Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Horor
  • Komedie
  • Sci-Fi

Oblíbené filmy (10)

Sedm

Sedm (1995)

"Smrtelný hřích potkáváme na každém rohu, v domácnosti a tolerujem ho...Tolerujem ho, protože je tak běžný. Je to pravda. Tolerujem ho od rána do večera. Teď to tak nebude..." Ponurá atmosféra, která zaleze až do morku kostí a nepustí se ani po závěrečných titulcích... Bezchybná režie, skvělé obsazení, vyzdviženíhodný výkon Kevina Spaceyho a jeho geniální dovršení sedmičky...Žádný jiný film mě takhle nezničil...Bravo, Davide.

Seznamte se, Joe Black

Seznamte se, Joe Black (1998)

Upozornění: Je to nudné...až megalomansky nudné a zdlouhavé. Ale Hopkins, Forlani, Pitt (v tomto pořadí a s minimálními odstupy) spolu s tou nejdojemnější hudbou dokázali tu nudu zatlačit do pozadí a strhnout veškerou pozornost na ně. Jen málokomu jsem tak věřil jejich role, jako těmto třem. Brilantní.

127 hodin

127 hodin (2010)

V několika málo případech z mnoha mnoha filmů se občas stane malý zázrak. Film Vás donutí se zamyslet nad svým vlastním životem...Scénu, kdy Aron vychází z kaňonu a obklopí jej po velmi dlouhé době znovu slunce, řadím k nim. Chápu, že mnozí lidé tuto scénu takto nevidí, ale určitě pochopí, o čem mluvím. Něco co totiž považujeme za naprosto samozřejmé, může totiž ve vteřině navždy zmizet.

Návrat do budoucnosti

Návrat do budoucnosti (1985)

Nejúžasnější dobrodružství ze všech, fenomenální hudba Alana Silvestriho a životní role Michaela J. Foxe... Co víc chtít?

Čistá duše

Čistá duše (2001)

Vynikající zpracování životního příběhu Johna Nashe, strhující výkony Russella Crowea a Jennifer Connelly, výborný hudební podklad a samozřejmě twist, který řadím k jedněm z nejlepších...SPOILER: Jaké to asi je, zjistit, že je člověk blázen a musí vědomě vytěsňovat část své osobnosti, aby mohl žít "normální" život? Doufejme, že se to nikdy nedozvím... P.S.: Všimněte si, že když Marcee plaší holuby, nějak to nefunguje...

Statečné srdce

Statečné srdce (1995)

Cítím povinnost komentovat toto dílo ihned po jeho zřejmě stém zhlédnutí. Lituji všechny ženy, které mají k válečným filmům odpor, a proto jej nikdy neuvidí...Pokud přehlédneme tu syrovou brutalitu bitev, film takto naplněný city budete totiž i mezi ryze romantickými jen těžko hledat. Přiznám se, stokrát zhlédnutý, stokrát prolit slzami:)

Rváčův deník

Rváčův deník (1995)

Absolutně neskutečný výkon mladého DiCapria, vynikající scénář podle šokujícího životního příběhu básníka Jima Carrolla, a nejlepší protidrogový manifest vůbec...to vše ve 102 strhujících minutách podpořených výborným soundtrackem. S nadšením, odporem a zděšením jsem sledoval, jak rychle může člověk klesnout na společenském žebříčku až na úplné dno...Geniálně znepokojující.