Reklama

Reklama

Už od začátku světa okouzlovali vypravěči své posluchače. Vyskytují se však i jedinci, kteří když čtou nahlas, dokáží postavy přivést k životu. Většina těchto Kouzelných jazyků své schopnosti raději drží v tajnosti. Mortimer Folchart si svůj dar uvědomil až v okamžiku, kdy z knihy nazvané Inkoustové srdce přivolal do našeho světa nelítostného vraha a banditu Kozoroha, jeho poskoka Basta a nakonec Pražprsta, kejklíře s magickými schopnostmi. Bohužel ve stejném okamžiku zmizela Mortimerova milovaná manželka Resa v knize. Od té doby Mortimer po celém světě hledá další výtisk Inkoustového srdce, aby mohl svou ženu vrátit zpět. O dvanáct let později společně s dcerou Meggie na knihu narazí v jednom evropském antikvariátu. Současně se však objeví Pražprst, který se chce vrátit do knihy, ke své rodině... (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (299)

Radyo 

všechny recenze uživatele

Asi jsem divný, že v záplavě dvojek a trojek dávám čtyřku, ale mně se to líbilo. Zajímavý námět, poměrně dobře zpracovaný, samozřejmě že chybičky by se najít daly, ale na celkový dojem aspoň u mě vliv neměly. Brendan Fraser byl sice jen průměrný, ale bohatě jej zastoupili Paul Bettany a zejména "milášek" Andy Serkis. Není to sice na čistých 80%, ale 'u mě dobrý'. ;-) ()

Fr 

všechny recenze uživatele

..a hlasitým čtením dokáží přivést postavy k životu. Většina z těch KOUZELNÝCH JAZYKŮ raději uchovává svůj dar v tajnost, někteří ani nevědí, že jej mají. Dokud není příliš pozdě…. Psané slovo, to je mocná věc! Knihy jsou dobrodružství, obsahují vraždy, zmatek a vášeň. A co tento film? Příběh, který lákal na svět plný fantasie je jen nezajímavě natočená nuda a překvapení jsou tak předvídatelná asi jako, že po neděli přijde pondělí. Pomalé vypravěčské tempo a postavy, které nudí i mé děti! Nelogická kravina, kterou na rozdíl od Cesty do středu Země neoživí ani kapka (byť inkoustová) humoru či triková stránka. PŘÍBĚH ** HUMOR ne AKCE ** NAPĚTÍ * Co uvidíme (možná) příště? Bohužel, žádné pokračování nebude! Režisér I.Softley si vybral knihu pohádek K.J.Erbena a PŘEDČÍTAČ B.Fraser četl z pohádky ,,Dobře tak, že je smrt na světě“. Dobře tak! ()

Reklama

Paxxx.cz 

všechny recenze uživatele

Fantasy od, kterého jsem čekal vzhledem k obsazení o něco více. Kvalitní herci zkrátka těžko pozvednou úroveň průměrného příběhu o lvl výše. Jak jsem očekával, tak z Eliza Bennet vyrostla do krásy a dneska je z ní moc pěkná mladá žena. Laťku filmu vzhůru naštěstí zvedlo mé oblíbené zvíře - fretka, která tu v jistém směru všechno zachránila :D... 60%, ()

Grran 

všechny recenze uživatele

Inkheart je film se skvělým nápadem, dobrými hereckými výkony a i obsazením, avšak vše přišlo tak nějak vniveč.. Děj, ač s obrovským potencionálem, který je ve filmu několikrát připomínán, je rychlý asi jako slimák v medu a také se tak táhne, chvílemi takřka nesmyslné a zbytečné odbočky od děje, který se ale stále točí dokola. Zde se opravdu herci mohli snažit jak chtěli, ale prostě bez využitého potenciálu víc udělat nemohli. Také závěr je poněkud rozpačitý, jak se celý film jen táhne a divák si říká, jak by využil schopností hlavních hrdinů, tak na konci opravdu tyto schopnosti použity jsou, JENŽE celý film dá se říct skončí jednou kratičkou scénou, která nutně přivádí k myšlence, že výrobci filmu už nevěděli jak z medu ven, tak ho utli nožem deus ex machina... Na film se člověk podívá jednou a pokud ho neunudí, řekne si že aspoň zabil čas a více si ho nepustí. Jsem zklamán. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

Blu-ray/// Obsazení 7/10 Děj 6/10 Hudba 6/10 Efekty 7/10/// +někteří herci, některé scény, zajímavý námět -docela fádní, občas trošku nudí, hodně divní záporáci/// Inkoustové srdce je přesně takové jaké jsem se bál že bude. Právě už trailery něco napověděli. Zajímavý námět s celkem dobrým technickým zpracováním, ale hodně debilním scénářem a otravnými padouchy. Několik momentů bylo hodně dobrých (hlavně ty jak četli z knih), ale spousta jich taky byla hodně nemastných, neslaných a fádních. Herci se snažili, jenže dostali do rukou hodně přitroublé a divé postavy. Největší sympatie si asi získal Paul Bettany, které bych ovšem skoro nepoznal. Na Inkoustové srdce rád zapomenu a je jen dobře, že to nedali do kin./// Celkem 63%/// ()

Galerie (37)

Zajímavosti (8)

  • Cornelia Funke, autorka předlohy, několikrát navštívila natáčení. Dokonce se kvůli filmu i s rodinou přestěhovala z Hamburku do Los Angeles. (Petr23)
  • Jennifer Connelly, žena Paula Bettanyho, se tu mihne v cameo roli ženy jeho postavy. (Petr23)
  • V čase 01:07:56 môžeme vidieť hrob Ebenezera Crooka z knihy "Drakológia". (Ronan)

Související novinky

Teatrální Spider-Man 4?

Teatrální Spider-Man 4?

03.11.2008

Sam Raimi je zpátky. Tobey Maguire je zpátky. Kirsten Dunst je zpátky. James Vanderbilt je z kola ven. Scénáristu Zodiaca, který pracoval na první verzi scénáře, nahradil David Lindsay-Abaire. A to… (více)

Šermíři R. E. Howarda nastupují

Šermíři R. E. Howarda nastupují

13.01.2008

Obrovské zklamání z tržeb Zlatého kompasu (srovnatelné s rozčarováním z vlažného přijetí Superman se vrací, takže se vážně pochybuje o pokračování) a následné urychlené odsunutí Inkoustového srdce … (více)

Reklama

Reklama