Reklama

Reklama

Hvězdná pěchota

  • USA Starship Troopers (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Vzdálená budoucnost nevypadá pro lidstvo příliš růžově. Platí zcela jiné společenské normy, plnohodnotným občanem je pouze ten, kdo sloužil ve Federální službě. Navíc je samotná existence lidstva ohrožena útoky mimozemských brouků, kteří obsazují planety ve vesmíru a začínají ohrožovat i Zemi. Středoškolák Johnny Rico se přes nesouhlas bohatých rodičů přihlásí do služby a je přiřazen k pěchotě. Jeho láska, atraktivní Carmen, se chce stát pilotkou a kamarád Carl je přijat k vojenskému výzkumu. Společně s Ricem nastupuje k pěchotě sympatická Dizzy, která mladíka miluje. Přestože ho ostatní považují za mazánka z bohaté rodiny, Rico se pomalu zoceluje v nesmírně tvrdém výcviku. Spolu se svou jednotkou je vyslán na planetu Klendathu, kde se poprvé ocitne uprostřed bitevní vřavy. Bitva však skončí katastrofou, když brouci během jediné hodiny pobijí na sto tisíc lidí. Rico je těžce raněn. Po uzdravení je přiřazen k jednotce, které velí jeho bývalý učitel. Rica a jeho přátele ještě čeká téměř beznadějná bitva proti mnohonásobné převaze. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (1 050)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Bug Hills 90210 wounded... Někteří jako by si tady nepatrně pletli R.A.Heinleina s Konradem Henleinem, ale skutečnost spíše směřuje k tomu, že v mládí je nejdůležitější zůstat sám sebou (nejlépe ve vojenské uniformě), nenechat roztahovačného komunistického brouka žít a hlavně ke všemu přistupovat s vědomím, že noční můra krevních bank Verhoeven je krásný, na ideály šlapající úchyl, co k smrti nerad dočítá literární předlohy svých snímků až do konce.. ()

monolog 

všechny recenze uživatele

Když jsem to hodnotil, tak jsem se musel zkusit odpoutat od předlohy, protože s tou to opravdu nemá mnoho společnýho, kromě občasných odkazů na knihu (třeba deset ran, který by otec Caspera raději snesl, než armádu apod). Kdyby to byl film jen podle scénáře, dal bych čtyři. Ale je to podle geniální knihy a tak tu jednu musím sundat. Je tu spousta nelogičností. Třeba povyšování hlavního hrdiny jen tím, že se ho zeptají, jestli to bere, ale takhle to nefunguje. Poručík je důstojník, takže by musel udělat důstojnickou školu. Dále třeba ten výcvikovej tábor. Ten je tu málem jak letní výcvikovej tábor pro bohatý a tlustý děcka sedící neustále před komplem. Nebo ti brouci, nějak jsem marně hledal, co by na těch svých planetách vlastně žrali? A tak podobně. Ale jinak je to celkem zajímavě natočená akční SF. Nenáročná a mozek nezatěžující, ale ani nenudící. Jen mi vadilo, že Denise Richards hrála tu jeho pravou, která ho nakonec dostane, protože je mi zatraceně nesympatická a klidně bych ji oželel a strašně špulí pusu. ()

Reklama

genetique 

všechny recenze uživatele

Tak tomuto sa povie ozajstný vrchol popcornvej demencie. Táto nepriestreľne vážna paródia na sci-fi maniu je však práve preto taká originálna a prakticky už počas premietania v kinách sa stala kultom. Dá sa síce vnímať aj vážne, no každopádne si myslím, že oveľa viac si ho užijete ako poriadne R-kovo drsný béčkový úlet s namakanými efektami a skvelým hudobným motívom. Scenárista však predtým s najväčšou pravdepodobnosťou tvoril nejaké podradne infantilné akčné hry pre deti, lebo celé to bolo také deravé ako prestrieľaný brouk. A to nehovorím o takých prešľapoch ako ruka učiteľa/veliteľa Rasczaka (v škole mal ruku odseknutú pár centimetrov pod ramenom, v boji mal už funkčný aj lakeť), či Dizzyn pohreb (pri státisícoch mŕtvych vojakov určite nie každému obyčajnému vojakovi mohli vystrojiť pohreb s celou tou parádou, kde boli prítomné aj najvyššie hodnosti). Ale to čistokrvnú zábavu to určite neskazí. 75%. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

