Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Akční
  • Thriller

Recenze (2 603)

plakát

Jekatěrina - Season 1 (2014) (série) 

Oproštěná od historických faktů si tenhle seriál docela užívám, hlavně samotnou Jekatěrinu. Uvidíme, zatím jsem po 10 dílu a je to mezi 4 - 5*.....už jen to kostýmové vybavení je za pět....

plakát

Reservation Road (2007) 

Dva otcové, kteří ve stejném okamžiku ztratily svoje životní jistoty a každý se s tím snažil nějakým způsobem vyrovnat. V tomhle případě ale nešlo o ztrátu zaměstnání nebo něco podobného, ale o daleko děsivější událost. To se nutně muselo projevit i na jejich psychickém stavu a já mohla sledovat dvě různé formy změny osobnosti , kteří pod velkým tlakem jednali pro nás možná až neadekvátně. A mně se právě ta postupná proměna jejich charakteru až do závěrečného finále moc líbila. A jestliže někomu konec nesedl, tak mně osobně ano. Joaquin Phoenix a Mark Ruffalo odvedli velmi dobrou práci v rolích otců a Terry George nám ukázal, jak je dobrý i v komornějších filmech.

plakát

Uneseni (2010) 

Na můj vkus se tam neúměrně ječelo, hekalo a vřískalo v různých tóninách téměř po celou stopáž, to by málokdo vydržel. Škoda, přitom španěláci když chtějí, tak umí. A konec byl pojat stylem hrc frc během pěti minut a bylo vymalovaný.

plakát

Kristina Vavřincova (1995) 

Jsem nesmírně ráda, že jsem se dostala k tomuto zfilmovanému literárnímu dílu i když je zakončen jen do doby svatby Kristiny a Erlanda. Možný spoiler: V trilogii končí smrtí Kristiny a jejím životem po boku Erlanda. Rozhodně to neměla jednoduché a na mě se z knihy chrlilo spoustu emocí. Měla sedm dětí, z nichž jedno zemřelo, měla rozervané srdce z Erlanda, který se ne vždy zachoval jako průměrně hodný manžel, přestože jejich vášnivá láska a zloba se přelévala každým momentem. Všem, kdo mají možnost, tento skvost doporučuji. Sama Sigrid Undsetová neměla jednoduchý život. Zemřely jí dvě děti v poměrně mladém věku a tak ví, co taková žena může prožívat. Celkově je z jejího podání patrná znalost vztahů, pocitů a projevů ženy, která je zmítána bolestí, nezměrnou láskou, ale i žárlivostí a smutkem. Po skončení projekce půjdu a najdu si tuhle trilogii, ještě jednou si jí přečtu a přenesu se tak do čtrnáctého století a do vzrušujícího života té doby, v tomto případě do vztahu dvou lidí s celou škálou jejich citů. Přestože knižní trilogie značně převyšuje filmovou podobu, dávám pět hvězd, abych povzbudila jiné k takovým filmovým a knižním perlám jako je tato.

plakát

Královna Kristýna (2015) 

Zklamání, přece jen jsem čekala něco objevného. Málo se mně dostalo, opravdu málo. Nicméně jsem do toho šla opět kvůli Michaelovi......Nechtěla bych žít v té době a už vůbec ne být dvorní dámou. Taková moderní, emancipovaná dívčina, na tu dobu celkem nevídané stvoření.

plakát

Dívka z románu (2015) 

Ženám člověk do hlavy a jejích pocitů někdy nedokáže nahlédnout a tak to bylo asi z větší části i v tomhle příběhu režisérky a scénáristky současně. Ale já se na to ani tak nezaměřovala, jako spíš na to, že jsem měla a mám Michaela jako herce velmi ráda. Sympaťák, který je žel už dva dny na tom obrovském filmovém nebi. A tak jsem si našla pár kousků a budu mu ještě chvíli dělat společnost. Myslím, že jsem mu to dlužná. Jistě, že Millenium a Tak jako v nebi asi už nic nepřekoná, ale i malé střípky jeho filmů, které jsem ještě neviděla, budou mojí vzpomínkou na Tebe, Michaeli..........

plakát

Berlínský syndrom (2017) 

To je těžké odolat takovému fešákovi jako byl Andy. Také bych moc neváhala, ale Clare váhat měla a to mohutně. Napětí až do poslední klapky je výsledkem výborně zahraných rolí a že byly de facto ponejvíc jen oni dva na plátně, přidává na plusovém hodnocení. Jo, holt ten krásný, zajímavý Berlín. Má mnoho uliček, které neznáme a je lepší se jim raději vyhnout. Žel i krasavcům, kterých je tam také požehnaně. Ále co, český kluci jsou přece taky fajn a tak stačí do Berlína zaskočit pracovně a šup domů i když........no co si budeme povídat..........

plakát

Micro Men (2009) (TV film) 

Za prvé je mně Martin sympatický a přiznávám, že jsem jeho Chrisovi fandila, ale dějiny nepředělám, to se nedá nic dělat. Za druhé bylo tohle téma podané takovým způsobem, aby jsem se neutopila v technických výrazech a je tudíž pro každého stravitelný. Za třetí jsem se i pobavila, například pozvánka Chrise do restaurace na polévku byla parádní a těch vtipných momentů bylo rozhodně víc. A za čtvrté se málokomu podaří takovou příjemnou formou předložit poměrně složitý vývoj dvou konkurenčních firem a jejich boji na trhu. Jestli to bylo do puntíku všechno přesné, to už je jiná věc, ale ten základ určitě a já jsem vděčná za další zářez do mých skromných vědomostí.

plakát

Seal Team 6 - Koncovka (2017) (epizoda) 

O nějakém SEALu jsem pochopitelně neměla ani ponětí, tak jsem se uchýlila jako vždy do wiki a doporučuji to všem. Hodně mi to pomohlo v chápání mnohých situacích a jsou tam i jiné zajímavé údaje. Asi je to těžko zpracovatelný seriál (snažit se relativně držet skutečností), ale já jsem se po počátečním střihačském šílenství zklidnila a sledovala jsem, jak se žije takové jednotce, která je de facto druhou rodinou a na druhé straně jak se jim žije v jejich skutečných rodinách. Zajímavé, neotřelé, akce v normě normálnosti, tedy pokud to tak lze vůbec nazvat a já se vzhledem k šokujícímu konci určitě těším na druhou sérii.