatečně zaťaté a trpět při každém kontaktu nehtových lůžek s podlahou a obuví. Minisérie je i po druhém dějství nastavena chytlavě. Je otázkou, s čím přijde třetí závěrečné dějství, od kterého se bude čekat velké vyvrcholení. Usuzuji, že nějaký ten nečekaný zvrat ve vyšetřování si Jirka Strach a spol. nechá do třetice všeho napínavého a kriminalisticky hodnotného ve hře. 9/10 ()

Galerie (72)

Zajímavosti (3)

  • Natáčelo se i v kavárně Kabinet v pražských Dejvicích. (Winster)
  • V jedné scéně vidíme rozhovor velitele Šery (Ondřej Vetchý) a Lukáška (Oldřich Navrátil), během kterého Lukášek prohlásí, že pochází z Třebíče, které je Navrátil skutečně hrdým rodákem. Následně se ptá i Šery, který mu řekne, že pochází z Okříšek, tedy městysu na cestě mezi Třebíčí a Jihlavou. Zřejmě ani zde se pak nejedná úplně o náhodu, jelikož Ondřej Vetchý pochází z Jihlavy. (BrMikes)

Reklama

Reklama