Přemek

Přemek

okres Brno

14 bodů

od nejnovějšíchpodle abecedypodle hodnocenípodle roku vzniku filmu
<< předchozí 1 2 3 4 6 9 11
    • 9.1.2012  09:14
    Bolero (2004)

Jakžtakž slušně natočený thriller snižuje několik věcí: zaprvé celá ta rovina kolem tance (včetně nemožného názvu), která má filmu snad dodat nějakou tu uměleckou patinu (copak se v ČR opravdu nedá natočit čistý žánr??), zadruhé naprosto herecky tápavě ochotnická dvojice vyšetřovatelů. Škoda, mohlo to být mnohem lepší.

• 6.1.2012  14:42
    Neviděli jste Bobíka? (1944)

Rozkošná dvojice Kreuzmann - Hrušínský.

• 28.12.2011  23:23
    Klíč (1971)

Ten "Klíč" (1971) je fakt otřesná sračka. Londýnem projektovaný atentát je akce několika západnických floutků, jediný uznaný odboj vede ilegální KSČ a Františku Vicenovi není rozumět ani slovo, jak drmolí. Skvělý dárek k 50. výročí založení Strany..

• 18.12.2011  23:11
    Odcházení (2011)

Dokonalý obraz politického světa, plný sarkasmu a sebeironie. Skvělý debut, bohužel další pokračování již nebude.

• 6.12.2011  22:36
    Sikora. Malý osobní marketingový epos (2007)

Přesně vystižený portrét dramatika Sikory - byť asi ne tak, jak si režisér představoval. Hvězdička navíc za těch pár momentů s rodiči, kdy je Roman sám sebou.

• 6.12.2011  22:34
    Všechny příští Černobyly (TV film) (2011)

Nula bodov za demagogické srovnání Fukušimy s Černobylem, za tmářské blábolení o nebezpečí přílišné důvěry vědě.. atd.

• 5.12.2011  08:17
    Santiniho jazyk (TV film) (2011)

Podle slabého románu vznikl velmi slabý film, jehož jedinou devízou je dobrá atmosféra. Herecké výkony mladších herců vesměs slabé (kdy se na JAMU a DAMU přestala učit jevištní řeč?), nepřesvědčil ani Viktor Preiss.. Patero popotahování mrtvol po Santiniho objektech se stalo pravděpodobně nejlepším nechtěným vtipem roku.

• 7.11.2011  11:11
    Naši furianti (divadlo) (1983)

Jestli si nějaký divadelní záznam zaslouží plný počet hvězd, pak tenhle. Dokonalá studie české malosti.

• 6.11.2011  19:12
    Šéfové na zabití (2011)

Konečně tu máme plánovače vraždy, kteří nejsou dokonalým strojem na bezchybnou práci, ale normální spolek patlalů a motáků, kteří prostě nemají šanci dovést svůj plán k cíli. Nemají....?

• 29.9.2011  09:24
    Klapzubova jedenáctka (TV seriál) (1968)

Eduardu Hofmanovi se podařilo něco kromobyčejně zajímavého - natáhnout do jednoho seriálu TOLIK českých i světových hvězd. Bohužel, ve všem ostatním - a především v tom režisérském kumštu - selhává totálně. Typický doklad toho, že "nejlepším místem na přemíru nápadů je koš" (Ludvík Kundera).

• 15.9.2011  10:55
    Cena Jindřicha Chalupeckého (TV film) (2011)

Milan Knížák žaluje ČT a Davida Černého za dehonestující výrok obsažený v tomto dokumentu. Více zde: http://www.mediar.cz/knizak-zaluje-ct-a-umelce-cerneho-za-hrubou-urazku-v-dokumentu-na-ct2/

• 14.9.2011  14:39
    Elektrický nůž (TV film) (1999)

Vynikající zeitstück o (ne)ochotě současné společnosti řešit zločiny minulosti, o neschopnosti zločinců pochopit hloubku svého zločinu, o morální problematičnosti osobní msty.. Sice lehce slabší než rozhlasové zpracování (Petr Haničinec a Ivan Řezáč), ale pořád vynikající text se silnou výpovědí. - Režie Antonín Přidal.

• 12.9.2011  14:17
    Byla jednou jedna budoucnost: Podivná reportáž z přítomnosti 1965 (TV film) (1965)

• 12.9.2011  13:47
    Čirok (TV film) (1968)

Film k dispozici zde http://www.uloz.to/10115863/cirok-cesky-tv-film-1968-avi

• 4.9.2011  22:07
    Jego zovut Suche-Bator (1942)

Jak praví můj starší dobrý známý: "Bylo to o nějakém gruzínském, mongolském či jakém věrozvěstu komunismu v dobách Velké říjnové ... Z promítání jsme si léta pamatovali a připomínali, jak jakási děvčata v národních krojích na lesním palouku zpívala a kosila při tom houby kosami. "

• 4.9.2011  20:31
    Čapkovy kapsy (TV seriál) (2011)

