Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Sci-Fi
  • Komedie
  • Dobrodružný

Recenze (10)

plakát

Krvavé zjevení (2016) 

Ač mám rád filmy kde rozuzlení úplně na konci filmu dodá hloubku celému ději, tak podmínkou aby byl celkový příběh stravitelný je ,že se cestou k velkolepému konci musí odehrávat vedlejší děj nebo nějaká akce či humor. Tady je to takový nemastný neslaný. Celou dobu čekáte na tu "bombu" kdy se něco začne konečně dít a ono nic. Taky je nesmysl točit krimi film a mít půlku dialogů ve španělštině.

plakát

Star Wars: Síla se probouzí (2015) 

Asi po půl roce půstu jsem zavítal do kina na dlouho očekávané kultovní pokračování světa SW. Jak se v životě říká , člověk by měl hrát s kartami které mu život nadělil. Lucasfilm drží v ruce královskou postupku a udělá tohle! Když opominu ,,moderní" filmový trend ,kdy hrdinové v situacích ,kdy jde o život, se zastaví aby udělali rádoby Ftip. To že lidi rozumí pípání robůtků ještě pochopím v návaznosti na předchozí díly ale to že hlavní temný-všichni-se-přede-mnou-třeste-a-schovejte-se-pod-postel ,,sith" lord dostane na prdel od naprosto každého kdo opětuje útoky je až k smíchu/pláči. Začíná mi připadat, že někteří producenti se už ani nesnaží. Prostě jenom používají staré dobré triky. Speciální efekty, krásnou mladou hl. hrdinku, laciné Ftipy a propaganda fašismu. Navlečte na kohokoliv roucho, dejte mu do ruky světelný meč a máte trhák protože SW má ohromnou komunitu. A je úplně jedno jak poserete scénář , nepropracujete postavy nebo naprosto ignorujete sebemenší logiku. Žádné epické proslovy mistra a učedníka, 0% darkside corruption,hudba k politování standartní a ,,duely" raději ani nebudu komentovat. Kdyby jsme sestříhali všechny rozhovory Anakyna a Palpatina tak vznikne lepší film než tohle. /plně stejné zklamání jako na Hobitovi. Už to nemá ten feeling. Zelený plátno a hoši sereme na to.

plakát

Temný bojovník (2014) 

Od Anakyna, Cage a templářské tématiky jsem čekal hodně. Marně. Má radost z toho ,že jsem objevil další film o templářích mě po prvních 10 minutách přešla, protože to s nimi nemá NIC společného. Děj by se dal shrnou stylem ,,zfetovaný Anakin se prosekává stovky asiaty kteří asi drží zbraň v ruce poprvé za život".

plakát

Paralelní světy (2012) 

Science-fiction. tohle nemá s Science nic společného. I kdybych už dokázal vstřebat fakt že, planety zřejmě nemají tendenci rotovat kolem své osy. A to že ještě nikoho až na hl. hrdinu nenapadlo smíchat vodu z obou světů. Tak fakt že se odlehčí v jednom moři a poté volným pádem padá zpět do downworld, bylo na mě už trochu moc. Už dlouho mě film takhle nezklamal. Navíc podstata fráze ,,paralerní svět" nemá s tímhle mišmašem nic společného. Nedomyšlené ,naivní a přeslazené.

plakát

Návrat do Modré laguny (1991) 

Na tento film mě přivedl 5.element který jsem viděl asi v 5 letech a úplně jsem se zamiloval do Milly Jovovich. Tak jsem si řekl že se podívám na film s kterým prorazila do světa filmů. Trochu jsem váhal když jsem viděl místní hodnocení ale jak říkám ,,dokuď nezkusíš , neodsuzuj" . Vyplatilo se! Je to krásná pohádka s mladými herci. Místy trochu nelogická až naivní ale vždyť to je u tohoto filmu jedno.Romatiku splňuje na 4* a dobrodružství taky. Nádherně jsem si odpočinul po náročném dni a vůbec nelituju že jsem nad tím strávil čas. Doporučuji všem co se zamiloval do Milly.

