Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Sci-Fi
  • Dobrodružný

Recenze (27)

plakát

Chlapectví (2014) 

Všichni kluci narození na přelomu tisíciletí tak jako já musí v tomhle filmu spatřit něco jako pochopení a alespoň částečně se v některých momentech filmu najít. Kromě toho to bude jednou skvělý dokument doby našeho dospívání. Jen těžko může jiný film než Chlapectví tak dokonale popsat proměnu člověka a jeho osobnosti v průběhu života. Tím spíš, když herci ve filmu doopravdy stárnou.

plakát

Stážisti (2013) 

Slabota. Rozmýšlel jsem se mezi 40% a 60%. Přidal bych i za snahu pobavit, ale tady žádnou nevidím. Tak jako mám rád Nesvatbovi a beru je jako představitele nejlepších amerických kýčovitých komedií, tak mě Stážisti neskutečně nudí. Tedy kromě toho, že se jedná o naprosto drzou a vtíravou reklamu na teambuilding, šlofíkárnu a "zdravý" tlak na zaměstnance GOOGLU, nemá tento film smysl. Zápletka je asi tak zábavná jako kámen. Sorry, nic nudnějšího mě nenapadlo. Kdybych neměl tyhle dva trapáky rád, dal bych hvězdy dvě. Divím se, že jsem to dokoukal.

plakát

Let (2012) 

Když zamhouříme oko nad létáním nohama vzhůru v dopravním letadle, které by všechny možné fyzikální zákony až po ten Newtonův měli tlačit směrem k zemi, jde o nádherný film. Zemeckis prostě ukázal, že nic zkazit neumí a jít na film, pod kterým je tento muž podepsaný, rozhodně není výstřel naslepo. Vynikající Denzel Washington. Doporučuji!

plakát

Chyť mě, když to dokážeš (2002) 

Každý fandíme padouchům. Těm chytrým, nepolapitelným... zvlášť když se jim to všechno daří. Leonardo DiCaprio si určitě zaslouží obdiv každého filmového fandy. Určitě jeden z mých nejoblíbenějších kousků.

plakát

Čistá duše (2001) 

Russel Crowe je dokonalý herec. V "A Beautiful Mind" tento fakt předvádí na 100%. Je to jeho korunní role. Silný příběh, plné dialogy... sakra, co chcete abych na filmu hodnotil? Jako prostý divák jsem byl unešený. Nejsem školený filmový kritik. Pokud je někdo schopen tento film označit například za slátaninu... pokud mě se film líbil, co s tím kritik udělá? Jako normální filmový divák z masa a kostí vám ho doporučuji :) Každopádně TOP10.

plakát

Gran Torino (2008) 

Filmy Clinta Eastwooda mají empatickou stránku. Mají taky koule a drsné hrdiny (většinou je hraje Clint) Gran Torino, můj nejoblíbenější filmařský počin tohoto režiséra, otvírá téma rasismu, je to tak trochu moderní gangsterka a ještě řeší psychologické problémy veterána z Koreje. Je to nesmírně silný příběh.

plakát

Million Dollar Baby (2004) 

Nemá smysl psát dlouhý komentář k filmům Clinta Eastwooda. Je to... Eastwood. Co víc by jste chtěli? Jednohlasné doporučení. Útočí na city, zároveň mistrovsky ve vás vyvolává, co jiní filmaři prostě vyvolat nedovedou. Jednodušeji se to napsat nedá. Ať už je Eastwoodův příběh zasazen kamkoliv, vždycky bude originální a přesto pro jeho styl tradiční.

plakát

Bídníci (2012) 

Mám rád muzikály. A jeden z mých nejoblíbenějších muzikálů jsou Bnídníci. A ano, nejlepším filmovým muzikálem jsou Bídnci v čele s vynikajícím Hugh Jackmanam, mým oblíbeným Russlem Crowem nebo Anne Hathaway, která se sice moc dlouho neukázala, ale i tak bylo vidět její obrovské spojení a soužití s rolí. Ve spojení s dechberoucí hudbou (na píseň "Do You Hear The People Sing" by mi asi nestačili superlativy) Zejména herecký koncert prvních dvou jmenovaných se nejspíš zasloužil o mé plné hodnocení. Již nemám co říct. Atmosférou nabitá, předlohu ctící a ohromě výpravná bomba.

plakát

Nespoutaný Django (2012) 

Už mi ani nepřijde vhodné, psát komentář k dalšímu geniálnímu počinu Quentina Tarantina. Až doteď pro mne byl zástupcem tvůrců hodně "ujetých" filmů. Když se podíváte na Autozabiják, nebo již kultovní Pulp Fiction, nemůžete argumentovat, protože ač se vám film líbil sebevíce, prostě byl "ujetý". Jak by to ale vypadalo, kdyby jsme byli všichni stejní? Jak by vypadal filmový svět, kdyby se všechny filmy točili podle přesně daných a dokonalých šablon? Kdyby byl každý režisér stejný jako Spielberg, Nolan nebo Mendes? Tarantino, je prostě skupina sama o sobě. A je to moc dobře, že něco takového existuje. Django, je totiž klasický Tarantino... a přece uplně jiný než ty ostatní. Django má daleko čistší a jasnější "protirastistické" poslání. Dokáže promluvit do duše a nenuceně vás do tohoto nepopulárního tématu vtáhnout. Ani vy se toho bát nebudete. Možná si toho ani nevšimnete, protože vaši pozornost na plátně upoutá geniální herecký koncert Christophera Waltze a Leonarda DiCapria. Představitel Djanga rozehrál svou roli na výbornou, ale herecky tu jasně vynikají první dva jmenovaní. Waltz, který již zazářil v Hanebných Panchartech potvrdil, co bylo nespornné a to sice skutečnost, že se jedná o jedinečně talentovaného herce. Di Caprio překvapil a zahrál dokonalého hajzla. (Konečně se pustil tváře, kterou hraje už pár let pořád dokola!) Více Djanga už ani chválit nemůžu. Přál bych si udělit šestou hvězdu za vynikající scénu s ku-klux klanem. Dlouho jsem se takto nezasmál.