Reklama

Reklama

The Divide

  • Německo The Divide – Die Hölle sind die anderen (více)
Trailer

Obsahy(1)

New York City, obyčejný den. Ovšem jen do chvíle, kdy je celé město paralyzováno nekonečnou sérií výbuchů. Skupinka několika rozdílných lidí nachází útočiště v suterénu obytného domu, kde byl (zásluhou paranoidního správce) vybudován provizorní protiatomový kryt. Jídla a vody je dostatek, strach, naprostá absence informací a sílící ponorková nemoc si však začínají vybírat svou daň a z bezpečného útočiště se tak velmi brzy stává klaustrofobická past. A venku zatím vyčkává "zlo", které předčí i ty nejhorší představy. Dokážou se naši hrdinové spojit proti společnému nepříteli a přežít? (Allien.9)

(více)

Videa (9)

Trailer

Recenze (631)

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Tak za prvé - horor to príliš nie je. To však neznamená, že je to vhodné pre slabšie povahy, práve naopak - Divide zobrazuje najčistejšiu ľudskú krutosť, v nárazových vlnách doráža na vašu psychiku a každou sekundou audiovizuálneho utrpenia vás ženie do stále hlbšieho a prenikavejšieho šialenstva. Brutalita tohoto filmu má v mainstreame len minimálnu obdobu (a konkurenciu), nezávislá produkcia zasa nemá na niečo takéto dostatok peňazí. Xavier Gens dokazuje, že so skvelým obsadením a látkou so skutočným potenciálom dokáže vykúzliť depresívnu klaustrofobickú atmosféru približujúcu sa legendám ako Carpenterova Vec. Biehn je neskutočný badass, Ventimiglia a Eklund sú zmrdi, že by som na nich bez váhania vzal motorovku, a Ashton Holmes najväčší sympaťák filmu. Teda nie žeby zvyšok nejako zaostával. Jedinou vadou je objektívne príliš dlhá stopáž a subjektívne pocit straty časti atmosféry v druhej polovici. Film si aj tak zaslúži pozornosť, ktorá je mu neprávom odopieraná - a hodnotenia na IMDB považujem v tomto prípade za čistokrvnú šikanu. 80% ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Výborný a pre mňa veľmi zaujímavý námet tvorcovia bohužiaľ príšerne skopali pod zem nelogickým chovaním postáv. Tým stačilo naozaj málo k tomu, aby sa správali ako úplný blázni a vôbec pritom nemuselo dôjsť k drastickým udalostiam, ako napríklad k minutiu väčšiny zásob potravín. Jednoducho im šibalo bezdôvodne. ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Úprimne, čudujem sa tak nízkemu hodnoteniu. Tento film si bez debaty zaslúži byť v TOP 200 naj filmov. V tejto databáze nie je snáď nič tak veľmi podhodnotené. A ľudí, čo tomuto filmu dajú odpad fakt nechápem a najradšej by som ich poslal pozerať akurát tak len večerníček, pretože na náročnejšie filmy s výpovednou hodnotou proste nemajú. Ide o apokalyptický psychologický thriller, ktorý majstrovsky stvárňuje psychológiu a prerod ľudí v beznádejnej situácii. Iba v takýchto chvíľach je možnosť definovať človeka a kto ním na konci aj zostane. Ľudí, ktorých si na začiatku filmu obľúbite nakoniec nenávidíte a opačne. Na konci je všetko iné a nečakané. Film je neskutočne špinavý a vyvoláva ťažkú depresiu. Ale to k tomuto žánru patrí a bez toho to nejde a je to aj účelom. Nehovorím, že je film bez chybičiek, niektoré otázky mohli byť zodpovedané, napríklad, kto boli tí ľudia, čo vnikli do bunkru a čo mal znamenať ten plastikový tunel. Ale možno to bolo zámerom tvorcov, aby donútili diváka premýšľať a aby si niečo dovysvetlil sám, na základe svojho myslenia a fantázie. Toto neplatí iba pre tento film, ale aj pre iné, ktorých úlohou je okrem samotného dojmu prinútiť diváka uvažovať. Vo mne tento film vyvolal neskutočné pocity a s čistým svedomím dávam plný počet. Toto bola proste trefa do čierneho. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Film věrohodně ukazuje, kam až dokáže vyhnít lidská důstojnost, když vás zavaří v atomovém krytu. To, že se všichni změní v dekadentní, smradlavé trosky, které se v té ponorce týrají, šikanují a vraždí, se dá vcelku pochopit. Ale vlézt ze zoufalství na Rosannu Arquette a k tomu všemu dva měsíce nemytou, to už je těžký exploitation a totální dno humanity. Je mi z toho zle a mám deprese!! ()

AppleCore 

všechny recenze uživatele

Nechápu jak tohle mohlo projít kinem bez povšimnutí (pokud to v kinech vůbec bylo)! Úvod se sice netváří kdovíjak mistrně a první půl hodinku se utápí v rutinní kaši, ovšem to, co přichází záhy nemá v rámci žánru moc konkurence. Filmů kde se banda přeživších zamkne v místnosti, či baráku tu bylo už nespočet a téměř v každym byl minimálně jeden charakter, kterej vás od počátku sral, tady ale tokový otravný bytosti nevystupujou. Naopak se v otravný bytosti postupem mění a v samotnym závěru (cca půl hodiny před koncem) neváhají šokovat (mnozí namítají, že proměna postav je moc rychlá. Ono se to tak zdá proto, že film si neláme hlavu s časovými skoky vpřed a divákovi nic zbytečně nevysvětluje. Docela mě zaráží, jak všichni všechno chtěj mít na zlatym podnose). Po psychologický stránce a po stránce jednání postav je tohle prostě bezkonkurenční záležitost s výbornym hudebnim doprovodem (opakující se hudební téma neni vůbec na obtíž), skvělou kamerou a dokonce i herecký výkony vážně stojí za zmínku. První půlku jsem uvažoval o čtyřech hvězdách, polovina druhá ale nabízí absolutní psycho výlev, kterej všechno vynáší na zaslouženejch pět hvězd, a to i navzdory tomu, že film má asi tolik chyb, jako člověk, kterej tohle nepochopí. (for LIVINGDEAD: Příště by to chtělo nečíst časák a sledovat film, když už nic jinýho, alespoň by si věděl proč v tom sklepě byli, proč ten sklep je tak odolnej, proč v něm je tolik žrádla a možná by si pochytil pár spekulativních zmínek o tom, co se tam venku vůbec děje a proč. Ale aby si to nepochopil zle, nic proti tvýmu hodnocení, ale tvoje obhajoba je k pláči) ()

Galerie (36)

Zajímavosti (18)

  • Otváracia scéna, kde Eva (Lauren German) sleduje nukleárnu apokalypsu, bola natočená za deň. (Artass)

Související novinky

Hororoví machři a další strašidelný dům

Hororoví machři a další strašidelný dům

28.11.2011

James Wan bez debaty patří k nejlepším současným hororovým tvůrcům. První Saw je kultovka, Zlověstné ticho pěkná pocta staré škole a Insidious jeden z nejděsivějších filmů posledních let. Wan teď pro… (více)

Půjde po vás Hitman 2

Půjde po vás Hitman 2

26.05.2010

Přestože jednička nenadchla ani fanoušky hry firmy Eidos, ani „běžné diváky“, s rozpočtem 30 milionů vydělala jen v kinech rovnou stovku, takže zabiják s kódovým označením 47 se vrátí. Scénář Kylea… (více)

Reklama

Reklama