Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Dobrodružný
  • Sci-Fi

Recenze (8)

plakát

Vampire Academy (2014) 

Četla jsem všechny knihy této série a ohraná klasika platí a to že knihy jsou vždy lepší než film. V mých představách měl příběh větší hloubku a ponurejší atmosféru. Film je vhodný tak pro děti školou povinné. V době propracovaných seriálů o upírech v různých podobách je opravdu zarážející, že někdo dokázal natočit něco takového. Herecké výkony, kamera, hudba, bojové scény? Všechno špatně. Pokud to bylo zamýšleno pro děti, pak možná, proto ta jedna hvězdička. Ale ani dnešního puberťáka tohle snad nemůže zaujmout?!

plakát

Temný rytíř povstal (2012) 

Velkolepé dílo, kterému nemohu říct jinak než bravo! Pokud se vyhnu srovnání se druhým dílem, který mě naprosto uchvátil. Musí se nechat, že The Dark Knight Rises byla tedy v odděleném pohledu naprosto pohlcující jízda. Úžasný záporák v podání Toma Hardyho, který když se zjeví na plátně, zastavuje člověku dech.. uuu a ten jeho hlas mi ještě po týdnu zvoní v uších a mám z toho husí kůži. Určitě k letošnímu roku jednička mezi vším. Megalomanské, strhující dílo, které je velkým dramatem. Kočička Anne H. herecky překvapila, vůbec mi ničím ve filmu nevadila a zapadla skvěle. Scénář, kamera, hudba.. opravdu nemohu najít chybičku. Půjdu v nejbližší době ještě jednou, akorát na takovouhle delší podívanou si vyberu tentokrát měkčí sedačky!

plakát

Diktátor (2012) 

Bohužel nemohu porovnat s Boratem ani Brunem, standardně na tento druh snímků moc nekoukám. Každopádně jsem se nudila nebo znechuceně odvracela hlavu, ale sem tam bylo i "slunečno". Prvoplánovité až přehnané, americká slátanina, bohužel. Ale jelikož to bylo dle očekávání, dávám alepsoň tři hvězdy. Prostě to mohlo být o dvě hvězdy lepší, základ k tomu byl.

plakát

Avengers (2012) 

Snímku není prakticky co vytknout, všechny postavy využity. Hulk vynikl a překvapil, Stark se svým humorem pobavil, Loki vs. Thor – bratrská konfrontace, a další, všichni měli svůj prostor. Efektně skvělé, prostě Marvelovská komiksová klasika. Pět hvězd si zasluhuje.

plakát

Sněhurka (2012) 

Sněhurku v tomto provedení nelze brát jinak, než s nadhledem, prostě pohádka pro malé děti. Proto oceňuji provedení, lehký vtip a okatou Sněhurku. Bohužel silnou vadu na kráse je český dabing, ale dětem to vadit nebude. Dětské publikum se v kině dobře bavilo, takže film plní svůj účel a o pleťové masce královny v podání Julie Roberts děti mluví ještě teď. Z pohledu mého – místy nudný děj, otec král proměněn v příšeru je nezvyklé, ale to by mi tolik nevadilo, nejvíce mě vyděsil bollywoodský konec. Proto udávám jen tři hvězdy.

plakát

Temné stíny (2012) 

Novodobý film ala střihoruký Edward, nejen kvůli hlavnímu herci, ale i dějově mi to tento film připomenul. Burton se shlíží v kreaturách, a proto bylo skoro více než jasné, že v době boomu upírů a vlkodlaků se brzy objeví i on se svojí verzí. Jelikož mám poměrně velkou znalost příběhů s touto tématikou, tak to pro mě byla parodie, u které jsem se dobře bavila. Určitě však nebyl využit a rozvinut potenciál tohoto příběhu, jak již někdo zmínil, konfrontace s moderní dobou nevyužita. Kostýmová výprava dobrá, přijde mi trochu jako „za levno, hodně muziky“. Nevyužité vedlejší postavy, které neměly moc prostoru, i když herecky na to jistě měly. Proto průměr, což je u Burtona škoda.

plakát

Muži v černém 3 (2012) 

Zlý padouch, záchrana parťáka, návrat do minulosti, vtipné scény a dobré efekty zakončené happy endem, recept na příjemný snímek, který neurazí a ani nějak nenadchne. Oddychový snímek, který splňuje vše, co by druh tohoto filmu měl. Osobně oceňuji provedení záporáka a také vydařený přechod návratu do minulosti. Pěkný průměr, proto tři hvězdy.

plakát

Sněhurka a lovec (2012) 

Akční pohádka, plná pěkných efektů a úžasné hudby. Charlize Theron, je herecky dech beroucí zlá královna, nezapomenutelný zážitek. S tím bohužel mou chválou končím - jelikož děj by se dal vypracovat o poznání lépe. V tomto případě by mohlo platit - méně je někdy více. Vyměnila bych herecky Kirsten St. a váhám i u urostlého herce Hemswortha, herecky mi tam ani jeden nesedí, jsou bez výrazu, silně tam postrádám emoce. K pohádkovému příběhu by měla romantika patřit, i když je to pohádka drsnějšího provedení, bohužel zde je naservírována hodně studená. Záběr na konci jsem bohužel stejně, jako již zmíněné nedostatky, neshledala šťastným. Co ale bylo pěkným plusem na konci, určitě titulky s krásnými efekty doprovázené písní s hlasem skvělé zpěvačky Florence. Doporučuji verzi bez dabingu. Proto udílím tři hvězdy.