Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Animovaný
  • Fantasy
  • Akční

Recenze (16)

plakát

Šťastně vdaná (2023) (seriál) 

Nádherná animace, romantika jak u Jane Austen a k tomu trocha fantasy soubojů. Jediné co mě štve je, že musím čekat na další sérii.

plakát

Mezi živly (2023) 

100% za animaci a vybudovaný svět, 75% za sympatické postavy, ale 60% za příběh, který pro mne bohužel bývá tím nejdůležitějším. Stojí za to na to jít, ale přišlo mi, že to dělá z filmu, který by měl být odlehčený najednou dramatickou lovestory, což děti moc nezaujme a dospělí to už viděli zpracované lépe.

plakát

Morganovi (2009) 

Příjemný romcom film, plus body za vtipy a za to, že hlavní pár je sezdaný (jako dospělou už mě tolik nebaví koukat na romantiku, kde se dávají dohromady dvacetiletí), jo a jedna hvězda navíc, abych tomuto fajn filmu zvedla místní hodnocení.

plakát

Holky z lepší společnosti (2003) 

Tenhle film má všechno a to hlavně dobře napsané hlavní postavy, které se kvůli traumatům, které zažily, chovají, jak se chovají. Navzájem si však pomohou a vyspějí (nejedná se o žádné neživé šablony). Je to trochu romantická komedie, a to především svým šťastným závěrem, ale rozhodně to není komedie a romantika je tu spíš ve vedlejším plánu, což jsem byla ráda. :)

plakát

Inkoustové srdce (2008) 

Mě se to moc líbilo. Teď tady zírám na to nízké hodnocení. Film jsem viděla před deseti lety a dodnes si ho trochu pamatuji, což je u mě zázrak a dávám schválně 100%, ať mu alespoň trochu zvýším skóre. :)

plakát

Effie Grayová (2014) 

Film podle skutečné události, která je zajímavá viz https://cs.wikipedia.org/wiki/Effie_Gray, film to i přes skvělé herce a krásné prostředí neumí podat. Proč je tak nesnesitelně dlouho věnováno očekávání toho,  co vyleze z pana Ruskina, když z něj nic nevyleze? Vůbec se nedovídáme proč jednal, tak jak jednal, jen že je nejspíš blázen.

plakát

Jsem božská (2018) 

Holčičí film, náhodou je to fajn oddechovka, zasmála jsem se i dojala. Místní hodnocení je zbytečně nízké.

plakát

Snídaně u Tiffanyho (1961) 

Čekala jsem romantiku, ale bylo to spíš drama. Skvěle zahrané, ale závěrečný happy end pro mě nebyl příliš přesvědčivý - Holly na sobě bude muset ještě hodně zapracovat, aby zase nesklouzla k utíkání od problémů a zvládla žít s mužem, co jí miluje, ale brilianty jí asi nebude mít z čeho kupovat.

plakát

Čára (2019) 

Úplně klasické schéma, ale dostalo mě to nadsázkou a jakousi upřímností. V žánru filmu ze střední je to top.

plakát

Švadlena (2015) 

Parádní film! Dodá vám odvahu pojmenovat věci pravým jménem a nakopat všem zadky. Je potřeba na něj koukat trochu s nadhledem a nečekat tradiční zápletky. Za mě 5*. Na konci jsem měla radost a dojala se současně, to hnedtak někdo nedokáže.