Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Horor
  • Komedie
  • Drama
  • Sci-Fi

Recenze (59)

plakát

Top Gun (1986) 

Je nutné dodat, že tento film v tehdejší době znamenal revoluci v pokroku při natáčení leteckých scén ve vzduchu. A do toho pořádně našlapaná osmdesátková hudba jenom podtrhuje atmosféru. Tímto filmem se inspirovali i jiní tvůrci, kteří se snažili vytvořit podobnou atmosféru ve svých filmech, jenomže Top Gun byl ovšem první. I samotní letci byli mnohem hezčí, sympatičtí, drsní a taky správní frajeři než ve dvojce natočené po X letech. Když jsem viděla film poprvé, byla jsem v eufórii a na ty časy nezapomenu.

plakát

Sraženije (1986) 

Průměrná záležitost. Ale za to, že tam vynechali scénu s okenní římsou, dávám jeden bod dolů.

plakát

Made in Britain (1982) (TV film) 

Jedna hvězdička za herecký výkon Tima Rotha. Jinak ten film mi v podstatě nic neřekl.

plakát

Poslední Mohykán (1992) 

Hudba hezká, herci taky fajn, velkolepost nechybí i s dojemnými scénami. To vše je sice pěkné, ale bylo by to lepší, kdyby se američani začali trochu víc držet děje románu pana Coopera, protože spousta míst bylo úplně jinak a některé dodané scény navíc byly vymyšlené. Konec byl taky úplně o něčem jiném. Kdybych nečetla knihu, nechala bych hvězdičky 4.

plakát

Dracula (1992) 

Asi nejlepsí zpracování Drákuly. Akorát ve srovnání s knihou tam bylo hooodně dějových pasáží zkráceno a vynecháno (možná proto, aby děj byl svižnější) a na místo nich tam přibyly milostné scény Drákuly s Johathanovou manželkou Minou. Trochu jinak pojatý Drákula... Konec se taky odehrával na úplně jiném místě, avšak usmrcení hraběte se věrně drželo podle knižní předlohy.

plakát

Stroj času (2002) 

Knihu jsem četla a musím říct, že tohle se rozhodně neshoduje s příběhem podle knihy H. G. Wellse! Film se také vůbec nechová vědeckofantasticky, žádná plnohodnotná polemika o budoucnosti, jenom čistě nastolený příběh se strojem času.

plakát

Tarzan (1991) (seriál) 

Zábavné to bylo a nostalgie je mrcha!

plakát

Strážci vesmíru (1993) (seriál) 

Když šlo do tuhého, tak ve většině případech na konci boje zaúčinkoval megazord s mečem, čímž byl záporák zničen a to už mě tehdá lezlo na nervy. Meč megazordu je prostě všemocný. 1 hvězdička za Bulka a Sculla jako kulturní vložka na konci každého dílu.

plakát

Dinosaurové (1991) (seriál) 

Sitcomy sice nesleduji, ale tohle přece jenom určitou míru zábavy má. 1 hvězdička navíc je z nostalgie.

plakát

Star Wars: Síla se probouzí (2015) 

Sorry, ale Darth Vader byl poražen a temná strana byla poražena. Takhle to taky mělo skončit! Co tohle mělo znamenat, je pouhá komerce a ždímání peněz z legendární ságy Star Wars.