RETRO Dělám to pro vlast!! A co vy?…. Přesně ten film, kdy lidé umírají a já se směji. Taková kravina! Tím chci říct, že to vůbec nemusíte brát vážně! Proč je to dobrý? Sympatičtí teenager hrdinové procházejí armádním výcvikem a mají rádi armádu. Vše okořeněné humorem, dostatečně černým nebo drsným. Kosmické lodě, inteligentní brouci a HLAVNĚ VÁLKA. Teče hodně krve a jiných sraček, protože 100 000 mrtvých během hodiny není ani v Ryanovi. Napětí, humor, romantika(?) a akce (HODNĚ!!) Chcete vědět víc? ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $105miliónovTržby USA $54,814,377Tržby Celosvetovo $121,214,377║ Režisér Paul Verhoeven vedel čo robí a natočil jedno z najlepších béčok čo sa na nič nehrá a ide si svojou vlastnou cestou, v podstate sa z určitej časti vysmieva veľkohubým blockbastrom a to v klasických hrdinských hláškach, v jednoduchosti a základe príbehu postavenom na útoku gigantických chrobákov na Zem. _Herecké obsadenie pekných tváričiek ako "vodcovský patriot" Casper Van Dien, "brčavá sexy zvodkina" Dina Meyer a "sympatická vymúdrelá" Denise Richards nemohli byť ani lepšie vybrané a ich drsniacke náprotivky ako ich kolega v boji Jake Busey, veliteľ v tréningovom tábore Clancy Brown a hlavne profesor a neskorší vojnový veliteľ s kovovou rukou v podobe Michael Ironside hovorí za všetko, plus netreba opomenúť propagované vojnové ideály od výtvarne spracovaných kostýmov po taktiku boja a myšlienku zakotvenú pod pojmom "občianstvo" a čo treba spraviť pre to aby ste sa ním aj skutočne stali - toto všetko tu je špecificky zostavené úplný výsmech toho čo v skutočnosti sa deje alebo dialo vo svete, kde vládla mocnosť vojnovou silou. Po technickej a teda trikovej stránke nie je čo vytknúť. "CENSURED" /videl v kine: 75%/ ()

Galerie (47)

Zajímavosti (72)

  • Ve filmu bylo údajně vystříleno víc nábojů než v jakémkoli jiném starším snímku. (hippyman)
  • Větou „Chcete žít navěky?“ údajně povzbuzoval své kolegy námořní seržant a podpraporčík Dan Daly v bitvě u Belleau Wood (za 1. světové války). Stal se jedním ze dvou příslušníků námořnictva, kteří hned dvakrát získali Medaili cti. (HellFire)
  • Když Johnny Rico (Casper Van Dien) získává vlajku protivníků, odhazuje na rampu svoji zbraň. Její poloha se mezi záběry mění: jednou po rampě míří hlaveň směrem nahoru, poté pro změnu dolů. (Terva)

Související novinky

10. ročník Future Gate sci-fi film festivalu

10. ročník Future Gate sci-fi film festivalu

13.09.2023

Největší středoevropský filmový festival sci-fi filmů a kultury Future Gate odstartuje svůj jubilejní desátý ročník 26. září v pražském kině Lucerna a následně se přesune do Brna. Kromě hlavní… (více)

Režisér X-Menů míří na měsíc

Režisér X-Menů míří na měsíc

04.03.2015

Robert A. Heinlein byl jedním z nejslavnějších sci-fi autorů vůbec. Společně s Arthurem C. Clarkem a Isaacem Asimovem patřit do tzv. "Velké trojky science fiction", není tedy divu, že byly některé z… (více)

Remake Hvězdné pěchoty upustí od satiry

Remake Hvězdné pěchoty upustí od satiry

06.01.2014

Paul Verhoeven dal světu trojici výjimečných akčňáků – Total Recall, RoboCopa a Hvězdnou pěchotu -, které díky kombinaci satirického nadhledu a brutální akce těžko někdy upadnou v zapomnění. Bohužel… (více)

Ender i pěchota si brousí zuby na emzáky

Ender i pěchota si brousí zuby na emzáky

04.12.2011

Adaptace slavného sci-fi románu „Enderova hra“ je za rohem a zřejmě se dočkáme i nové verze Hvězdné pěchoty. O válčení s mimozemšťany tedy v kinech nebude nouze. Enderovu hru měl kdysi režírovat… (více)

Reklama

Reklama