Reklama

Reklama

Série(3) / Epizody(75)

Obsahy(1)

Americký rodinný dobrodružný seriál inšpirovaný dielom spisovateľa Edgara Rice Burroughsa s ľahko komediálnym nádychom opisuje ďalšie dobrodružstvá divokého Tarzana, ktorý sa stratil v africkej džungli ako dieťa, keď jeho rodičia spolu s celou výpravou prišli o život. Vychovávali ho zvieratá a predovšetkým opice, z ktorých najvernejšou mu je roztopašná Cheetah. Tarzan (WOLF LARSON) nemá žiadne spoločenské vzdelanie a hovorí lámanou angličtinou. Je však statočným ochrancom prírody, zvierat, životného prostredia a čestných ľudí, ktorých nečakane stretáva v džungli. Jeho život nečakane ovplyvní priateľstvo s členmi vedeckej expedície. Najviac si obľúbi Jane Porterovú (LYDIE DERNIEROVÁ), francúzsku vedkyňu, ktorá pracuje na záchrane ohrozených druhov zvierat. Jej spolupracovníkom a Tarzanovým verným kamarátom sa stane Roger Taft Jr. (SEAN ROBERGE), syn bohatého podnikateľa z New Yorku, ktorý v africkej džungli vybudoval výskumnú stanicu. Simon Govier (MALICK BOWENS) je zase priateľský domorodý Afričan, ktorý vyštudoval v Anglicku. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (125)

cheyene 

všechny recenze uživatele

Možná, že je to odpad, ale já jsem to sledoval velmi rád. Nejlepší díly byly ty, kdy se v džungli objevovali staří známí záporáci - Manuel, Bruno a další. Proti nim se stavil tradičně Tarzan, Roger, Jane, Simon, později Jack a také Cheetah, Tantor a Juma! Nebylo to špatné - dobro vždy vítězí nad zlem - a tak by to mělo být... Možná, že bych ještě na nějaké VHSce našel na jejím konci kousek nějaké epizody ;) ()

Ištván87 

všechny recenze uživatele

Pro mě osobně to voní dětstvím. Vzhledem k tomu, že jsem tenkrát začínal chodit do školy a každej všední den pro mě byla šílená noční můra, tak seriály typu Knight rider, Helena a její chlapci, Vražedné pobřeží nebo právě Tarzan (o Magionu a studiu Vega na český tv nemluvě) pro mě byly útěkem od tragičnosti mého života a toho, že zejtra je taky den a já budu muset zas vstávat v sedm ráno a jít do školy se učit a občas na sebe nechat řvát naší úču (s ohledem na její věk a praktiky bych viděl výchovu někde v Hitlerjugend). Takže ty dvě tomu dám. Za všechno co pro mě tyhle seriály tenkrát znamenaly. ()

Reklama

cachina 

všechny recenze uživatele

Tento seriál a mnohé další (Odpadlík atd.), které byly k vidění na obrazovkách v mém dětství, se velice težko hodnotí. Na jedné straně se možná jedná o odpad (alespoň u Tarzana určitě), ale na straně druhé, když jsem byl malý jsem to neuvěřitělně sjížděl a nenechal si ujít ani jediný díl. Takže volím zlatou střední cestu. Tři *. ()

kingik odpad!

všechny recenze uživatele

To tenkrát běželo někde v televizi, a byl jsem ještě v pubertálním věku, tak jsem to tak nevnímal, ale už tenkrát mě to nijak zvlášt nebavilo. S odstupem času to byl seriál pro ostudu, hrozná amatérská režie, velmi banální příběhy a Wolf Larson měl super vlasy. Ale nenašel jsem na tomhle seriálu nic, co by mě upoutalo. ()

Prochy38 

všechny recenze uživatele

Přemýšlím, co tady všichni blbnete... Tento seriál jsme hltali úplně stejně a každej! Nehraju si na nostalgii, ale ve svojí době to mělo kvalitu. W. Larson coby Tarzan neměl chybu, mně se teda Jane (L. Denier) nelíbila, ale zvířata byla zmáknuta dobře. Vidět asi všechny díly, mluvím třeba trochu jinak, ale to, co jsem viděl se mi líbilo a dobře si to pamatuji. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (2)

  • Byť plakát hovoří jinak, slon, který byl jedním s Tarzanových přátel, je ve skutečnosti slon indický, což samozřejmě není možné, protože Tarzanův příběh je z Afriky. (Prochy38)
  • Kvůli přípravě na roli Tarzana cvičil Wolf Larson denně dvě hodiny, po dobu několika měsíců. (Pumiiix)

Reklama

Reklama