Reklama

Reklama

Mordparta

(seriál)
Česko, (2016–2017), 15 h 13 min (Minutáž: 52–62 min)

Scénář:

Tomáš Bombík

Hrají:

Jiří Bartoška, Vojtěch Kotek, Markéta Plánková, Pavel Batěk, Jiří Bábek, Anna Fialová, Jana Pidrmanová, Kristýna Boková, Milena Steinmasslová, Adam Ernest (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(16)

Recenze (79)

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Rodinná pouta s kriminální zápletkou. 1) Spoiler. Epizoda od epizody stále více se vyšetřovatelé zabývají případy svých blízkých, až na konci řady řeší jenom vlastní rodiny. Není pak divu, že u nás kriminalita jen kvete, když jsou policisté takto zaměstnáni. 2) Od skutečných kriminalistů neočekávám přílišné charisma, ale těm seriálovým by dobře seklo. Bohužel Bartoškův vyšetřovatel je pozoruhodně bezkrevný, Kotkův nezvykle zasmušilý, Batěkův prostě nijaký (i když přitažlivý) a o Plánkové bych ani nezaváděl řeč. 3) Jediná epizoda, která byla skutečně zajímavá, byla třetí, Převýchova, odehrávající se v izolovaném dětském internátě uprostřed bouřlivé noci. 4) Autoři se optimisticky domnívají, že si diváci vyžádají další řadu, proto radši některé případy neuzavřeli. 5) 27.7.2017. A vskutku, druhá řada se trochu pochlapila, vyšetřovatelé začali vyšetřovat a to tak moc, že se jim děj, zdá se, už nevešel do kapacity a konec je velmi uspěchaný. Druhá řada za 3*. ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Víte ... jsou ZÁZRAČNÍ. Vyšetřování - především v terénu - vedou způsobem, který si v praxi dost dobře nedokážu představit ... a popravdě: Nechtěla bych být na ně odkázaná. Nicméně - ONI VÍTĚZÍ ... jak jinak. Úmysly tvůrců jsou zajisté chvályhodné a k tématu přistupují nanejvýš zodpovědně - mimo jiné se snaží představit život kriminalisty tak říkajíc komplexně, když nahlíží i do soukromí jednotlivých členů týmu ... jenomže snaha sama o sobě v tomhle případě k přesvědčivému výsledku jaksi nevede. ()

Reklama

yakoob 

všechny recenze uživatele

Hodně to shazuje ta vztahová linka vyšetřujících...Což nemá být právě rodina protipolem toho, co se děje v rovině vyšetřování?? Rodina jako místo, kde mohou najít alespoň trochu odpočinek od pracovního vypětí?? Ten podvádí toho, ta zase onoho, manželství v troskách a děcka neskuteční frackové...A postava Kotka mluví za všechno...Ano, takové věci jsou i v zahraničn tvorbě, ale alespoň ta vyšetřovací linka stojí za to...Tady je to opravdu do očí bijící a ty vztahy měli nechat v Ordinaci v Růžovce (se nedivím, že to pak opakujou na PrimaLove), není to ani trochu napínavé a opravdu, vrah je představen zatím takovým nešikovným způsobem...Ani to moc nejde srovnávat s Připady 1. oddělení, ale když to porovnám třeba s takovým polským seriálem Prokurator, musím říct: nebe a dudy (nebe samozřejmě pro Prokuratora)...Po druhém dílu dávám vale...A to jsem myslel, že s Bartoškou to půjde... ()

gogos 

všechny recenze uživatele

První serie Mordparty měla poměrně slušný rozjezd, ale posléze se začaly střídat průměrné díly s proměnlivou kvalitou a závěr byl vyloženě tristní. Herecké obsazení nebyla špatné, především Kotek s Bartoškou překvapili.Jednotlivé případy byly kvalitativně kolísající a zápletka celé série byla s každou další epizodou horší a horší. Škoda. Tým ohrožený suspendací s osudy jednotlivců sliboval více, než nakonec nabídnul... Průměrné 3* ()

Parm1 

všechny recenze uživatele

Kotek, který si tu hraje na ranaře, si to dává docela na pohodu a zostra. Ku*vy, chlast a chlebíčky, to je jeho. A kdyby ho ke konci nepodřízli, mohl na tom být ještě líp. Ale Barťák, to je tragédie všech tragédií. Pokud má člověk nakoukaných stovky dílů různých kriminálek, tak v podstatě zná všechno to, co řekne, ještě dřív, než to řekne. Ostatní herci celkem v pohodě, ale pro příště je určitě co zlepšovat. ()

Galerie (436)

Zajímavosti (8)

  • Policistka Naďa (Markéta Plánková) se ptá podezřelého otce (Karel Dobrý): „Co máte proti Vaší snaše?“ On je ale vyšetřován proto, že budoucí manželka jeho syna byla právě zavražděna. Takže nebyla to snacha, protože k vraždě došlo před svatbou a měl být správně použit minulý čas, jelikož byla mrtvá. Další nesmyslná věta je v pitevně, kdy partner zavražděné říká: „Nikdy se nesmířil s tím, že jsem si vzal holku, která je podle něj pod mojí úroveň.“ (sator)
  • Radačinského zatýkají v Motelu Jetel v Králově Dvoře (u exitu 22 z D5). (a-ja)
  • Epizoda se natáčela v budově bývalé dětské ozdravovny v Jetřichovicích na Děčínsku. (skudiblik)

Reklama

Reklama