plakát

Krvavý diamant (2006) 

Být bělochem v Africe má jistě své výhody ale také nevýhody. Scéna kdy generál říká Leonardo DiCaprio že on Afriku nikdy neopustí že je její součástí jako tato rudá půda koresponduje s konecem kdy se Leonardo DiCaprio rozhodne zničit obchod s krvavými diamanty (alespoň na chvíly) a dát jedné spisovatelce velkolepý příběh. ,, Dobře , tak mi řekni kde teď jsi?" ......,, je.... tady... krásnej výhled" je prostě nezapomenutelné.

plakát

Obchodník se smrtí (2005) 

,,Říká se že zlo převládne když dobří selhají, měli by říkat zlo převládne". Z nuly se stane magnát ale k čemu to všechno je když přijdete o bratra , rodiče i manželku se synem. Jsou věci které si za peníze nekoupíte a myslím že Y. Orlov to dobře věděl v závěrečné scéně. Nicolas Cage zde ukázal co to znamená slovo SEBEOVLÁDÁNÍ. Postřelil ho zákazník ale on ,,nevybuchne". Ztratí úplně vše ale stále se ovládá a klidem vysvětluje policistovi že ho stejně za chvíly pustí protože ho potřebují. Když už za nic tak pod * * * * bych nešel už jen za N.Cage.

plakát

Věčný bojovník (2006) 

Věříte v karmu a reinkarnaci? Ne? Tak se na tento film raději ani nedívejte. V opačném případě ROZHODNĚ ANO. Hl. hrdina se rozhodne odmítnou svůj osud a vzepřít se mu ale jak už to tak bývá dříve nebo později se stane co je nevyhnutelné. Stálo to za to ? Žít dalších 100 životů kvůli lásce? Možná ano , možná ne. Tento film poukazuje jak je člověk, dokonce i démon malý oproti osudu.

plakát

The Divide (2011) 

Upřímně by mě spíše zajímal děj který by navazoval přesně na konec filmu (nechci ale nic prozradit ). Z počatku se ve filmu jeví všechny postavy civilizovaně a víceméně ,,normálně" avšak to se záhy změní a divák spatří skutečné ,,já" všech hl. hrdinů. Eva má dobrou duši, neztrácí hlavu a to byla ,,před tím" feťačka. Kdežto bývalí právník se chová jako zbabělec a nechce si připustit pravdu. Pravdu že svět už není takový jako býval. Po zhlédnutí filmu nepociťuji depresi jako zde mnoho z vás píše. Ta atmosféra ve filmu nedělá z těchto hrdinů zlé ničemy, oni jimy už jsou jen to v sobě potlačují. V jiných se zase uvidíte světlo které v nich nezhasíná ani když je obklopeno temnotou. V závěru filmu mi spadl kámen ze srdce, protože se stala věc v kterou jsem doufal celý film. Světlo porazí temnotu :-)

plakát

Poslední samuraj (2003) 

Asi už se vám stalo že jste měli pocit že je všechno na nic. Že tenhle svět je zkažený. Ať už je to kvůli lásce, penězům, nespravedlnosti atd... cpt.Nathan Algren zažívá to samé.Nenávidí svět, má špatné vzpomínky jak byl svědkem zabíjení indiánských dětí a nemohl s tím nic udělat. Přeje si smrt, už jen aby to zkončilo. Ale poté přijde bod zlomu. Tradiční život Japonské vesnice ho přiměje k myšlence že i v tomto světě jsou ještě dobří lidé. Rozhodne se že jestli stojí za něco umřít tak to jsou tito lidé. Při umírání Kacumota Moricu jsem myslel že už mě nic víc nedojme. To se však rázem změnilo když Nathan vracel katanu Kacumota císaři a ten si rázem uvědomil co jeho nečinností provedl a konečně udělal správné rozhodnutí. Je to epický film pojednávající o téměř zapomenutém slově .....čest.