Reklama

Reklama

Temný bojovník

Trailer 2

Obsahy(1)

Když je na korunního prince spáchán pokus o atentát, za kterým se skrývá jeho vlastní bratr, musí mladý následník trůnu opustit království a hledat útočiště v cizích krajích. Jedinou nadějí na návrat domů je pro něho dvojice, kterou tvoří rytíř Jacob, znavený křížovou výpravou (Hayden Christensen), a legendární zbojník Gallain (Nicolas Cage). Musí bojovat svorně, bok po boku, aby princi pomohli získat zpět jeho místo na trůně, které mu právem náleží. (AMC Czech)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (115)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Film nás zavedie do stredu vojnového besnenia. Boje, bitky, drancovanie a plienenie dedín, zabíjanie obyčajných civilistov, žien i detí sú na dennom poriadku. Je prekvapujúce, že pri všetkom tom vojnovom besnení ľudstvo prežilo až do dnešných dní. Hlavné postavy, učiteľ a žiak, dve rozdielne povahy a predsa končia rovnako. Stretnutie s mladou princeznou a následníkom trónu im dávajú šancu aspoň trochu odčiniť svoje minulé skutky a dosiahnuť odpustenie. Anakin Skywalker vymenil laserový meč za železný a dokazuje, že sa s ním vie oháňať rovnako efektne. Prvé dve tretiny filmu sľubujú ešte aký taký vývoj postáv a celého príbehu, avšak do poslednej tretiny vracajúci sa Cage svojím prehrávaním všetko utlčie do zeme a samotný koniec s prepichnutou princeznou, ktorá sa obetuje pre krajinu dodá absurdite navrch. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Má to celkem očekávaný průběh, zápletku, která se hodně snaží sázet na emoce a skvělé, cool postavy, ale v konečném důsledku je to prostě jen obyčejný ani ne moc akční film, respektive ne tak akční, aby vás to vytrhlo. Jenže má stejně k dispozici Nicolase Cage a ten mě prostě baví, takže mi i v tomhle dílku docela stačí. ()

Reklama

DEXTER099 

všechny recenze uživatele

Letos čtvrtý film s Nicolasem Cagem a překvapivě musím konstatovat,že za mě je to jeho možná nejlepší film i když kvalitativně (nemyslím příběhem) srovnatelné s Tokarevem,ale to neznamená ,že je to zase nějaká unikátní věc,ale oproti Left Behind atd je to určitě pokrok.Ze začátku dostanete pocit,že je to jeden z těch snímku co láká na známé jméno a to tam pak je pár minut,ale zhruba ve třičtvrtině filmu se Nicolas Cage vrátí a plnohodnotně hraje svojí postavu.Co překvapilo byl i výkon Haydena Christensena ,který toho od jeho asi nejznámějšího filmu a to dílu Star Wars na pažbě moc nemá.Jinak o dějové lince bych vám toho asi neřekl víc než je tady v popisu.Bojové scény nejsou špatné a co se týče vtáhnutí do děje tak na tom tenhle snímek taky není tak špatně jak se to některým muže zdát ještě před zkouknutím.Za mě tedy celkově 65 % a tři hvězdy. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"K čemu budou mrtvému mince ??" Ty se vždycky hodí !! Třeba i punk křižákovi Haydena Chrisensena, který má těžké trauma.. Asi, že mu přestal svítit meč.. Nebo spíš zjistil, že Nicolas Cage je jeho otec..;) Já mám trauma též !! Z příšerně natočené a bizarně nasnímané šmíry.. Režijní šumař Dark Powell se tady vyloženě ztrapnil.. ()

blackJag 

všechny recenze uživatele

Překvapivě ne tak špatné, jak jsem se obával :-) Samozřejmě, film má hned na začátek poměrný handicap (Christensen je ukázkový případ špatného herce a Cage si do svého seznamu bizarních výkonů připsal další štaci), přesto přežít se dá bez nutnosti aktivace dávivého reflexu. Příběh prostý, filtr všudypřítomný, nedostatečný rozpočet maskovaný záběrovou fašírkou, etc. ALE (!), nějaký ten solidní exteriér tu je, i ta výprava nakonec není tak hrozná a pokud bych měl dát tomuto odpad, nesměl bych vidět věci jako LEGENDA O ČTYŘECH BOJOVNÍCÍCH nebo libovolný díl série MYTHICA. 40% ()

Galerie (44)

Reklama

Reklama