Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Pohádka
  • Akční
  • Animovaný

Recenze (9)

plakát

Mandragora (1997) 

Noo, tak tedy nevím. Zajímavé téma s velkým potenciálem. Ale nějak jsem tomu moc nevěřila. Zpracování takové dosti zfušované. Nic moc to ve mě nezanechalo. O tomto tématu jsem četla knížku, takže mě tam v zásadě nic nepřekvapilo. Trochu mi to připomnělo film "Už zase skáču přes kaluže". Nikoliv dějem, ale vizuálně.Taky takové jako pod vodou, tohle se mi opravdu moc nelíbí, dívám se sice na film mimo jiné o narkomanech, ale nutně se tak cítit nepotřebuji, takže bych preferovala kdyby byl film trochu "čistější" a nikoliv očima někoho na heráku, navíc když všichni brali perník. Trochu mišmaš.. Markův začátek s drogami byl taky trochu přitažený za vlasy a moc to nedávalo smysl. Ano, ponížený a bla bla, ale prostě nevěřila jsem tomu. A ten konec už je úplně přitažený za vlasy. Pár světlých chvilek tam bylo, ale... dost málo..Znovu a lépe.

plakát

Hobit: Šmakova dračí poušť (2013) 

Jsem v zásadě příjemně překvapené. Opravdu jsem po delší době šla z kina celkem s nadšením. Koukalo se na to opravdu hezky, scény strhující a plitké mi to nepřipadalo. Bavila jsem se dobře.

plakát

Vlk z Wall Street (2013) 

Vážení, opravdu nechápu tak dobré hodnocení tohoto filmu. Za co proboha?? Za tak neskutečně plitký děj? Žádná fakta, prostě NIC? Jako nezlobte se na mě, ale hodnocení 86% pouze ukazuje náš úpadek. V zásadě mi nevadí děvky, drogy a peníze. Ale nesmí na přehrávání těchto záběrů být film postaven. Měl by mít snad nějakou myšlenku. Tady jsem se žádné nedočkala. Opravdu ztráta času, kdybych místo toho skládala povlečení, tak se snad budu bavit víc!!!

plakát

Krásno (2014) 

Ehn. Ta přehrada se jmenuj Krásné. A ne Krásno.

plakát

Star Trek: Do temnoty (2013) 

Jednalo se o velkolepou podívanou, ale nemohu se zbavit dojmu, že je to jen další film, který je určen na pohled. Z akce do akce, ale nic hlubšího nehledat. Star Trek sice znám a viděla jsem většinu dílů, ale nejsem zanícený fanoušek. Možná proto mi to celé nějak nedávalo smysl. Nic jsem se nedozvěděla. Po filmu zbylo jen mnoho otazníků, ale nic hlubokého.

plakát

Účastníci zájezdu (2006) 

Navzdory mnoha ne zrovna pochvalných komentářům, musím nesouhlasit. Na své první dovolené jsem byla těsně po revoluci (v 7 letech) v Bibione a potom na několika dalších. Díky tomuto filmu si na to vždy s úsměvem vzpomenu. Cesta "luxusním" autokarem, vaření z konzerv a spol. Neříkám, že je tento film nejuvědomělejším co jsem kdy viděla. Ale jako relax naprosto ideální. Pár věcí bych sice vypustila, ale v zásadě je to pro mě příjemně strávený čas. Nemám problém ani se stařenkami hledajícími místo setkání se svou láskou a tak i do jisté míry své mládí. Scéna s tangem byla nádherná. Kdo čeká intelektuální podívanou, ať se nedívá :)

plakát

Čokoláda (2000) 

Film, který jsem viděla asi tisíckrát. Ani nevím, co mě na něm tak přitahuje. Hlavní představitelé podali dle mého názoru velmi dobrý výkon. Dýchá z něj na mě pohoda a taktéž určitá nostalgie. Je zde velmi hezky vykreslena "zaprděnost" městečka a předsudky jejich obyvatel. Nenapadá mě nic, co bych mohla vytknout.

plakát

Little Ashes (2008) 

Na tento film jsem přišla naprostou náhodou. Kdyby v něm hlavní roli neztvárnil Robert Pattinson, tak by mi zůstal asi utajen. Film je proložen množstvím poezie Lorky a obrazy Dalího. Leč má toto dílo určité mezery (překlad básní do AJ, diskutabilní španělský přízvuk, a kupříkladu chybný výklad Dalího obrazu), tak se mi velmi líbil. I na vzdory určité kontroverznosti. Příběh jsem před shlédnutím filmu neznala, tudíž mě jeho konec překvapil, což beru jako výhodu oproti "zasvěceným". Vnímám jej jako hluboké dílo, které mi z hlavy nevypadne hned po jeho shlédnutí.

plakát

Velký Gatsby (2013) 

V zásadě nemohu říct, že bych byla vyloženě zklamaná. To, že se jedná o film, který je hezký na pohled, ale to je vše jsem věděla, než jsem na něj šla. Musím však říct, že "předčil" má očekávání. Tento výtvor bych charakterizovala jako umělého, růžového pudlíka s velkou mašlí a spoustou cingrlátek. Velmi plytké charaktery postav - hlavně vypravěče - ten tam snad byl jen do počtu. Po hodině sledování jsem zjistila, že se ve filmu vlastně nic nestalo. Na konci se děj sice trochu zrychlil, ale rozhodně to situaci moc nezachránilo. Jediné co oceňuji, jsou opravdu překrásné kostýmy nejen od Miuccia Prada a příjemná hudba.