Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Sci-Fi
  • Dobrodružný

Recenze (15)

plakát

Šéfové na zabití 2 (2014) 

Po dlouhé době se jednalo o film, kde jsem už po 15 minutách doufal, že hlavní hrdinové umřou, hlavně ten hejkavej debil co pořád křičel a všem skákal do řeči.

plakát

Interstellar (2014) 

Film není asi úplně pro každého, v mém případě to byla ale trefa do černého. Nevím, co Nolan fetoval u tvorby filmu Inception, ale u Interstellar si dal dvojitou dávku. Film má i zajimavý tržní potenciál. Je totiž nutné na něj jít několikrát. Nejen pro jeho kvality, ale primárně pro pochopení a vstřebání všech (teoreticky nekončného množství) jeho atributů (popř. použiju-li pojem z filmu ... všech dimenzí). No nic, jdu oprášit učebnici fyzicky ze střední a zabookovat si lístek na premiéru. Hodnocení 98% a to jenom pro ponechání nutné rezervy do budoucna pro případ, že si dá Nolan ještě větší dávku. Jo a sdělení na závěr - pokud na to nechcete jít v IMAXu, tak na to nechoďte vůbec. Je to v maximálním možném rozlišení a detaily filmu jsou natočeny na 70mm formát.

plakát

Elysium (2013) odpad!

Moje hodnocení filmu Elysium je 10%, tedy dle měřítek ČSFD jsem hodnotil jako "odpad" (první moje hodnocení odpad za poslední 2 roky). Proč se tak liší mé hodnocení od průměrného hodnocení diváků, kteří shlédnutí ohodnotili na ČSFD.cz? 1, I když se fakt hodně snažím, dost těžko se dostávám nad protikapitalistický motiv filmu, kolem kterého se to vše točí 2, v tom filmu bylo vše špatně - od kýčovitého scénáře až po technické souvislosti. Pár světlých okamžiků tam bylo (např. když se rozlětel ten robot na milion kousíčků .. to byl fakt hezký efekt. To ale bylo už v traileru, takže jsem do kina ani chodit nemusel :-)), nicméně naprostou katastrofu to už nezvrátilo 3, žádná myšlenka nebyla dotažena do konce. Ono tam těch myšlenek moc nebylo. Prostě chudý jsou chudáci proto, protože bohatí jsou svině a žijou odděleně mimo planetu Zemi a mají tam ráj a nemusí nic dělat. Proč? Protože jsou bohatí. Jsou samozřejmě velice asociální, protože jsou bohatí. Nemají ani problém zabíjet imigranty, kteří se na Elysium ze Země dostali. Prostě jeden nonsense vedle druhýho. 4, nikdo si s tím nedal práci a nebo mají autoři jen hodně omezenou představivost popř. byl Neill Blomkamp (režie/scénář) zaneprázdněn vymýšlením cool komouškých frází do scénáře (např. větička na konci, že všechno je teď všech atd.). Na to, že byl rok 2150 nebo kolik, tak nejúčinnější zbraní byl granát. Dokonce i létající big brother sondy vypadaly jako Roomba vysavače. Prostě žádné nápady a snaha vymyslet nějakou zajímavost, když už se to tváří jako sci-fi ...

plakát

Vyměřený čas (2011) 

Husty. Antikapitalisticky protesty se objevili uz i ve filmu. Film je o tom, jak novodoby Robin Hood bere bohatym a vykrada banky s casem, aby je daval vsem lidem. Film nema uvod (nevime, jak to ze jako platidlo se zacal pouzivat cas), nema ani zaver a dokonce nema ani zapletku. Vyprava je naprosto nemozna. Je z toho patrne, ze je to toceno v L.A. v atelierech cely trapne, jedna ulice se tam objevuje snad 50x :-D. Ztracel jsem pak uz prehled kdy je noc a den. Smysl celeho filmu je boj se systemem a to i na ukor filmove kvality. Cert vem namet, je to jen film, ale v tom filmu neni nic pozitivniho z hlediska filmarskeho provedeni. Cesta letadlem do USA mi prisla kratsi nez tenhle film. Davam tomu jednu hvezdicku a to jsem zcela vazne uvazoval, ze dam odpad. Tu hvezdicku davam pouze za hereckou snahu Justina Timberlaka a Alex Pettyfer. Sice jsem je uz videl v lepe zahranych rolich, ale ono taky s timhle scenarem a nametem v tom filmu se asi nic lepsiho nevymysli. Rozhodne doporucuju nechodit na tento film do kina.

plakát

Lidice (2011) 

Film Lidice předčil mé očekávání. Neočekával jsem dokonalý film, silný zážitek ale film přináší. Paradoxně hlavní dějová linie mě silně nudila a celý film natahovala. 2 hodinový film mi připadal jak 4 hodinový. Kdyby režisér nechal film o cca 20 minut sestříhat, vůbec nic by se nestalo.Velký problém jsem měl s přespřílišným "uměleckým" zpracováním jednotlivých hlavních a dějově napínavých scén (popravy apod), které ve výsledku divákovi dávají jen velmi těžko celkový obraz toho co se vlastně v Lidicích stalo. Je to taková směska individulních příběhů a někde mezi tím má divák pochopit, že za vypálení Lidic může nějaký dopis. Dojem z filmu také kazí nápadně přilepená scéna (dotočená jako poslední z celého filmu) o atentátu na Heidrycha. Díky tomuto dávám filmu pouze 3 * z 5.

plakát

Králova řeč (2010) 

Colin Firth a Geoffrey Rush - dokonale. Ale nejlepší film? No nevím :-(

plakát

Poslední prázdniny (2006) 

4 hvěždičky jenom za to, že to bylo točeno v Karlových Varech...

plakát

96 hodin (2008) 

Naprosto dokonaly "road trip" akčňák. Liam Neeson v roli jakési staršího Jasona Bourna byl skvělý!

plakát

Harry Potter a Relikvie smrti - část 1 (2010) 

Hrozná blbost. Nikdo mě nevaroval, že celý film nebude mít děj a že tam budou po celou dobu běhat postavy ve směšných hadrech a bezpředmětně kvákat. Myslím si, že bez druhého dílu se v klidu obejdu.

plakát

Sociální síť (2010) 

Dějově pěkně "uhlazený" film s citem pro detail. Obávám se však, že některými diváky nebudou pochopeny všechny technické detaily (např. stažení fotek přes wget, protože je v apache povoleno listování apod. :-)). Domnívám se, že se film stana klasickou kultovní záležitosti ajťáků, stejně jako např. Piráti ze Silicon Valley. 85%.