Reklama

Reklama

Rose Hathawayová je dhampýrka, napůl člověk a napůl vampýr. Dhampýři jsou zároveň strážci Morojů, což jsou klidní a smrtelní vampýři, kteří žijí diskrétně v našem světě. Posláním dhampýrů je chránit Moroje před krvežíznivými vampýry - Strigoji. Dhampýrka Rose se svojí kamarádkou, morojskou princeznou Lissou, prožívají různá dobrodružství. Zkoušejí sílu jejich přátelství, trpí a ztrácí milované lidi. Tenhle film vypráví jejich příběh... Morojská princezna Lissa a její nejlepší kamarádka Rose uprchly ve smrtelném strachu z vampýrské akademie, ale po dvou letech byly vypátrány tajemnými strážci a odvlečeny zpět. Znovu se tak ocitají v obrovském nebezpečí, protože na akademii se mohou pohybovat nebezpeční Strigojové. Ti chtějí Lissu zničit, protože jako jediná dcera urozeného morojského rodu je překážkou jejich plánu na ovládnutí světa vampýrů. Naštěstí je tady ale dhampýrka Rose, v jejichž žilách se smísila krev vampýrů a lidí, takže dokáže zlým Strigojům lépe čelit. V tajemném a ponurém světě akademie ale nebude snadné odolat všem nástrahám a zradám: Lissa bude muset opatrněji využívat svých nadpřirozených schopností, aby nepadla do strigojské pasti, a Rose se musí vzdát velké lásky, aby mohla kamarádku ochránit a za žádných okolností ji nezklamat. Jediné, nač se totiž mohou obě spolehnout, je jejich vzájemné pouto, jejich přátelství... (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (12)

Trailer 1

Recenze (256)

verbal odpad!

všechny recenze uživatele

Nikdy, ani v těch nejstrašnějších nočních můrách, jsem si nedokázal představit, že jednou uzřím něco, co může posunout už tak zrůdné hranice Tvajlajtu ještě hlouběji do páchnoucích kliček tlustého střeva. Mezi nekulturními, slaboduchými hovady už tolik populární žánr „Jang end restles koksakrs“ získal zcela novou dimenzi, dimenzi, která smrdí gangrénou, vzniklou šťouráním se špinavými nehty ve zhnisaných ranách po kousnutí homopýra. Dimenzi, co se nachází až daleko za už tak vzdálenými krajními mezemi naprosto bezduché debility. Nevěřím, že k tomuto svinstvu existuje jakákoliv knižní předloha. Pokud ano, měli by nechat autorku včetně nakladatele okamžitě bolestivě vykrvácet, protože si teď paní Majerová musí připadat jako Hemingvej. Tak si to opět trochu shrňme. Hlavní hrdinka, mimochodem ultranesympatická, přehrávající, zpruzená piča, které jsem měl celou dobu chuť šlápnout na xicht okovanou podrážkou, je Tapír. Tedy vlastně Thapýr, abych přesně dodržel terminus technicus pseudomykologické plísně, vykultivované pouze za účelem rádobymysteriózního čvachtání náctiletých emokrav. A náš milý Thapýr studuje kakademii plnou tak skvostných homopýrů, že proti nim i Patyzón vypadá jako prudký heterák, ve které zrovna houstne stolice, protože se zlí Oioiové rozhodli prudit mírumilovné Morgoie. Neštěstí je tu také sličný a charakterní rumunský gymnasta Popescu, který všechny chrání a jemuž může Thapýr romanticky usilovat o věneček, a to i navzdory nepřízni upjaté ředitelky Komanečiové. Oioiové však příliš neotravují, asi zrovna někomu pijí krev v jiné pičovině, a tak má holka spoustu času pořádně to na něj rozbalit, přičemž může své kroky dokonale rozebrat se svou nejlepší kámoškou, morgoiskou princeznou Takyvulvou. Celou dobu tedy bloumají po chodbách a trousí dialogy, které by duševně zdravá, sedmnáctiletá dívka nevzala do huby ani po koňské dávce THC a sem tam předvedou karate, za nějž by se nemusel stydět ani Hrošík liberijský. Nic víc, nic míň. Prostě dokonalý zástupce komerčně vyhajpovaného homožánru, po jehož shlédnutí/přečtení musí každý soudný divák/čtenář několikrát bolestivě praštit hlavou do zdi, aby se ujistil, že se mu to zvěrstvo opravdu jen nezdá. Takže, je-li vám více než dvanáct inteligentních let, lajkli jste onu údajnou „knihu“ nebo ohodnotili toto bezprecedentní svinstvo více než jednou hvězdou, je u vás téměř devadesátiprocentní předpoklad dalšího patologického vývinu a následné společenské neprospěšnosti, tudíž byste měli být ohleduplní a okamžitě se zabít. Nejlépe stylově tak, že si nahryznete zápěstí a vysajete se dosucha. A nebojte se, u samosajů nehrozí, že by se posléze proměnili v ještě většího debila! ()

