Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Dokumentární
  • Krimi

Recenze (78)

plakát

Bohemian Rhapsody (2018) 

Celej film jsem nějak odolával, ale pak přišlo Wembley a vybouchlo to. Při Radio Ga-ga to vybouchlo.

plakát

Kramerová versus Kramer (1979) 

Herci září autenticky ve svých rolích tak pevně, jako by to ani nehráli. Těch pár pohledů v soudní síni, mluvilo za vše. Jedno z nejlepších filmových přelíčení. Vítězem je naštěstí Kramer.

plakát

Walter Mitty a jeho tajný život (2013) 

Po druhém shlédnutí zařazuji do TOP. Pro ty, jež sedí doma na kavalci a nepřetržitě sní o dalekých cestách, je film balzámem na duši. Především je film ale pro ty, kteří ve své denodenní práci jak na běžícím páse zapomínají na své sny a ztratili kuráž to změnit. Pro ty je inspirací. A takové filmy má smysl točit.

plakát

12 let v řetězech (2013) 

Nečekal jsem, ze se mě takový příběh absolutně emočně nedotkne. Přerod hlavního hrdiny ze svobodného občana na řetězy svázaného otroka je nepochopitelně odfláknutý a slabý stejně jako hlavní hrdina v přímém srovnání s některými vedlejšími až epizodními rolemi. Film navíc nemá čím překvapit a je lehce předvídatelný. Silný příběh, slabé zpracování.

plakát

Rivalové (2013) 

Kvůli takovým zážitkům miluju filmy. Občas je to čekání ve společnosti nepovedených paskvilů příliš dlouhé, ale pak se někdo vytasí z takovouhle rychlodráhou. Ruce se potí, svaly jsou v křeči a nedýchám. Wow, to byla jízda.

plakát

Pole v Anglii (2013) 

Zase jsem jednou doplatil na svojí chorobnou zásadu neodcházet předčasně z kina. Nemocný scénář a vykuchané dialogy v hlavní roli na jednom suchym poli plném tupých hochů. Bene, plný hub si kameru na ramena neber.

plakát

Ať žije svoboda (2013) 

Už dlouho jsem neviděl tak úžasný herecký (dvoj)výkon. Nepotřebuju, aby mě film za každou cenu šokoval. Tady se dostavily emoce díky slovům a projevům v tak nepřátelském prostředí jako je politika. Emoce na 90%.

plakát

Chybějící obraz (2013) 

Hrůzný osobní příběh je ztvárněn s pomocí nehybných loutek sem tam doplněný dobovými záběry a na pozadí je poeticky převyprávěn způsobem monotóního čtení knihy. Jako vždy mám pocit, že porota z Cannes oceňuje spíše téma než formu.

plakát

Simon Killer (2012) 

Asi nebudu jediný, kdo si oddychl, když bručící lišák Brady odjel konečně bručet zpátky do USA. Bohužel to bylo až na konci filmu.

plakát

Barva chameleona (2012) 

Vyšňupnutý šnek, smrtící utahování korzetu a orgastické zvuky vyplňující výslechovou místnost nemůžou zachránit nudnou frašku nastavujíci zrcadlo třeba i totalitnímu režimu. Bad choice Variety.