Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Akční
  • Thriller

Recenze (2 602)

plakát

Tenhle příběh je pravda (2021) (seriál) 

Já bych True story asi šoupla do truhlíku s nápisem " lepší béčko". Vůbec jsem se nenudila,  hluchá místa jsem nepostřehla a zahrané to bylo bezvadně, takže neváhám s tou čtyřkou. Myslím si, že se tahle story nesmí brát moc vážně, jinak pohoříte.

plakát

Al Kameen (2021) 

Podle mě by se to tady daleko víc hemžilo čtyřkama, kdyby tam nebylo tolik patosu a to hlavně v závěru filmu. Nebo jestli si tam na to tolik potrpí, čert ví. Jinak jsem byla spokojená a na toho snipera jsem se vysloveně těšila, jak ten mně lezl na nervy.....

plakát

Velká voda (2022) (seriál) 

Výborný seriál, který čerpal ze skutečných  záplav v Polsku, nicméně mně tam ten déšť taky chyběl jak už tady někdo píše. Takže to by byla asi první otázka na ty, kteří to zažili. Jinak bylo všechno maximálně uvěřitelné, dobře zrežírované a herecké výkony byly také super. S tou mamkou hlavní představitelky to možná trochu přepískli, ale co já vím jaké lidi museli zachraňovat. Možná, že i tohle tam probíhalo v nějaké míře.

plakát

To je vražda, napsala: Keltská hádanka (2003) (TV film) 

Včera Angela Lansburyová zemřela, tak jsem se rozhodla nostalgicky zavzpomínat na ty dny a hodiny, které jsem při žehlení prádla strávila s Jessicou Fletcherovou. A že ho bylo hodně, když jsem měla doma ještě moje děti. Nemuselo se u toho moc přemýšlet, respektive vůbec. Stačilo tipnout si nejméně podezřelého a byla jsem doma. Většinou se to splnilo. Teď už je s mnoha kolegy ze své branže, kteří nás opustili před ní. Budiž na ní vzpomínáno v dobrém, byla to sympatická herečka.

plakát

Lenox Hill (2020) (seriál) 

Po dlouhé době je tu dokument, který si na nic nehraje. Než jsem se se všemi lékaři a sestrami ztotožnila tak to trvalo cca dva díly, ale pak mě to tak chytlo, že jsem usnula až ve čtyři ráno a ještě dnes jsem se dodívala na poslední díl. Ono také hrát s nádorem v hlavě nějaké divadlo (i kdyby to bylo před kamerou) je naprosto nemožné. Ano je tam hodně z této oblasti, kde se ocitnete i na operačním sále a budete sledovat jak postupuje operace i když kameraman nebo střihač to utnuli tak akorát, jinak bych asi musela použít rychloposuv. Všichni lékaři, i ti kteří tam odrodili spoustu miminek mají můj obdiv a respekt. Jedno vím určitě. Doktorkou ani zdravotní sestrou bych v žádném případě nemohla být. Stanete se svědky jejich výher, ale i naopak. Tam jsem měla sklon uronit slzu bezmoci.........

plakát

Mej žen jü (2016) 

Schytala jsem to ve Filmové ruletě podle čísel, tak jsem si řekla: " fajn holka, to snad dáš, alespoň si rozšíříš filmové obzory." Načež jsem se do toho pustila. Ovšem to by hned zkraje veškeré mé buňky, které vlastním nesměly řvát, že tohle tedy ne a néééé nebo zdrhnou. Takže cca v polovině ještě dokud jsem držela pohromadě jsem s vděkem za tu vymoženost techniky použila rychloposuv a fofrem dojela do cíle. Dávám tomu jednu hvězdu a to je za mě, že jsem alespoň kousek dala.

plakát

Valley of Love (2015) 

Myslím, že je to včera co jsem tenhle film viděla a nemůžu ho vyhnat z hlavy. Pamatuji si i detaily a to se mně tak často nestává. Je to díky Géradovy a Isabellle. Měla jsem pocit, že nehrají, ale že mluví jen co jim slina na jazyk přinesla. Gérard byl jasnou jedničkou. Ani mluvit nemusel, kde chodí nabírat takové množství charismatu, to je mi záhadou. Při jeho postavě by se tomu možná jeden divil, ale on byl tak přirozený, že jsem měla pocit jako by v těch místech byl na dovolené a já měla tu čest vidět film z jeho soukromí. Když plaval v bazénu, když hledal chladné místo na sezení, když se zadíval do dálky......všude jsem byla s ním. Pochopitelně Isabelle mu byla těsně v závěsu, ale tentokrát si celý film uzmul Gérard. Velikán francouzského filmu a pupek sem, pupek tam:-)

plakát

Jen na skok (2022) 

Tak tohle mě tedy zabolelo. Celou dobu jsem byla v napětí, atmosféru to mělo také super. Předvídatelnost by mě vůbec nevadila, ale na konci to Babak zbabákoval natolik, že jdu s hodnocením dolů a to hodně namíchnutá.

plakát

Maniak (1996) 

Nejsem stoprocentně přesvědčená, že bych normálně dala čtyřku, přece jen tam nějaké to "ale" bylo. Nicméně když jsem viděla jak Reese ve svých dvaceti letech neslezla zpoza klapky a hrála naprosto jedinečně a přesvědčivě, tak to musím zvednout. Byla skvostná postavička se vším všudy. Kiefer hrál psychopata taky báječně, nicméně tady ho Reese trumfla.

plakát

Soused (2021) 

Nevím jak ostatní, ale mně to jako komedie rozhodně nepřišlo. Spíš psychologické drama. Byly tam chvilky, kdy to šlo nad rámec normálnosti, ale s tím jsem se lehce smířila. Jinak výborné, ano, výborné po konverzační stránce. Za mě by tam mohli vynechat hovor Západní versus Východní Německo i když v určitou chvíli to tam asi také mělo smysl nadhodit. Daniel i Peter se do toho perfektně obuli, za to jim určitě patří velká chvála a z nich si Daniel hned napoprvé vyzkoušel režijní porod. A to na výbornou.