Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Dokumentární
  • Dobrodružný
  • Krimi

Recenze (5)

plakát

Berlin ´36 (2009) 

K tomuto filmu jsem se dostala skrz hledání informací o skutečném případu, na kterém je film založen, tím pádem mi nemohlo uniknout, jak málo se film drží skutečnosti ohledně postavy Marie Ketteler. Jenomže snímek se tváří jako historický film podle skutečné události, tak si asi dost lidí bude myslet, že takto to doopravdy bylo, bohužel. K filmu - Sebastianův věčně vyplašený pohled perfektně seděl k jeho roli, ale v těch ženských šatech působil jako pěst na oko. Celkově snímek dost stojí na výkonu dvou hlavních hrdinů, zbytek je poněkud průměr.

plakát

Babicovy dobroty (2008) (pořad) 

Babica vaří stylem pejska a kočičky, prostě naházíme do pánve vše, co dům dal a je to. Od kuchařského pořadu ale čekám něco víc, čekám zajímavé recepty, které by mě nenapadly, čekám kuchařskou inspiraci, ale zde toho není ani za nehet. Babica prý vaří "pro vobyčejný lidi", ale vždyť i jednoduché či levné recepty určitě jdou udělat lépe. Z té směsi kde čeho v bublajícím oleji a podobných lahůdek se mi již od pohledu zvedal kufr, navíc když to vše bylo doprovázeno tak pitomým komentářem. Celkově mám s postavou pana Babici asi největší problém, jelikož na mě působí jako neskutečně tupý buran (ale cílová skupina se s tím asi ztotožní), co přišel někde ze chlíva a přišel si hrát na kulináře.

plakát

Once (2007) 

Once je důkazem, že i komorní film natočený na ruční kamery, nahraný neherci, bez kulis a se skromným rozpočtem si může získat filmový svět a nakopat všem těm velkofilmům zadek. Už jen za to smekám klobouk. Film je jednoduchý, čistý, citlivý, věrohodný, divák se kochá scénami Irska, vše prožívá se sympatickou hlavní dvojicí a hudba...ach ta hudba! Zamilovala jsem se do soundtracku od první do poslední písně. Markéta Irglová je famózní zpěvačka, okouzlující svým zpěvem půl planety a v její rodné zemi ji registruje jen pár nadšenců, bohužel.

plakát

Mazaný Filip (2003) 

Celý ten film je jedna velká nadsázka, a nadsázku, tu já můžu. Tudíž oceňuji všechny ty hlášky, které už snad znám zpaměti a výkony mých oblíbených českých herců. Chechtám se i po několikerém zhlédnutí a tleskám :) Dost lidí nad Mazaným Filipem kroutí hlavou, ale pro mě je to perla.

plakát

Gympl (2007) odpad!

Měl mě varovat už začátek - banda puberťáků ze sebe prkenně souká dialogy "cool" mládežnickým jazykem, ze kterých přímo čiší, že jejich autorovi už hodně dávno není dvacet. A ani dál to nebylo lepší. Nechápu, skutečně nechápu, jak někdo tento film může brát jako svědectví o této generaci, jako nějakou výpověď či něco podobné - vždyť je to jen kopec klišovitých předsudků o tom, že všichni dnešní mladí jsou stejní, hloupí fracci. To mě na tom filmu, s prominutím, sralo nejvíc - v době, kdy vyšel, jsem byla ve věku jeho hlavních hrdinů a nevěřila jsem vlastním očím - TOHLE si o nás myslí dospělí, TOHLE nás nějak reprezentuje, TOHLE o nás má udělat nějaký obraz? No to snad nemyslíte vážně. Ani dobří herci, ani Wichova hudba nemůžou zachránit film, který ze sebe dělá něco, co není . A doporučuji to přejmenovat na "Učňák".