Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Dobrodružný
  • Horor

Recenze (29)

plakát

Interview (2014) 

I kdyby nebyl James Franco ve své roli tak trapnej a kdyby si Seth Rogen nestrkal balíčky do ánu, byla by to pořád nejtrapnější komedie za dlouhou dobu. Jinak se vůbec nedivím výhružkám ze strany KLDR, jelikož jako provokace to bylo vynikající, filmovou hodnotu tu žádnou nevidím. Tolik názor člověka, kterej na tyhle fekální komedie kouká jednou za uherák :-)

plakát

Rohy (2013) 

Moje pocity: můžu filmy, které jsou jiné = zapamatovatelné, což Horns splňuje. Vůbec mi nepřekáží (a je to asi poprvé), že vidím v hlavní roli Daniela Radcliffa. Od Nymfomanky II nemám ráda scény, kde se lidi mlátí řetězama. Přestože nemám ani ponětí o knižní předloze, doufala jsem, že nedojde na věci jako rakovina a láska až za hrob, došlo. Až mi to chvílemi připomínalo Twilight..asi exteriéry?..nebo ta láska za hrob..? Nicméně většina filmu byl správnej úlet, včetně pár nechutných scén. Zajímalo by mě, jak se v případném dabingu budou řešit dvojsmysly typu "are you horny".

plakát

Babovřesky 2 (2014) 

Těžko se mi to přiznává, ale docela jsem se zasmála u scény s trávovýma koláčkama, tim pádem lidem milovaná "letní komedie" vysoce předčila moje očekávání. Jinak vůbec nepobírám, co tam dělaj ti hokejisti, je mi za ně trapně...ostatně se tam najde tolik trapných hereckých výkonů, že i Lucka Vondráčků je proti nim hvězda.

plakát

Hvězdy nám nepřály (2014) 

Pět hvězdiček v rámci sentimentálních romantických dramat, kde minimálně jeden člověk umírá na rakovinu a od začátku je všem jasné, jak to skončí. Občas si člověk prostě musí u něčeho pobrečet a být pak vděčný za své každodenní starosti.

plakát

Prodloužený víkend (2013) 

Kate Winslet je opravdu fajn herečka a vlastně všechny hlavní postavy předvedly dobrý výkon....ale tohle byl kýč jak bič. Schová se u vás trestanec, první den vám opraví auto, vyčistí okapy, upeče koláč (ten broskvový koláč byl ovšem luxus), naučí vašeho syna baseball, dokonce si rozumí s handicapovanýma dětma (káp káp) a hned je z nich rodina. Pak se samozřejmě do toho přimíchá dotěrná sousedka a víkend je kde? U konce. Ta Adelina zpověď ke konci filmu byla fajn, ale prohlášení typu "klidně bych seděl dalších 20 let za 3 dny s tebou" (=s upocenou úzkostlivou ženou)- no to jsem se musela smát :-D

plakát

Křídla Vánoc (2013) 

Je to hnus, koukat od první minuty na Globus. Nicméně v rámci českých kinematografických počinů posledních let jsou Křídla Vánoc pro mne milým překvapením. Komedie se nekoná, což je dobře, jelikož by pravděpodobným výsledkem ve spojení s dramatem byla zase jednou trapnost. Film opravdu navozuje tu správnou melancholickou vánoční atmosféru, hodně povedený je OST- Charlie Straight, Lenny a samozřejmě Cesta nakonec, hodně pěkný.

plakát

True Blood: Pravá krev (2008) (seriál) 

Tak dneska jsem zjistila. že běží 7. série. Pamatuju tak 4., 5., kdy už to byl dobrej šít. Taková banda totálně vymaštěných nesympatických postav (možná nějaká parodie na americkej venkov?) a už to jelo, sex, krev, sex, krev, ještě víc krve, trocha černýho humoru - nojo, komu by nepřirostli k srdíčku nakonec aspoň Eric s Pamelou. Jenže pak Eric taky vyměknul a už to taková sranda nebyla. Jak má člověk většinou v seriálech oblíbený postavy, tak tady mi jich třičtvrtě vyloženě lezlo krkem-Sookie, Tara a Jason tomu vévodili. Svým způsobem to bylo ale neuvěřitelně zábavný a dost jsem si v tý době obohatila slovník....zatímco si amíci vystačí se třema základníma piss+fuck+bitch, semtam nějakej ten shit, české titulky nabízely opravdu bohaté varienty překladu typu "vysersivoko" a další desítky květnatých frází. Takže all in all, hovadina ultra extra union, příště aspoň trošku sexu a krve, milé HBO :-D.

plakát

23 (2007) 

Dneska je 23.8. 2014 = 2plus3je5krát8je40mínus20mínus1plus4 = 23!!! Creepy!!! Kritici zde pravdu měli. Kdyby tvůrci vynechali celou tu zhovadilost s číslem 23, mohl to bejt slušnej mysteriózní thriller, takhle se sice na to dalo dívat, ale chápat jen těžko.

plakát

Přežijí jen milenci (2013) 

Takovéhle filmy musí být pro klasické konzumenty hollywoodských trháků přímo ubíjející nudou a já to vlastně i trochu chápu. Moje srdce skromného filmového fandy ale zase jednou zaplesalo a už se chystám na další objevování Jima Jarmushe.

plakát

Rivalové (2013) 

Hrozně dlouho jsem odolávala v obavách, že je to trochu prvoplánová akce, u které budou chlapi řvát hurá, jakmile začnou burácet motory a ženský zase budou mít mokrý kalhotky, jakmile se na scéně objeví Chris Hemsworth. Naštěstí se moje obavy nepotvrdily, jelikož jsem zhlédla skutečně vynikající zpracování silného příběhu (nesnáším spojení "silný příběh", ale tenhle opravdu byl) fenomenálního Nikiho Laudy, k dokonalému zážitku mi už jen chybělo vidět Rush na velkém plátně. Opravdu tleskám a řadím mezi nejlepší životopisné filmy, co jsem kdy viděla, ještě dlouho to ve mně rezonovalo.