Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Krimi

Oblíbené seriály (10)

Červený trpaslík

Červený trpaslík (1988)

Snad nejkultovnější komediální sitcom všech dob!!! Megatuny hlášek, kterými lze vést hodinové dialogy mezi přáteli a nikdy neomrzí. Netřeba dlouhých komentářů k tomuto klenotu britské komedie.

M*A*S*H

M*A*S*H (1972)

Fantastický seriál, který je velmi křehkým spojením inteligentního humoru a zcela vážného dramatu osudů z válečného prostředí. I přesto, že je seriál komediální, působí v komplexním pojetí jako smutné memorandum Korejského konfliktu, plného utrpení a zmaru. Určitě se k jeho sledování budu vracet znovu a znovu.

Jistě, pane ministře

Jistě, pane ministře (1980)

Humphrey: "...ježto přesná korelace mezi informací, kterou jste tam v parlamentu pronesl a fakty, nakolik mohou být identifikována a demonstrována, je po hříchu taková, že působí gnózologické problémy a to takových rozměrů, jež velmi zatíží logické i semantické zdroje anglického jazyka břemenem mnohem těžším, než mohou podle rozumných očekávání unést". Hacker: "Proboha Humphrey, co mi to vykládáte"?. Humphrey: "Vy.....jste jim zalhal". Jeden z nejlepších, nejvtipnějších a nejinteligentnějších seriálů všech dob. Myslím, že se v něm najde jen určíté procento populace, ale pro zbytek byla naštěstí natočena Kobra 11, Dallas či pseudointelektuální módní kejda Teorie velkého třesku.

Griffinovi

Griffinovi (1999)

Trampoty Rhode Islandské rodinky sic lehce připomínají žlutohlavou pětici ze Springfieldu, ale nadšeným koncovým divákem je zde jedinec s mnohem vyšší koncentrací vtipné kaše v krevním řečišti. Nic není tabu a u žádné scény si člověk nemůže být jistý, že si udrží jakékoliv logické kontinuum. Suma sumárum, velehory skvělé zábavy pro vybrané gurmány komiky.

Simpsonovi

Simpsonovi (1989)

Plešatý tlustoprd Homer je sice dobrý otec a empatický manžel, ale jeho IQ není vyšší, než jeho věk. Mravokárná, milující Marge s účesem okopírovaným z čepic anglické hradní stráže je věrnou ženou v domácnosti, genialitu a zásadovost osmileté premiantky Lisy kompenzuje darebáctví desetiletého spratka Barta a malá Maggie s dudlíkovým fetišem raději nemluví. Rodinka žije ve Springfieldu, který je plný prostoduchých a sociopatických postav a nesmyslných tradic. Že by modelový vzorek americké rodiny a amerického města? V každém případě jsou Simpsonovi trefným a skvěle animovaným seriálem, běžícím úspěšně na celém světě už tolik let, že zaslouží hluboký respekt. Nejlepší díly: Homer klaunem, Trilogie omylu, Homer versus 18.dodatek ústavy, Akta S.