Básník ** - rozvleklé tempo, neobyčejná doslovnost, nezvykle nedobrý výkon Karla Heřmánka a k tomu špatné stavění situací a načasování gagů. - Zmizení herce Bedny **** Výrazně lepší, tempo sice též pomalejší než bylo nutno, zato však vynikající výkony pp. Töpfera (závěrečná scéna především), Preisse, Satoranského (kéž je ho více vidět před kamerou!) a Štěpničky. - Jasnovidec *** Slušný průměr, velmi zajímavý výkon Martina Myšičky. - Zločin na poště 0* - tentokrát skutečně odpad: jednu z nejkrásnějších Čapkových povídek scénárista zcela pohřbil doslovností, domýšlením "lepších dialogů i zcela nových scén, neustálým opakováním již dávno známých fakt (pan vachmajstr v nutně bezradném podání Oldřicha Navrátila rozluštění případu říká každému na potkání).. Naprostá likvidace námětu plus otřesně domýšlivý scénárista plus neschopný dramaturg rovná se průsr, obzvlášť ve srovnáním s o třicet let starším TV zpracováním s Vladimírem Menšíkem. - Muž, který se nelíbil *** - výrazně lepší. Zajímavý Töpfer, snaha o atmosféru, slušná kamera. - Závrať ** - tentokrát průměrný Preiss, málo snesitelný Tomáš Pavelka a režijně a kamerově totálně nezvládnuté "závraťové" záběry (tolik let po Hitchcockovi!) - Příběh sňatkového podvodníka *** - zajímavý protiúkol pro Radka Holuba, jinak nic zvláštního. - O lyrickém zloději *** - herecky zajímavý Ruml, nepříjemně rutinovaní Vondráček a Vetchý a k tomu opět scénárista, který to ví líp než Čapek. - Ztracený dopis *** - vcelku nudná povídka již u Čapka, realizace nijak nepomohla; občas zajímavý náznak atmosféry a především výborně uměřený výkon Jana Hartla z ní dělají kousek na 3 hvězdičky - Případy pana Janíka ***** Vynikající inscenace s rozkošnými Goldflamem, Barešem, Preissem - Zločin v chalupě ***** Výborná atmosféra, dobrá kamera, vynikající Javorský a Vrbková. Společně s Janíkem zatím nejlepší kousky.

• 5.8.2011  00:34
    Paříž 36 (2008)

Ale jo.. je to pěkně natočené, Pierre Richard je k sežrání, písničky, kamera, stylizace, to všecko je krásné. Ale toho kladného bolševika já prostě skousnout nemůžu.

• 26.5.2011  10:56
    Praha 1945: Poslední bitva s Třetí říší (2005)

Raději si poslechněte rozhlasový dokument Osvobození Prahy.. http://mluveny.panacek.com/radiodokument/1879-osvobozeni-prahy1993.html

• 26.5.2011  08:48
    Muži v offsidu (divadlo) (2010)

Čirá divadelní sranda bez přívlastků. Některé scény by se daly zkrátit (přílišné zastavení na zpomaleném footballovém matchi), televizní záznam též není zrovna nápaditý, ale nač se bránit uchechtané bránici. Výtečně! - Pro editory: mladého Habáska, který vypadá jako Vít Bárta, nehraje Václav Havelka, alébrž Havelka Vojtěch, syn p. režiséra.

• 20.5.2011  10:04
    Moje žena Penelopa (1955)

Janem Werichem vyprávěný, ironicky upravený Odysseův příběh, který končí reklamou na státní spořitelnu. Výtvarníkem filmu byl M. Nesvadba.

• 20.5.2011  10:01
    Město na vodě (1964)

Jan Werich čte komentář k obrazově půvabnému dokumentu, který zachycuje nejkrásnější evropské město - Benátky.

• 18.5.2011  23:22
    Hřbitov pro cizince (TV film) (1991)

"Nebudu to hlásit." Obraz poválečného Československa, doby zmaru a doby beze cti, v níž hrdinové byli ponižováni a zbabělci se hnali vejš a vejš. Skvělý scénář, neuvěřitelně uměřený a ve výrazu přesný Josef Dvořák. Posledních dvacet minut neuvěřitelně jímavý v sebezničujícím gestu.

• 1.5.2011  21:09
    Nemyslíš, zaplatíš! (TV pořad) (2010)

Výborně odvedená práce - škoda, že nepůvodní, inspirace britskými klipy je až příliš okatá.

• 1.5.2011  20:56
    Před soumrakem (2004)

Pokud někdy vášnivě promilujete noc s nádhernou Francouzkou, hlavně už ji v životě nepotkávejte. Zjistíte, že je to levičácká nadřazená husa, která se věnuje ekoterorismu, Američany vidí všecky jako totální idioty (krom vás, ovšemže), zcela po vzoru nejpitomějších klišé se věnuje šansonu a dokáže celovečerní film proplkat tak nehoráznými bláboly, že vás bude hlava bolet ještě zítra.

• 20.4.2011  13:20
    Zkažená mládež (2007)

Všem, kteří hořekují nad českými filmy s touto tématikou, ať zkusí syrový a tvrdý Bočanův Pasťák (1968, 1990).

• 14.4.2011  11:39
    Klauni (TV film) (1995)

V Čechách známo spíše pod názvy Zlatí hoši a Vstupte...!

• 12.4.2011  14:41
    Stromy umírají vstoje (TV film) (1998)

Skvělá divadelní inscenace se strhujícím výkonem Vlasty Fialové, Ladislava Lakomého a Igora Bareše je zde degradována nedobrým televizním přenosem do umělých kulis. Originální záznam divadelního představení s publikem by byl funkčnější.

• 5.4.2011  11:15
    Harold - boty - mrakodrap (1930)

Iggyho odkaz byl na Youtube zrušen, takže tady: http://www.youtube.com/watch?v=Tox1xPuX6yI

• 4.4.2011  11:14
    O Janovi a jeho podivuhodném pŕíteli (TV film) (1990)

Vynikající pohádka se strhující temnou atmosférou.. Kemr a lapkovská dvojice Zedníček - Labuda jsou nezapomenutelní!!

• 4.4.2011  11:07
    Cirkus Humberto (TV seriál) (1988)

Vynikající seriál, který poškodil jen nevhodný casting (Cathie Kriegel jako Helenka - mmch, chybí tu v obsazení.).

<< předchozí 1 2 3 4 6 9 11