Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Sci-Fi
  • Animovaný

Recenze (20)

plakát

Balcony Stories (2020) (pořad) odpad!

Musí to dát strašný práce dokázat najít na internetu tak strašně debilní, nezábavná a trapná videa. Protože i když se snažíte sebevíc, probíráte se tou nejubožejší tvorbou na Youtube, přehráváte si zpětně Silvestry na Barrandově nebo lovíte staré vtipy Edy Hrubeše z Tak neváhej a toč, pořád je to všechno lepší zábava než tahle naprostá ztráta času (jak diváka tak i tý holky, co to musí namlouvat). Jako jo, při koroně je doma nuda, ale radši budu mlátit hlavou o zeď než koukat na další díl tohodle, aspoň ušetřim za elektřinu.

plakát

Bohemian Rhapsody (2018) 

Je dobře vidět, že myšlenka filmu o Queenech zrála jako víno a až nyní, 21 let po smrti Freddieho, se podařilo natočit film dostatečně vystihující jeho život a zároveň natolik uvolněný, aby mohl pobavit i publikum, které nezná písničky Queen do posledního slova. Remi Malek byl úžasná volba a je vidět, že si dal opravdu záležet na vystižení Freddieho mimky a pohybů. Vrcholem je scéna na koncertu Live Aid, která je do posledního gesta, do posledního nádechu přesnou kopií originálu. Kombinace výborného hereckého osazení a poutavého vyprávění historie Queen dělá z Bohemian Rhapsody fantastickou podívanou. Nejsem si ale jistý, jestli to tak vidí i ti, co jim Queen nic neříká.

plakát

Casino Royale (2006) 

Úplně jako bych cítil ten závan čerstvého vzduchu. Tohle je naprosto jiný Bond, tenhle bond je konečně člověk co má hodinky na sledování času a ne navádění jaderných pum, člověk, co problémy neřeší demolicí širého okolí, člověk, který když spadne z velké výšky, tak si něco zlomí. Už naštěstí nepotkává záporáky se zlatýma bouchačkama, s diamanty v xichtě nebo nádrží s okouny s lasery místo zubů. Snad jim to vydrží i do dalších dílů. Btw. Eva Green je Bondgirl s velkým B, pryč jsou doby kdy to byla jen pěkná tvářička, na kterou stačila jako balící hláška říct své příjmení dvakrát za sebou.

plakát

Hvězdná pěchota (1997) 

Po letech co film znám a vždy se na něj rád podívám, váhám mezi 4 a 5 hvězdami. Tenhle film je vyváženě akční jako povídací, je naturalistický, ale ne povrchně brutální, má zajímavý děj i nijak trapný závěr. Nejvíc mne na tom ovšem dostává to pozadí extrémně militaristické společnosti, kterou nikdo během filmu nezpochybňuje, ukazuje jak v ní všichni žijí a jsou smířeni s její doktrínou. Navíc to vše prokládané reklamními spoty jak vytrženými z učebnic o propagandě.

plakát

Prci, prci, prcičky: Školní sraz (2012) 

Příjemné překvapení. Na to jak doháje šla s každým novým filmem série, tak tohle bylo moc fajn sledovat. Asi zapůsobilo to, že jsem přecijen vyrůstal stejně jako aktéři. Když vyšla jednička, byl jsem taky puberťák a byl nadšený ze Stifmajstra a podobných věcí. To už je přecijen 13 let a když ukáží, jak za 13 let zmoudřeli oni (ikdyž "zmoudřeli" je silný výraz) získá to moje body. Na druhou stranu jde pořád jen o klasické Prcičky, takže žádnou vysokou filmařinu nečekejte.

plakát

Pacific Rim - Útok na Zemi (2013) 

Ukázkový Blockbuster. Když na tenhle film jdete ve 3D (nejlépe IMAX), budete slintat blahem. Jak vysvětlit proč se řežou obří roboti s Godzilama se tvůrcům celkem povedlo. Proč se vymýšleli s dvojposádkami mi už na mozek moc nejde. Tohle kdyby vynechali, tak máme 90% trapného patosu z krku. Doufám, že udělají dvojku, uberou déšť, trochu víc světla a Rinko Kikuči dostane vlastního robota (nějaké pořádné klišé, ona Japonka=samuraj robot s prsama, obří oči a katana jako dům :-) ).

plakát

Hitchcock (2012) 

Tohle není o Hitchcockovi, to je o komplikované tvorbě Psycha. Hitchcock není legendou jen díky jednomu byť průkopnickému filmu. Anthony Hopkins a Helen Mirren jsou skvělí jako vždy. Bohužel ničím jiným film nenadchne.

plakát

Živí mrtví (2010) (seriál) 

Občas jde o nudu k uzoufání, díly jsou o ničem, jen se tam pořád diskutuje na téma "To přežijeme, má smysl si nepodřezat žíly, bla bla bla", pak díl zakončí nějakou peckou, že to člověka natěší na další díl. Jenže pak jsou díly, kdy skoro ani nedýcháte. Jinak suverénně nejlepší na seriálu je vývoj postav. Ti co jsou v první sérii poserové co nad vším moralizují, tak v pozdějších sériích jsou tvrdší a tvrdší a všechno mydlí hlava nehlava. Až najednou z celoseriálového klaďase vypadne nějaká fakt záporná myšlenka.

plakát

Periskop nahoru a dolů (1996) 

Takhle si představuju dobrou komedii. Žádné drama, jen spousta komických postav a sympaťáků, to vše doplněné několika opravdu vtipnými hláškami a situacemi. Tahle konzerva prošla v roce 1965. Doteď chutná jako kaše. Jenže tohle je šunka!"

plakát

Deuce Bigalow: Evropský gigolo (2005) 

Jednička byla vtipná, tohle už se jen veze ve stejném stylu, recykluje z jedničky vtipy. To s čím přichází Evropský Gigolo je často přestřelené a už jen těžko stravitelné, natož zábavné.