Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Krimi
  • Akční
  • Pohádka

Recenze (15)

plakát

Temný Kraj (2017) (seriál) 

Jedna hvězda navíc za charisma Lukáše Vaculíka. Jinak šlo spíše o průměrný seriál, který srážely dolů některé nelogičnosti ve vyšetřování a především závěrečné zázračné vyléčení hlavního hrdiny po operaci mozku.

plakát

Kosmo (2016) (seriál) 

Konečně český komediální seriál, který se nebojí si rýpnout. Škoda, že měl jen pět dílů, ale asi lepší, než kdyby ho tvůrci zbytečně natahovali. Pan ministr s tajemníkem by si ale mohli střihnout nějaký spin off.:D

plakát

Pevnost Boyard (2016) (pořad) 

Mě to bavilo. Sice kratší než původní francouzská verze, ale zábavnější díky tomu, že člověk zná soutěžící. První tým byl sympatický a předvedl velmi slušný výkon. Uvidíme, jak se bude dařit těm dalším.

plakát

Mordparta (2016) (seriál) 

Sympatické obsazení, ale scénář bohužel dost slabý. Vraha divák odhalí před první reklamou. Zbytečně se děj soustředí na soukromí kriminalistů místo na vyšetřování. Snad se to v další dílech zlepší.

plakát

Hangmen (2016) (divadelní záznam) 

Martin McDonagh se vrací na londýnské jeviště ve výborné formě. Kdo zná jeho divadelní hry (např. Osiřelý západ, Pan Polštář, Kráska z Leenane) asi nebude překvapen stylem černého humoru i textem, kde se vulgárními výrazy nešetří. Nejnovější hra Hangmen (Kati) se určitě zařadí mezi ty úspěšnejší kousky z jeho díla. Londýnští tvůrci si pohráli zejména se scénou, která je propracovaná do detailu. Z herců asi nelze najít slabší článek. Nejvíce zaujal asi Johnny Flyn.

plakát

Zootropolis: Město zvířat (2016) 

Roztomilý animák o zvířátkách, jehož podtext je pro Evropany docela aktuální. Technicky vypiplané do detailu. Nechybí mnoho vtipů, které pobaví hlavně dospělé publikum (např. telefon s nakousnutou mrkví). Některé dějové linky možná byly předvídatelné, ale celkový dojem to nezkazilo. Ani český dabing mi nevadil, i když určitě mnoho odkazů a vtipů se nutně muselo ztratit v překladu.

plakát

Sherlock: Přízračná nevěsta (2016) (TV film) 

Dvouleté čekání se vyplatilo. Speciální díl, který měl být podle scénáristů pouze takový jednorázový výlet do 19. století, byl ve skutečnosti výbornou upoutávkou na 4. řadu seriálu. Na začátku se zdálo, že půjde pouze o jakousi alternativní verzi předchozích dílů, ale pak se to začalo poněkud zamotávat... Nebudu spoilerovat. Každopádně mě moc potěšily odkazy nejen na předchozí díly seriálu, ale především na originál příběhy Arthura Conana Doyla (mimochodem i tam je Sherlock Holmes závislý na kokainu). Na hercích je vidět, že si výlet do předminulého století užívaly. I ten knírek doktora Watsona mi nakonec nevadil. Už aby sakra natočili tu 4. sérii!!

plakát

Hamlet (2015) (divadelní záznam) 

Viděno naživo i v rámci přenosů NT Live. Hamlet v Barbicanu byl pro mě jeden z nejsilnějších divadelních zážitků. Bohužel na kinoplátno se přeci jen všechny emoce přenést nepodařilo, ale i tak hodnotím pěti hvězdami. Benedict Cumberbatch v hlavní roli obstál a ukázal, že se na herecké výsluní dostal zaslouženě. Při "To be or not to be..." jsem skoro i zapomněla dýchat. Ani komické vsuvky nepůsobily v jeho podání křečovitě. Z ostatních herců musím vyzdvihnout především Ciarána Hindse (Claudius) a Sian Brooke (Ofélie). Bavil mě i "nerd" Horatio v podání Leo Billa a vynikající hrobník (Karl Johnson). Moc se mi líbila scénografie a hudba (při odchodu Ofélie jsem měla husí kůži). Velmi nápadité choreografie (zpomalené pohyby ostatních postav během monologů Hamleta) bohužel kamery zachytily jen občas. Jediné, co bych vytknula, je délka první "poloviny". Přeci jen je divák ke konci už trochu unavený a schopnost soustředit se upadá, čímž trochu trpí zejména monolog Claudia.

plakát

Rozbouřené vody (2008) 

Syrové norské drama, které zaujme zejména způsobem vyprávění, tedy dvojím pohledem na celý příběh. První polovina mě příliš nebavila, ale ta druhá, kdy se objevila druhá dějová linka, mi to vynahradila. Jisté věci byly předvídatelné. Přesto se jedná o nadprůměrný film. (Viděno v rámci Severského filmového podzimu 2015)

plakát

Berani (2015) 

Berani jsou velmi melancholický a pomalý film, který ne každému sedne. Humoru je opravdu poskrovnu, ale těch pár vtipných pasážích rozhodně potěší. Možná se dalo v některých scénách krátit, ale celková stopáž není přetažená. Oba hlavní herci jsou velmi charismatičtí a přesvědčiví. A když už nic jiného, může se divák alespoň kochat záběry nádherné islandské krajiny. (Viděno v rámci Severského filmového podzimu)