Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Horor
  • Animovaný

Recenze (803)

plakát

Dokument o Tyleru Durdenovi (2021) 

Sympatie se k němu mnohdy hledají těžko (i on sám koneckonců o sobě nemá problém říct, že je zmrd), ale rozhodně jde o zajímavou osobnost se zajímavou osobní drahou, kterou má smysl sledovat. A Havlík jí shrnul výborně.

plakát

Zóna zájmu (2023) 

Film o holocaustu, ve kterém je nejděsivější jakékoliv znamení, že se holocaust vůbec odehrává. Každý výkřik, štěkot psů, výstřel zbraní nebo jen záběr na kouř vycházející z komínů, mnou přejel jako nůž máslem, protože jedna z nejhrůznějších kapitol moderních dějin je za zdí a připomíná se jen drobnými náznaky na pozadí obyčejného života. V minimu okamžiků, kdy se zlo (pořád ale bez přímého záběru) objevilo na povrchu, ztuhnul jsem. Stačila na to zmínka o peci. A když nakonec začaly titulky, cítil jsem se hůř, než v jakémkoliv moderním horou, protože to nebyl konec filmu, ale díky hudbě několikaminutová závěrečná projížďka peklem, v podobě milionů lidí prosících o život, který se změnil v prach. Bylo mi z toho zle... jako když člověk naplno pocítí zrůdnost holocaustu.

plakát

Ghost in the Shell (1995) 

Naprosto opojný zážitek, který se dá slovy těžko vyjádřit. Kyberpunk v praxi, jak nejlíp může vypadat.

plakát

Občan Kane (1941) 

Technická stránka je po všech směrech perfektní, ale extra silný zážitek mi to nedalo. Silněji na mě zapůsobila jedna scéna a pochválit musím závěr, ale to je tak všechno. Je to pro mě prostě "jen" dobrý film, který na nejlepší všech dob nemůže ani pomyslet.

plakát

Wonka (2023) 

S tím filmem je všechno v pořádku, ale prostě to není něco, co bych úplně docenil. Muzikály a pohádky prostě nejsou moc pro mě.

plakát

Mazací hlava (1977) 

Absolutně nechápu, co to kurva znamená, ale nemohl jsem odtrhnout oči. Něco tak nepříjemného jsem neviděl ani nepamatuju. Co má Lynch sakra v hlavě?

plakát

Akira (1988) 

V cca první polovině spíš fajn podívaná, ve druhé nadupaná jízda. Nedivím se, že se z toho stal takový kult.

plakát

Gangy z Birminghamu (2013) (seriál) 

Sráží to dolů poslední série, plná podivného vývoje postav a celkově zvláštního děje, k čemuž bylo nakročeno už předchozí sérií. První čtyři série ale špička s dokonalým závěrem třetí série, který považuju za jednu z nejlepších seriálových scén všech dob.

plakát

Barbie (2023) 

Tak těsně mezi třemi a čtyřmi hvězdičkami jsem nebyl ani nepamatuju. Nakonec ale vyhrává skvělý vizuál, herci a to že mě to i přes minimum zasmání hodně bavilo. Fakt je to ale jen těsně.

plakát

Scott Pilgrim jde na věc (2023) (seriál) 

Mezi čtyřmi a pěti hvězdičkami. Po druhém zhlédnutí ale dám těch pět, protože mě to hodně baví, animace je skvělá a dokáží zafungovat i emoce.