Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Dobrodružný

Recenze (1 132)

plakát

Kravaťáci (2011) (seriál) 

První řada je většinou jen "fun and games" a víc než drama, je to spíš komedie s klasických schémátem "case of the week" bez nějaké dlouhodobější spojující linie. Nicméně už tady šel vidět potenciál úžasných postav a skvělých herců. S druhou řádou se Suits parádně rozjeli a scénáristi mě tak pravidelně mučí zabijáckým humorem a perfektní dramatickou storyline. Daniel Hardman je jako záporák výborná volba, protože je to krásně šedivá postava. Harvey je snad ještě víc k zulíbání než obvykle. Jeho bromance s Mikem je v plném proudu a vztah s Donnou je fajn variace na romantickou zápletku. Momentálně jeden z nejlepších běžících seriálů. A abych nezapomněla - Litt up!!! 1. řada: 80%, 2. řada: 100%.

plakát

Total Recall (2012) 

Akční výplach, který se Wisemanovi podařilo ukočírovat. Bohužel (nebo v tomto případě bohudík) jsem neviděla originál, takže ani nemůžu srovnávat. Farrell do role Quaida sedí, ale celý film má stejně zmatený výraz a to se při 2-hodinové stopáži musí omrzet. Beckinsale je badass jako vždy. Biel je spíš do počtu a úplně bych se bez ní obešla. Film funguje nejlíp ve své první polovině, kdy jsem hltala skvělou výpravu postapokalyptického světa. Jenže během té hodiny vytáhne Wiseman z rukávu všechny svá esa a na tu druhou už mu nic nezbyde. Pak je to sice akční jízda, ale už mě nic nepřekvapilo. Lepší průměr a to hlavně za nejlepší akční scény, jaké jsem tento rok v kině zatím viděla.

plakát

Nedotknutelní (2011) 

V žádném případě to není 9. nejlepší film všech dob a ani to není komedie, která by ve mě vyvolávala výbuchy smíchu. Je to ale krásný lidský příběh, skvělé drama a francouzský příklad feel-good filmu. V podstatě je to vážnější Drž hubu. Každopádně na konci budete brečet, ať chcete nebo ne.

plakát

Wallander (2008) (seriál) 

Mám za sebou první řadu a na rozdíl od některých tedy nemám dojem, že bych viděla revoluční kriminálku. Má to atmosféru švédského maloměsta, takže spíš než britskou ponurost si představte chladnou melancholii. Na nějakých výstředních postavách to taky nestaví. Postava Wallandera je asi můj největší problém. Branagh je velmi dobrý, ale Kurt je prostě nudný patron, který se neustále tváří, jako by mu někdo sebral oblíbenou hračku. Navíc si v jednom kuse otvírá hubu na Magnuse, který se mu jen snaží pomoct. Z případů mě dostal hlavně ten třetí, který skvěle pracuje s emocemi.

plakát

Bourneův odkaz (2012) 

Ne, tohle není Bourne. Není to ani jeho hodnotný následovatel. Gilroy prostě není Greengrass a žádná vizionářská režie se nekoná. Nicméně úplná katastrofa to není. Jakmile se někdy po půl hodině film probere z hibernace, během které jsme se dozvěděli každý blbý detail o deseti různých tajných programech, tak se děj začne hýbat kupředu a od té doby už se nezastaví. Tempo filmu tentokrát není žádný problém. Spíš jde o to, že se neděje nic, co bychom už neviděli v předchozích dílech. Rachel Weisz je celou dobu tak nudná, až je skoro otravná. Je to jen další verze krásky v nesnázích, která bezmocně civí a čeká, až ji Cross zachrání. A kdo čekal Nortona jako záporaka rovného Rennerovi, tak má smůlu. Jediným velkým esem filmu je vážně jen Renner, který se snaží a jeho roli jsem mu věřila. Akční scény fajn, ale zase nic o čem by psal člověk domů. Lepší průměr. Crosse a Bourna bych ale ve filmu viděla spolu ráda.

plakát

Méďa (2012) 

