Svižná cooking-show, v níž Jiří Babica učí diváky připravovat většinou rychlé a chutné pokrmy. První série pořadu je z větší části zaměřena na tradiční českou kuchyni. (Pumiiix)
:::::::::::::::: Pořád a pořád dokola. Kdy už vymyslí nějakou zábavnější kuchařku ?? Originálnější ? Třeba i vtipnou. Šlo by i zábavnou ??? ::::::::::::::::
,,Pan Jiří Babica je ve svém oboru opravdový mistr." To je možné, ale coby televizní tvář člověk absolutně bez charismatu, mluvící špatnou nespisovnou češtinou... Typicky novácká ,,mluvící hlava", uměle vytvořená celebrita bez zásluh a skutečných znalostí...
Člověk který se jak už to často bývá zvykem zcela minul svému původnímu řemeslu, ale proč ne, i amatér může bejt kolikrát lepší než profík (vidíme to ve všech oborech, ale ti erudovaní si to jen nechtějí přiznat, sami víme co je k tomu vede), kuchař tedy možná dobrej (zcestovalej) ale jinak úplnej televizní amatér, nevím kdo tyhlety lidi stále protěžuje...Asi to zas není tak těžký založit si svůj vlastní pořad:-) Nejlepší na celém tomto pořadu jsou tak možná ty Babicovy jistě luxusní hodinky a občas ty nesnesitelně připitomělé kecy:-) Co se týče teď nově přes masmédia večně masírujícího se dua Babica-Polreich na konkurenci, tak jsem přeci jen trochu pro Babicu (kterej Polreicha snad ani nenapadl). Polreich je sebestřední arogantní machírek, kterej neví kde žije,kdy si myslí že je ve svém oboru naprostej "KING", navíc vaří draze a především pro snoby, typický čecháček, který bude kritizovat kde koho, hlavně aby se udržel on Sám na pomyslném výslunní...Prý by si nic od Babici do huby nevzal, zajímavé, já bych si zas nic nevzal do huby od pana Polreicha, nikdo ho k tomu přeci nenutí, ale jestli nic neochutnal, pak se tento výrok vymyká opět zdravému rozumu, tímto gestem neuráží jen mě ale všechny ostatní lidi, se kterýma Babica vaří, jestli jste si všiml, on ve svém pořadu nevaří jen sám sobě ale i lidem kteří tam donesou různé recepty:-) Udivují mě rovněž komentáře typu, "Jirka nic neumí" apod, jak to může říct nějakej moula, kterej neví ani jak vypadá vařečka,nikdy ni nedržel snad ani v ruce a kterej pochopitelně sám nic neumí, tedy krom kritizování..
Na tomto všem mě nejvíce baví ta hysterie dobře přiživovaná tiskem, zejména časopisem REFLEX, a to kolik lidí papouškuje, co si někde přečetlo. Jinak jíst se dá bez sebemenší újmy podle mě všechno, co Babica připraví, a na některých pokrmech se dá i pochutnat.
No tak jestli si nekdo mysli, ze kritika Babicy je hysterie, protlak kydnuty na olej a zality dvema litry vody bolonska omacka, michat veprovej kotlet s protlakem a nivou (protlak ma pan Prasnica vubec hodne rad) je v poradku ci snad ze jeho "vesely segedin" je neco normalniho, tak ocividne nikdy nevaril a jedine co v zivote zvladl je asi tak leda ohrat si parky. Obcas je jen demagog, nekdy vylozene lze - nebo je jen proste tak hloupy. Viz priprava lilku do jeho "ratatule" apod. Hanba vam, pane Babica!
Relácie o varení všeobecne považujem za jeden z najnižších filmových produktov. Nech to uvádza aj ten najlepší šéf kuchár na svete, vždy to bude len blbosť pre gazdinky. Občas sa niekomu tam podarí vsunúť aspoň nejaký vizuálny, originálny nápad alebo zábavného kuchtíka, či fešnú kuchárku. V "Babicových dobrotách" nie je nič, čo by stálo za pozretie. Jiří Babica je nechutný, upotený, uhundraný chlap. Počítam, že si ani neumýva ruky, keď ide z toalety. Ja by som veru tie jeho "dobroty" nejedol. Odpad!
Jelikož chodím na hotelovku, je mi z pseudokuchaře Jirky Babici fakt do breku. "Vařím jednoduše a z ingrediencí, které jsou u nás běžně dostupné..". Ale jdi, Jiříčku. To i kdyby ses rozhodl vyzvracet do kastrolu, tak výsledný dojem bude chutnat lépe, než ty tvoje výmysli... Zdraví kuchaři z Lázní!