Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Poslední recenze (8)

plakát

Kód Enigmy (2014) 

Říkejte si co chcete, tento film prostě stojí za to vidět. Cumberbatch hraje svou roli výborně, divák mu věří každý pohyb. Jako historický pohled na události je snímek velmi přesný. Hudba a historické záběry podkreslující celou atmosféru snímku jsou vybrány skvěle. Známé tváře potěší, dokonce i Keira Knightley se na svou roli hodí. Doporučuji podívat se na film pro úplné pochopení dvakrát, na začátku jsou některé záběry, které při opětovném shlédnutí mají zcela nový význam.

plakát

Hobit: Šmakova dračí poušť (2013) 

Pokud jste šli do kina s jiným očekáváním, než že uvidíte efekty našlapanou pecku, museli jste odcházet zklamaní. Já jsem naštěstí viděla trailer, takže jsem moc dějové linie nečekala. A nezklamala jsem se. Efekty byly skvělé, hudba byla ohlušující (a vynikající – Howard Shore opět nezklamal) a herecké výkony byly super. Zmatená jsem byla jenom ze vztahu trpaslík-elf, ale jsem si jistá, že se to vyřeší (doufám, že neskončí s tím přitepleným Legolasem, ale tak uvidíme). Prostě od toho nečekejte víc, než jednu efektní scénu za druhou. Sice to časem už bylo trošku otravné, ale nejde jinak než 5*.

plakát

Sherlock (2010) (seriál) 

Prostě na tento seriál nic nemá, říkejte si, co chcete. Britové opět dokazují, že umí skvěle pracovat s diváky a že Británie má úžasné, neskutečně charismatické herce. Cumberbatch tvoří s Freemanem skvělou dvojku, která se doplňuje přesně v těch místech, kde se doplňovat má. Navíc se na ně moc dobře dívá nejen po stránce herecké. :-) Vše výborně dokresluje geniální hudba. 1. série: A Study in Pink: Naprosto skvělé uvedení do děje, seznámení Johna a Sherlocka je úžasně zpracováno. Je milé vidět někdy Watsona v roli, kdy není pouhý přikyvující ohromený pozorovatel. Naopak, John krásně usměrňuje Holmese a dává mu správnou dávku lidskosti. 100% The Blind Banker: Druhý díl je o trochu slabší než první, ale přesto je na co se dívat. Díl neměl takový spád jako první, byla zde hluchá místa, ale vše vyrovnávala ústřední herecká dvojice. 90% The Great Game: Naprostá pastva pro oči a opravdu mistrné zakončení 1. série. Závěrečná scéna pocuchá nervy snad každému. 100% 2. série: Je vidět, že na druhé sérii byla odvedena větší práce. Vše, co bylo v první slabší, bylo ve druhé nahrazeno mnohem lepším provedením. A Scandal in Belgravia: Irene Adler byla skvělou volbou, tato role jako by byla psána pro ni. Krásná scéna, kdy se objeví před Sherlockem a Jahnem nahá, je nezapomenutelná. :-) 100% The Hounds of Baskerville: Ano, uznávám, že tento díl je velmi odlišný od ostatních, ale to neznamená, že by byl špatný. Hororová atmosféra je vyvážena humorem, takže není co vytknout. 100% The Reichenbach Fall: Po zhlédnutí tohoto dílu jsem nemohla uvěřit, že na další pokračovaní budeme muset počkat tak dlouho. Opravdu, čekat 2 roky v takovém napětí... Vždyť to ani nemůže být zdravé! 120% 3. série: The Empty Hearse: Byly to dlouhé dva roky, ale vyplatilo se (?) počkat. Pokud můžu poradit, nečekejte a hned si to pusťte. 100% The Sign of Three: Opět bravurně zpracovaný díl, ve kterém se zasmějete nejedné situaci. Sherlockova reakce "svědek" a následný projev jsou nezapomenutelné, stejně jako je geniální rozlučka se svobodou. 100% UPOZORNĚNÍ: Pokud máte alespoň základy angličtiny, pusťte si Sherlocka v originále. Nic proti českému překladu, ale většina scén potom nevyzní tak dobře. A navíc má Benedict nepřekonatelně charismatický hlas.

Poslední hodnocení (252)

Bohemian Rhapsody (2018)

10.11.2018

Parfém: Příběh vraha (2006)

24.03.2015

Kód Enigmy (2014)

24.03.2015

A-Team: Poslední mise (2010)

06.12.2014

Kurs sebeovládání (2003)

06.12.2014

Interstellar (2014)

06.12.2014

Hra o trůny (2011) (seriál)

20.07.2014

Vyšší princip (1960)

07.05.2014

První republika (2014) (seriál)

02.05.2014

Reklama