Pane bože, takhle šíleně už jsem se v kině nebavila dlouho. MacFarlanovi první celovečerák vyšel se vším všudy a já jsem neustále končila v záchvatech smíchu. Wahlberg byl úžasně trapně vtipný a animace Teda byla vynikající. Finální joke s Lautnerem mě pak už totálně zabil. Doufám, že tímhle MacFarlane s hraným filmem nekončí. A stejně jako při Santa je úchyl jsem se škodolibě bavila tím, kolik bylo v kině malých děcek.

plakát

Temný rytíř povstal (2012) 

Naprosté nadšení a dojetí mísící se s vědomím, že má tenhle díl spoustu chyb a děr. Catwoman je zbytečná postava, o jejíž minulosti se nedozvíme prakticky nic. Proč má kočičí oblek? Proč ji chce Bane zabít? Nedostatečně vyvinutá postava, kterou verze Pfeiffer strčí do kapsy. Nezjistila jsem, jaká byla vlastně Baneova motivace. Domýšlet si můžu, ale to mi zabraňuje v tom, abych ho vnímala jako nepřítele hodného Batmana. Joker byl rozhodně komplexnějším záporákem. Nicémě Hardy odvedl kus práce, protože měl tu roli hodně stíženou. Pfister je ale génius, protože Banea snímá způsobem, který z něj dělá hrůzu nahánějící monstrum. Jedním z mých největších problémů je, že Nolan neumí vytvořit věrohodné romantické vztahy. Jeho milostné zápletky nefungují v žádném z jeho Batmanů a tohle není vyjímka. Cotillard byla nevýrazná a její pletky s Batmanem zbytečné a nahodilé. TDKR je každopádně brilantní film. Nolanovy filmy mají svou vlastní kategorii. Jsou tam naproto epické scény, kdy cítíte, že celé kino přestalo dýchat. Pasáž s Brucem ve vězení je nejlepší věc na celém filmu. Emocionálně vypiplané scény se zlomeným Waynem mi společně s chorály úplně vyrazily dech. Škoda, že celý film nebyl takhle komornější. Méně velkoleposti a epičnosti by tentokrát nebylo na škodu. Bale byl úžasný a úplně mě dostal. Z Caineových monologů jsem měla slzy v očích a zaslouží si aspoň tu nominaci na Oscara. U vyslovení jména Robin jsem málem začala tleskat. Konec je třešinka na dortu a Nolan to nádherně uzavřel. Objektivně 4*, srdcem 5*.

plakát

V kruhu koruny - Jindřich V. (2012) (epizoda) 

Dokonalost a to taková, že nemám slov. Rozhodně nejsilnější díl série. Dialogy, výborná hudba a působivá vizuální stránka se krásně doplňují. Hiddleston je obrovský pilíř celého filmu a svůj text přednáší s velkými emocemi a přímo královskou důstojností. Jen těžko jsem u některých jeho monologů zadržovala slzy. Noc před bitvou a celá bitva jsou natočeny skvěle a ty boje jsou na televizi natočeny velkolepě. Tohle je film, za který bych s radostí zaplatila peníze v kině.

plakát

Kdo přežije - Tocantins (2009) (série) 

Dobrá řada. Brazilská buše sice není tak zajímavá jako tropické ostrovy, ale zajímavé osobnosti tenhle nedostatek docela vynahradily. Moji oblíbenci Sierra a Brandon to sice zas tak daleko nedotáhli, ale tentokrát bylo vítězství vážně zasloužené. Akorát Coach je snad největší debil, jaký se v téhle soutěži objevil.

plakát

V kruhu koruny - Jindřich IV. (2. díl) (2012) (epizoda) 

K tomuhle dílu mě napadá jediné a to nekonzistentní nuda. Kdo byla hlavní postava? Kde je konec, který by to nějak víc uzavřel? Nebýt poslední třetiny, dám tomu z fleku 3*, ale takhle jsem se ještě slitovala. Falstaff a jeho machinace mimo dvůr byly úplně oddělené od hlavního dění a tím pádem mě vůbec nezajímaly. Linie rebelové vs. král byla rozjetá nadějně, ale pak to nějak vyšumělo do prázdna. Jedině princ Hal a jeho vztah s otcem nabízel nějaké zajímavější dění a to hlavně po herecké stránce. Sledovat Ironse a Hiddlstona byla potěcha pro oko. Druhý jmenovaný byl opět fantastický a Henry V. dodává obrovskou dávku lidskosti. 7/10