MsUtahraptor odpad!

všechny recenze uživatele

Že to smrdí béčkem (až "žehlicí" kategorií) bych klidně skousla, ale TAKHLE TO V KNÍŽCE NEBYLO!!! (Ano, re-read těsně před pokusem o shlédnutí byl hodně špatný nápad.) Dala jsem prvních pět minut v kuse (Za to jsem na sebe patřičně hrdá!) a bleskově došla k závěru, že film obsahuje příliš "vylepšení" na to abych ho zvládla celý bez vážné psychické újmy. Přesunuji do pomyslné kategorie "Proč si prznit dojmy z předlohy?" a pro ilustraci tištěného příběhu radši opět prolezu DeviantArt... ()

Reklama

URBAN 

všechny recenze uživatele

No filmy o upírech jsou skvělé , jen to člověk musí pořádně uchopit a tady se to něják nepovedlo . Vypadalo to jak nepovedená verze Harryho Pottera a kromě toho to nebylo ani cool , jak jsem doufal . Bylo tam sice pár narážek na facebook a tak , jenže to z toho nic lepšího nedělá . Kdyby to člověk více uchopil tak by z toho nemusel být vůbec špatný film . Tak to bylo až podprůměrné . ( 6.5.14/MAC ) ()

3 AM Code 

všechny recenze uživatele

Zoey Deutch me jako 150cm vysoky a 40kg lehky bodyguard az tak nevadi, jako obcasny fanda Anime sem vysoce tolerantni. Dokonce obcas padne naky ten vtipek, i kdyz je to spis ze slabsiho soudku. Mozny Spoiler: Problem je, ze si po skonceni filmu nedokazu vybavit o cem to vlastne bylo a jestli to melo nejakou pointu, krome celkem banalni snahy jednoho vekem sesleho tupira si udelat prolong. Mam akorat nejasty pocit deja-vu oscilujici mezi Beverly Hills 90210: The Movie a nakou odlehcenou upirinou kterych je posledni dobou nejak hodne. Tusim ze sem neusnul, za to ale muze spis Cola.. ()

fiLLthe3DD 

všechny recenze uživatele

Zoey Deutch je jako hláškující "Rose" skvělá, Lucy Fry má "určité" charisma a Danila Kozlovskij... Nó, přitažlivý (natož "sexy") rozhodně není! Příběh je ucházející, akční scény taktéž a scénář je plný vtipných hlášek a nudného kecání okolo "Lissy" - vše navíc působí jako propojení Twilightu, Harryho Pottera, seriálu "Čarodějnice školou povinné" a Sabriny... "Vampire Academy" má svůj vlastní (ne)originální svět, který by v rukou lepšího režiséra, vyššího rozpočtu a s účastí Zoey Deutch působil lepším dojmem než tato nízkorozpočtová - na úrovni televizního seriálu - slátanina... 47% ()

Galerie (140)

Zajímavosti (17)

  • Originální název filmu má původ v knize od Richelle Mead. Původně chtěla Richelle knihu vydat pod názvem "Vampire Academy: Blood Sisters", ale nakladatelství si myslelo, že se kniha bude lépe prodávat pouze pod názvem "Vampire Academy". (Anez99)
  • Natáčelo se od 28.5.2013 do 20.7.2013. (Hal_Moore)
  • Richelle Mead, autorka knižní série "Vampýrská Akademie", si zahrála cameo jako jedna z učitelek na Akademii svatého Vladimíra. (EveStump)

Související novinky

Po Divergent přijde Insurgent

Po Divergent přijde Insurgent

13.02.2014

Stmívání odstartovalo fenomén knižních adaptací pro mladistvé, které se pokouší nasbírat divačky přes odvážnou hlavní hrdinku a nadpřirozený koncept. Ve šlépějích Twilight ságy se snažily kráčet… (více)

Reklama

Reklama