Reklama

Reklama

Scott Pilgrim jde na věc

(seriál)
  • USA Scott Pilgrim Takes Off
Trailer 3
USA / Japonsko / Kanada, 2023, 3 h 40 min (Minutáž: 26–29 min)

Režie:

Abel Gongora

Předloha:

Bryan Lee O'Malley (komiks)

Hrají:

Michael Cera, Anna Kendrick, Mary Elizabeth Winstead, Brie Larson, Aubrey Plaza, Mae Whitman, Alison Pill, Ellen Wong, Kieran Culkin, Mark Webber (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Scott Pilgrim se konečně seznámí s Ramonou Flowersovou, o které po nocích sní. Nejdřív ale musí vyřídit sedm padouchů, kteří to s ní kdysi táhli. (Netflix)

Videa (5)

Trailer 3

Recenze (46)

Blackhand47 

všechny recenze uživatele

Kdyby byl seriál od začátku propagován jako pseudo-sequel, možná bych mu dal i vyšší hodnocení, ale takhle je z toho podobně kontroverzní dílko, jako je třeba čtvrtý Matrix, který se rozhodl jít meta cestou. Obecně mi tenhle způsob vyprávění nevadí a právě zmíněný film Wachowskich nebo komiksový Klub rváčů mám kvůli boření čtvrté stěny a jistých pravidel i rád. Scott Pilgrim má ale obří problém v tom, že jsme všichni čekali věrnou animovanou adaptaci díla, což u západní tvorby obvykle není zvykem a za takovým Japonskem v tomhle zaostává. Byť byl film víceméně věrný, nestihl do omezené stopáže všechny díly komiksu narvat a animovaný seriál to mohl napravit. Místo toho tu ale máme podivné pokračování, ve kterém se cestuje časem, aby se původnímu příběhu zabránilo. Zápletky s cestou časem jsou ale velmi choulostivé a tady se to myslím příliš nepovedlo. Animace je ale perfektní a první díl jsem si vlastně dost užil, dokud nedošlo k onomu zvratu na konci. Další díly mají místy skvělé vtipy, ale jelikož jsem si nesl hořkou pachuť z toho, že nejde o to, co jsem čekal, nevnímal jsem je zrovna pozitivně. Příběhově je to ale i díky jinému směřování zápletky pořád slabší než film i původní dílo... a to je škoda. Když už se rozhodli hrát si s meta-vyprávěním, mohli se více odvázat. Takhle měli tvůrci koule akorát k šílenému kroku... který zůstal nevyužit. Hodnocení: 45 % ()

Jeoffrey 

všechny recenze uživatele

Scott Pilgrim jde na věc je něco úplně jiného, než co jsem v úvodu čekal (prostou anime adaptaci) a ani po poslední epizodě se nemůžu rozhodnout, jestli je to něco, co jsem potřeboval nutně vidět, nebo co jsem si přál. Ano, rozšiřuje se tu příběh, hodně se tu rozkreslují některé postavy, ale jsem dostatečně velký fanoušek Scotta Pilgrima a jeho vesmíru, abych to nekriticky a nadšeně ocenil, abych si to opravdu užíval? Animačně jde o solidní počin, studio Science Saru rádo pracuje na netradičních a animačně originálních (na japonské studio) projektech a i tenhle se jim zkrátka povedl. Hudba byla dobrá a také jsem ocenil návrat původních herců z filmu (což byl hlavní důvod, proč jsem u anime dal po opravdu dlouhé době přednost anglickému dabingu). Ale jako celek mě to hlavně tím příběhem zase až tak úplně nechytlo. Nevím, jestli jsem v momentě, kdy mi došlo (konec prvního dílu), že tohle tedy nebude jen adaptace, ale vlastně taková hodně alternativní interpretace s přesahem, neměl příliš velká očekávání a pak nebyl třeba jen zklamaný, že to vlastně nebylo až tak ujeté a unikátní, jak jsem od toho najednou čekal. Takže i když to byl zajímavý seriál, dobře se na něj dívalo, jsem rád, že jsem viděl tyhle postavy v dalším novém provedení, nějak se nemůžu dokopat k něčemu lepšímu, než jen říct, že to bylo fajn - což je pro mě ale jen nějakých 6 --- tady spíš 6,4/10. ()

Reklama

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

V niečom nápadité a invenčné a v niečom nudné a nezaujímavé. To, že to od prvého dielu ide svojou cestou a ignoruje predlohu ( či už komiks alebo film) dokážem rešpektovať. Užijete si to práve preto, že styčné diela poznáte a máte radi. Čo ale zamrzí je určitá plochosť jednotlivých motívov. Hlavná zápletka je minimalizovaná na putovanie za postavami, ktoré ani nerozvíjajú svoje charaktery ani nepodporujú žánrové pravidlo pátrania. Po dopozeraní zostala pachuť zbytočnosti. Až tak skalný fanúšik nie som, aby som sa k tomuto vracal. A keď si už mám pozrieť Scotta Pilgrima tak si pozriem radšej film alebo prečítam komiks. Hoci po tomto si nie som až tak istý, či som z takéhoto typu príbehov nevyrástol. Lebo tu išlo veľmi veľa vtipov a mrknutí úplne mimo mňa. Potešilo ale obsadenie pôvodnej zostavy. Takže solídne 3*. ()

Comics.jto 

všechny recenze uživatele

Alternativní převyprávění bravůrného šíleného příběhu Scotta Pilgrima, tak napůl bez něj. K seriálu je lepší vidět film z kterého vychází jak děj tak styl. Obojí je kombinovaný také s komiksovou předlohou. . Doporučuji spíš kouknout na skvělý film. Který stejnak budete muset vidět (nebo aspoň je to dobré), aby jste měli lepší zážitek z tohoto.  .  Film mám rád hlavně díky kreativnímu střihu, kameře atd. Tady jsem čekal spíš víc kreativní vizuál a animaci, protože to není tolik omezeno rozpočtem. A to zcela splnilo. Teda až na rozmazávání a designy (dle předlohy), to není úplně mé gusto. Ale zase je více detailní v dějí, což ale může být občas i záporná vlastnost.  . Po stránce audia: hudba sedí k příběhu stejně jako u filmu. A zvukové efekty dodávají stylu šmrnc.  . Nezapomeňte že tenhle seriál ani film nesmíte brát vážně.  Celkové hodnocení 7,3/10 ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

stylizací má tohle poloanimé ke komiksu hodně blízko a nabídne nejeden velmi dobrý nápad, nicméně se nemůžu zbavit pocitu že to mohlo být ještě lepší. Přeci jen animace nabízí prakticky neomezené možnosti a tak se mohli tvůrci v čele s autorem vyřádit ještě trochu víc. Nuda to každopádně není a animovaná forma Scottovi sluší...60% ()

Galerie (88)

Zajímavosti (4)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

30.12.2023

Rok 2023 se uchýlil ke svému konci a přišel tedy čas, abychom vám stejně jako v předešlých letech opět představili výroční topky tří filmů a případně taky tří seriálů podle některých z… (více)

Reklama

Reklama